Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1353 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sri Kol 25, 2010 9:20 pm Naslov poruke: hasegawa, warhawk p-40N, 1/48 |
|
|
evo napokon i slike kokpita ,stvarno sam su trudio i pokusao sam dati sve od sebe i ja sam zadovoljan sa rezultatom,najvise sam problema imao sa instrument plocom,naime,odlucio sam se izbusiti male "cukice" i sa druge strane zalijepiti decal instrument ploce ali su cukice bile premale i preduboke pa se oni decal satici nisu uopce vidjeli,sad sam to popravio tako da sam u svaku cukicu sa prednje strane stavio mrvu patafiksa i mali decal sat,jos bi napomenuo da mi je ovo prvi put da bojam sa AB-om i prvi put da radim wash i drybrush,te ove pojaseve koji su također kucne izrade,evo slike i molm vas budite realni
u međuvremenu sam zalijepio trup i krila i zakitao spojeve:
ufff,eto,komentirajte  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
|
Upisano: Čet Kol 26, 2010 4:28 pm Naslov poruke: |
|
|
pa da nitko ne komentira........  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dorian
 | | Član od: 22 Jul 2010 | | Poruke: 221 | |
|
Upisano: Čet Kol 26, 2010 4:30 pm Naslov poruke: |
|
|
lijepo, lijep efekat izgrebanog sica _________________
a meni rekli da se ne bojim svemiraca |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marko
 | | Član od: 08 Lis 2009 | | Poruke: 38 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Čet Kol 26, 2010 8:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Stvarno je ok nemam šta komentirati. Zanima me kako ćeš pofarbati trup _________________ mali vladek |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
|
Upisano: Čet Kol 26, 2010 10:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| Marko Napisao/la: | | Stvarno je ok nemam šta komentirati. Zanima me kako ćeš pofarbati trup |
trup ce najvjerovatnije bit u ovoj shemi http://www.asisbiz.com/il2/P-40/P-40N-49....html,nije _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Ned Kol 29, 2010 1:44 pm Naslov poruke: |
|
|
...ne daj se Jole.  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
|
Upisano: Čet Sij 06, 2011 1:56 pm Naslov poruke: |
|
|
virovali ili ne,al projekt se NASTAVLJA
znaci,maketa je bojana enamelkama (olive drab,white i medium grey) bilo je nekih problema pri bojanju (curenje ispod izolir trake itd.) al sve sam uspio popravit
slike su malo losije,vrlo je oblacno a ni fotoaparat nije bas najbolji,evo slika :
e sad dolaze slike trbuha aviona,koji je trebao biti obojan u neutral grey,ali ja je nisam imao i najblizakoju imam je medium grey tako da sam je pomjesao sa revell75 da bi dobio nijansu sto blizu neutral greyu,no boja mi se cini previse plava (sto sam kasnije shvatio da i treba biti : http://www.clavework-graphics.co.uk/airc...4Sqn_1.png ) ali mi je tamnija od ove na linku.Dobio sam savjet da u sjajni lak dodam par kapi boje kako bi ubio tu tamnocu,e sad,molio bih vas da mi date savjet koja bi boja bila najbolja za ublazit tu tamnocu,mozda bijela,ili siva,od sivih posjedujem revell 45,75 i 74,mozda ipak prije bijela??? molim vas ,svaki savjet i odgovor je dobrodosao
eto,to je to za sada,nadam se novom updateu sto prije,i ponovno napominjem da mi je svaki komentar,kritika,savjet,odgovor dobrodosao  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| IVAN_ST
 | | Član od: 22 Pro 2010 | | Poruke: 64 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Čet Sij 06, 2011 2:46 pm Naslov poruke: |
|
|
super  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Čet Sij 06, 2011 3:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja ti Josipe u avione nemam pojma, tako da mogu laicki reci da mi se svidja sta si do sada napravio. Lijep rad
LP
Ilija |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Čet Sij 06, 2011 3:36 pm Naslov poruke: |
|
|
dobro je, steta samo za mutne slike, ali sto su ti ove bijele tocke (po jedna na svakom krilu) - na lijevome tamo pred kraj krila, a na desnome odmah iza MG-ova, i mislim da imas overspray tamo kod spoja desnog horizontalnog stabilizatora, ali to je lako sredit'...
a sto se tice od ispod - ja bi na tvom mjestu dodao malo one revell 76, ili mozda cak bijele, nisam siguran, to neka netko tko ima dosta iskustva sa time odgovori...
btw. odlicno to za sada ide, samo radi, i slusaj savjete, i obecavam ti zavidan nivo maketarstva... 
st65uka: poruka promijenjena dana: Čet Sij 06, 2011 4:53 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Sij 06, 2011 4:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Samo naprijed, do sada je sve kako treba.
BTW, slike ti nisu mutne zbog oblačnog dana ili lošeg aparata nego nisi dobro podesio fotoaparat. Vidiš da ti je pozadina (zid na prvim fotografijama i dvorište na onim kasnijim) oštra. Ako ti je fotoaparat postavljen na automatske postavke, prebaci ga kad snimaš makete na MAKRO i pazi da ti ono što fokusiraš bude u centru kadra. Nastoj postavit u pozadinu makete neku neutralnu pozadinu, bilo koji komad jednobojnog materijala (papir, karton ili platno, ili bijeli zid).  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
|
Upisano: Čet Sij 06, 2011 6:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | Samo naprijed, do sada je sve kako treba.
BTW, slike ti nisu mutne zbog oblačnog dana ili lošeg aparata nego nisi dobro podesio fotoaparat. Vidiš da ti je pozadina (zid na prvim fotografijama i dvorište na onim kasnijim) oštra. Ako ti je fotoaparat postavljen na automatske postavke, prebaci ga kad snimaš makete na MAKRO i pazi da ti ono što fokusiraš bude u centru kadra. Nastoj postavit u pozadinu makete neku neutralnu pozadinu, bilo koji komad jednobojnog materijala (papir, karton ili platno, ili bijeli zid).  |
aha,hvala na savjetu,aparat je posuđen od prijatelja pa nisam skroz upoznat sa koristenje,za koji dan idu nove slike  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
|
Upisano: Pet Sij 07, 2011 12:30 am Naslov poruke: |
|
|
| st65uka Napisao/la: | ali sto su ti ove bijele tocke (po jedna na svakom krilu) - na lijevome tamo pred kraj krila, a na desnome odmah iza MG-ova, i mislim da imas overspray tamo kod spoja desnog horizontalnog stabilizatora, ali to je lako sredit'...
|
je,u pravu si,ovo mi se na krilu izgulila boja,a ovo je ipak overspray,al to sutra rjesavam
ponovno isprika za slike,za koji dan kad stavi lak bit ce bolje,obecavam  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Pet Sij 07, 2011 12:40 am Naslov poruke: |
|
|
| josipww2 Napisao/la: | | st65uka Napisao/la: | ali sto su ti ove bijele tocke (po jedna na svakom krilu) - na lijevome tamo pred kraj krila, a na desnome odmah iza MG-ova, i mislim da imas overspray tamo kod spoja desnog horizontalnog stabilizatora, ali to je lako sredit'...
|
je,u pravu si,ovo mi se na krilu izgulila boja,a ovo je ipak overspray,al to sutra rjesavam
ponovno isprika za slike,za koji dan kad stavi lak bit ce bolje,obecavam  |
ma nemas uopce problema, ako ti treba mogu ti i ja poslikati maketu, ako zelis naravno...
samo ti radi, sve ce to bit' odlicno...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|