Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

hasegawa, warhawk p-40N, 1/48

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
josipww2

Član od: 04 Lis 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sri Kol 25, 2010 9:20 pm    Naslov poruke: hasegawa, warhawk p-40N, 1/48 Citiraj ovaj komentar

evo napokon i slike kokpita Very Happy ,stvarno sam su trudio i pokusao sam dati sve od sebe i ja sam zadovoljan sa rezultatom,najvise sam problema imao sa instrument plocom,naime,odlucio sam se izbusiti male "cukice" i sa druge strane zalijepiti decal instrument ploce ali su cukice bile premale i preduboke pa se oni decal satici nisu uopce vidjeli,sad sam to popravio tako da sam u svaku cukicu sa prednje strane stavio mrvu patafiksa i mali decal sat,jos bi napomenuo da mi je ovo prvi put da bojam sa AB-om i prvi put da radim wash i drybrush,te ove pojaseve koji su također kucne izrade,evo slike i molm vas budite realni Very Happy

u međuvremenu sam zalijepio trup i krila i zakitao spojeve:

ufff,eto,komentirajte Very Happy
josipww2

PorukaUpisano: Čet Kol 26, 2010 4:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pa da nitko ne komentira........ Sad
dorian

Član od: 22 Jul 2010
PorukaUpisano: Čet Kol 26, 2010 4:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

lijepo, lijep efekat izgrebanog sica
Marko

Član od: 08 Lis 2009
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Čet Kol 26, 2010 8:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stvarno je ok nemam šta komentirati. Zanima me kako ćeš pofarbati trup
josipww2

PorukaUpisano: Čet Kol 26, 2010 10:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Marko Napisao/la:
Stvarno je ok nemam šta komentirati. Zanima me kako ćeš pofarbati trup

trup ce najvjerovatnije bit u ovoj shemi http://www.asisbiz.com/il2/P-40/P-40N-49....html,nije
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Ned Kol 29, 2010 1:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...ne daj se Jole. Wink

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
josipww2

PorukaUpisano: Čet Sij 06, 2011 1:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

virovali ili ne,al projekt se NASTAVLJA Very Happy
znaci,maketa je bojana enamelkama (olive drab,white i medium grey) bilo je nekih problema pri bojanju (curenje ispod izolir trake itd.) al sve sam uspio popravit Very Happy
slike su malo losije,vrlo je oblacno a ni fotoaparat nije bas najbolji,evo slika :

e sad dolaze slike trbuha aviona,koji je trebao biti obojan u neutral grey,ali ja je nisam imao i najblizakoju imam je medium grey tako da sam je pomjesao sa revell75 da bi dobio nijansu sto blizu neutral greyu,no boja mi se cini previse plava (sto sam kasnije shvatio da i treba biti : http://www.clavework-graphics.co.uk/airc...4Sqn_1.png ) ali mi je tamnija od ove na linku.Dobio sam savjet da u sjajni lak dodam par kapi boje kako bi ubio tu tamnocu,e sad,molio bih vas da mi date savjet koja bi boja bila najbolja za ublazit tu tamnocu,mozda bijela,ili siva,od sivih posjedujem revell 45,75 i 74,mozda ipak prije bijela??? molim vas ,svaki savjet i odgovor je dobrodosao

eto,to je to za sada,nadam se novom updateu sto prije,i ponovno napominjem da mi je svaki komentar,kritika,savjet,odgovor dobrodosao Very Happy
IVAN_ST

Član od: 22 Pro 2010
PorukaUpisano: Čet Sij 06, 2011 2:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

super Cool
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Čet Sij 06, 2011 3:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja ti Josipe u avione nemam pojma, tako da mogu laicki reci da mi se svidja sta si do sada napravio. Lijep rad Wink

LP

Ilija
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Čet Sij 06, 2011 3:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dobro je, steta samo za mutne slike, ali sto su ti ove bijele tocke (po jedna na svakom krilu) - na lijevome tamo pred kraj krila, a na desnome odmah iza MG-ova, i mislim da imas overspray tamo kod spoja desnog horizontalnog stabilizatora, ali to je lako sredit'...
a sto se tice od ispod - ja bi na tvom mjestu dodao malo one revell 76, ili mozda cak bijele, nisam siguran, to neka netko tko ima dosta iskustva sa time odgovori... Wink

btw. odlicno to za sada ide, samo radi, i slusaj savjete, i obecavam ti zavidan nivo maketarstva... Wink

st65uka: poruka promijenjena dana: Čet Sij 06, 2011 4:53 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Čet Sij 06, 2011 4:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo naprijed, do sada je sve kako treba.

BTW, slike ti nisu mutne zbog oblačnog dana ili lošeg aparata nego nisi dobro podesio fotoaparat. Vidiš da ti je pozadina (zid na prvim fotografijama i dvorište na onim kasnijim) oštra. Ako ti je fotoaparat postavljen na automatske postavke, prebaci ga kad snimaš makete na MAKRO i pazi da ti ono što fokusiraš bude u centru kadra. Nastoj postavit u pozadinu makete neku neutralnu pozadinu, bilo koji komad jednobojnog materijala (papir, karton ili platno, ili bijeli zid). Wink
josipww2

PorukaUpisano: Čet Sij 06, 2011 6:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
Samo naprijed, do sada je sve kako treba.

BTW, slike ti nisu mutne zbog oblačnog dana ili lošeg aparata nego nisi dobro podesio fotoaparat. Vidiš da ti je pozadina (zid na prvim fotografijama i dvorište na onim kasnijim) oštra. Ako ti je fotoaparat postavljen na automatske postavke, prebaci ga kad snimaš makete na MAKRO i pazi da ti ono što fokusiraš bude u centru kadra. Nastoj postavit u pozadinu makete neku neutralnu pozadinu, bilo koji komad jednobojnog materijala (papir, karton ili platno, ili bijeli zid). Wink

aha,hvala na savjetu,aparat je posuđen od prijatelja pa nisam skroz upoznat sa koristenje,za koji dan idu nove slike Very Happy
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Čet Sij 06, 2011 6:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bravo mali , vidim ti to vrlo temeljito. rijtka vrlina za poćetnika Very Happy
Sad malo je mutno ,ali ono što mogu vidit izgled jako dobro. Wink
josipww2

PorukaUpisano: Pet Sij 07, 2011 12:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

st65uka Napisao/la:
ali sto su ti ove bijele tocke (po jedna na svakom krilu) - na lijevome tamo pred kraj krila, a na desnome odmah iza MG-ova, i mislim da imas overspray tamo kod spoja desnog horizontalnog stabilizatora, ali to je lako sredit'...

je,u pravu si,ovo mi se na krilu izgulila boja,a ovo je ipak overspray,al to sutra rjesavam Wink

ponovno isprika za slike,za koji dan kad stavi lak bit ce bolje,obecavam Very Happy
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Pet Sij 07, 2011 12:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

josipww2 Napisao/la:
st65uka Napisao/la:
ali sto su ti ove bijele tocke (po jedna na svakom krilu) - na lijevome tamo pred kraj krila, a na desnome odmah iza MG-ova, i mislim da imas overspray tamo kod spoja desnog horizontalnog stabilizatora, ali to je lako sredit'...

je,u pravu si,ovo mi se na krilu izgulila boja,a ovo je ipak overspray,al to sutra rjesavam Wink

ponovno isprika za slike,za koji dan kad stavi lak bit ce bolje,obecavam Very Happy

ma nemas uopce problema, ako ti treba mogu ti i ja poslikati maketu, ako zelis naravno...
samo ti radi, sve ce to bit' odlicno... Wink
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma