Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Me 262 -baksuz
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Ned Pro 19, 2010 1:44 am    Naslov poruke: Me 262 -baksuz Citiraj ovaj komentar

Me 262 Tamya 1/48
Evo ćime se bavim zadnjih mjeseci.
Maketu sam kupio na CK sa namjerom da napravim jedan brzi i ćisti OOB.Ko zavraga onako sa kutijom u ruci naletio sam na Grunfa.Kako je on neprikosnoveni strućnjak za mesere pito sam ga što misli o maketi .On je rekao da je OK ali i da jedino treba spustiti slotove i falapsove.To samo znaći da treba orezati kompletnu prednju i zadnju stranu krila .Ko je to radio zna o ćemu govorim a ko nije ne vrijedi ni objašnjavati.Bio je to prvi maler.
Drugi je bio kad kad me ekipa s Darkom i Aranzom na ćelu ubjedila da treba raditi amerićkog mesera.Tako da će ovo biti čuveni ,,Ginny H ''
Tu je opet kumovao Grunf jer je rekao da za toga postoji najviše slika ,ali tek poslje mi je rekao da je isti i prebojavan 4 puta tako da od svake kombinacije ima po 2 slike.Ja radim onoga iz ljeta 45. kad je prvi put prebojan
Odma da zahvalim i kolegi Iwći koji mi je nabavio rezinska predkrilca , flapsove i dekale za 'Amerikanca' Pivo
Zadji baksuz je bio kad........

kučište predjeg trapa je od metala da se maketa ne bi propinjala

Da bi se ubacili rezini ,treba odrezati prednju i zadju stranu krila ,tada oblik zadržava jedino sila božje volje ,pa ti vidi

.............

Sve fino urezane panele na ovom avionu sam pokitao , jer su i na pravom bili pokitani...

i odozdo

Uploaded with ImageShack.us

Vulkanizer: poruka promijenjena dana: Ned Pro 19, 2010 11:18 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Ned Pro 19, 2010 7:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Koja divota izrade. Perfektno ti je uspjelo prekitavanje panela sa efektom gdje su bili. O bojanju neću ni govoriti.
Bravo meštre.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
dr. vlado

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Ned Pro 19, 2010 9:02 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E, ovako to mestar radi! Bravo! Salutiranje
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Pro 19, 2010 10:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Skrivao si ga od nas ko zmija noge Laughing Ali ovo kaj vidim je fenomenalno napravljeno. Ovaj efekt prekitanih panela na gotovoj boji ti je fenomenalan.
Natrag na vrh
kru65mi

Član od: 28 Lis 2007
PorukaUpisano: Ned Pro 19, 2010 12:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo ti ovako nastavi, dobro je da su te natjerali na ovakav korak . . . Laughing
kruno
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
darko

Član od: 10 Ruj 2006
Mjesto: Daruvar
PorukaUpisano: Ned Pro 19, 2010 1:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da parafraziram onu idiotsku reklamu :

LAJKAM Very Happy
Natrag na vrh
husky011

Član od: 28 Ruj 2010
PorukaUpisano: Ned Pro 19, 2010 1:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vrhunski odradjeno!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Ned Pro 19, 2010 4:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Što reći nego samo naprijed. Very Happy

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Ned Pro 19, 2010 11:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lijepo. Pogotovo cockpit.
OT. Jesi razmišljao da tužiš Grunfa za duševnu bol? Laughing
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Ned Pro 19, 2010 11:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bas je lijepp,samo naprijed.
Natrag na vrh
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Pon Pro 20, 2010 10:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlicno!

Na kakav nacin odnosno cime si radio pre-shading? Vidim da je jako tanka linija, pa me zanima dali je flumaster, akril radjen cetkicom, ...? Pivo
Natrag na vrh
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Pon Pro 20, 2010 12:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa za "baksuz" si ti to predobro istesao U zdravlje
Natrag na vrh
Vulkanizer

PorukaUpisano: Uto Pro 21, 2010 12:19 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bastardo Napisao/la:
Odlicno!

Na kakav nacin odnosno cime si radio pre-shading? Vidim da je jako tanka linija, pa me zanima dali je flumaster, akril radjen cetkicom, ...? Pivo

Kad sam pokitao panele onda sam po njihovim linijama špricao tamnu akrilnu boju .Taminijinu traku sam rezao na trake širine 1mm(širina kitana na pravom je oko 5 cm) i nju sam ljepio po linijama panela.Nakon što sam špricao 2 ruke rijetke enamel boje skinuo sam trake i onda špricao još dvijeruke rijetke boje.Osim što se ta tamna prozira ujedno je i povukla malo boju koja je na njoj što tim mjestima daje i drugaćiji sjaj.Naknado još moram šejdat karakteristićne horizontalne crte ispod kabine.

Tomo Napisao/la:

OT. Jesi razmišljao da tužiš Grunfa za duševnu bol? Laughing

Vrati sam mu i to obilato ,nema detalja u vezi ovog aviona i svega vezano uz to a da ga nisam ispita.Toliko sam ga upila da sad kad netko spomene 262 ,trza glavom.Ako ova maketa slućajno ispadne dobra u velikoj mjeri je i njegova zasluga.
Vulkanizer

PorukaUpisano: Ned Sij 02, 2011 5:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Eto ga , uglavnom obojan ,topovi blindirani .Sad lak ,pa oznake.trenutno me mući ,što je sve od stencila ostalo na njemu i da li je na trupu bila prebojana žuta sedmica.Po dokumentaciji koju imam nije.

Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Ned Sij 02, 2011 6:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E Đani majstore, a jesi ga opitura svaka čast!
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma