Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Galeb G-2
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
dalibor

Član od: 22 Stu 2010
PorukaUpisano: Sri Stu 24, 2010 10:17 pm    Naslov poruke: Galeb G-2 Citiraj ovaj komentar

zdravo ekipo, evo da vam se predstavim sa mojom kolekcijom fotografija Galeba. Nastale su 91, mi smo bili poslednja ŠROA klasa. Od naših instruktora trojica su sudjelovali u kasnijem ratu u Hrvatskoj (jedan od njih je drugi pogođen na snimci "obadva su pala"), ostali su završili u zatvoru u Kninu, jer nisu htjeli sudjelovati u ratu. Od mojih hrvatskih klasiča, jedan je cpt u Dubrovnik Airlines, jedan leti An-32, jedan je instruktor na PC-9 a jedan leti Kanadera.

uživajte.

više tu

stranicu sam napravio nekada davno i još uvijek nisam našao vremena da je updatiram Smile

dalibor: poruka promijenjena dana: Čet Stu 25, 2010 4:06 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Varaždinec

Član od: 06 Sij 2010
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Sri Stu 24, 2010 10:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

odlične fotke,neznaš koliko ti zavidim!!!!!!!!
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Sri Stu 24, 2010 10:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala dalibore što si svoje slike podijelio sa nama, stvarno su fenomenalne.
Jedno pitanje za tebe. Ove kacige su stvarno odlično izgledale, jel zanš možda koje proizvođač?
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
SZVO

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb
PorukaUpisano: Sri Stu 24, 2010 11:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako me sjecanje jos sluzi to bi trebala biti Francuska kaciga Gueneau 316, tj. domaca verzija PK 75-S.

PorukaUpisano: Sri Stu 24, 2010 11:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tako je. proizvodila jih je firma iz Ljubljane (po licenci), koja još danas postoji - PAP Telematika.

Da nastavim priču - moj brat, inače f/o u Adriji Airways (ja sam kontrolor letenja) u Americi nabavio je dva Galeba. Obadva su u Ljubljani, obnova prvog je skoro pri kraju.

Zanimvljivost - portret nastavnika - taj pilot još danas leti Kanadera u HRZ Wink
Natrag na vrh
SZVO

PorukaUpisano: Sri Stu 24, 2010 11:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super su ti fotografije. Vidio sam ih jos na ABG 1.0 dok je isti nesto znacio. Na zalost tamo su dosli divlji, potjerali pitome i jos nekoliko puta hakirali site... Sad

PorukaUpisano: Sri Stu 24, 2010 11:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I jos jedna stvar. Ako vec od ranije nemas metalnu maketu Very Happy G-2 Galeba, uskoro bi Tihomir L. mogao izbaciti resin u 1/72... nikako da ga docekam s tom maketom Very Happy Very Happy

PorukaUpisano: Sri Stu 24, 2010 11:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

čuo sam, nije jedini, godinama ništa, pa onda dvije Very Happy
Natrag na vrh
airsuba

Član od: 20 Ruj 2010
PorukaUpisano: Čet Stu 25, 2010 12:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a treća tj. prva maketa G-2 se ovde već prodaje Wink
Natrag na vrh
pozarart

Član od: 06 Lip 2008
Mjesto: Opatija
PorukaUpisano: Čet Stu 25, 2010 12:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlične fotke!!! Svaka čast. Neke sam već vidio na ABG ali nisam više tamo....

PorukaUpisano: Čet Stu 25, 2010 1:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a evo i mene, snimljeno iz 264
Natrag na vrh
dalibor

PorukaUpisano: Čet Stu 25, 2010 4:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

SZVO Napisao/la:
I jos jedna stvar. Ako vec od ranije nemas metalnu maketu Very Happy G-2 Galeba, uskoro bi Tihomir L. mogao izbaciti resin u 1/72... nikako da ga docekam s tom maketom Very Happy Very Happy

hehe

http://avijacija.net/slike/abg/G-2.jpg
Natrag na vrh
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Čet Stu 25, 2010 11:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kako kaze jedna pijesma so vise staris to ti se ona stara prosla vremena cine nekako normalnija, pitomija, kulturnija, i nekoko bezbrizna vremena........

Stvarno ljepe fotke a jos uz to stari dobri 35mm film, iako sam u to vrijeme bio osnovnostkolac i tek se poceo zanimati za zrakoplovstvo.

Ja bih isto tako jos fotki!!

PS. sretno s obnovom G2 nadam se da ga iduce godine vidimo na nekom aeromitingu na ovim nasiim prostorima.
SZVO

PorukaUpisano: Čet Stu 25, 2010 1:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

airsuba Napisao/la:
a treća tj. prva maketa G-2 se ovde već prodaje Wink

Ako mislimo na istu maketu onda od toga nece biti nista, bar sto se mene tice. Covjeku sam posao upit kolika je cijena makete i da li ju salje u RH ali nije se pretrgao s odgovorom... Cekat cu ja Tihomira ili Nenada s njihovim proizvodima, pa koji bude prvi Very Happy
A metalne makete je radila JNA za svoje potrebe. Ogromno cudovise, po mojoj procjeni mjerilo je 1/20 Shocked Mislim da u mojoj bivsoj skoli jos uvijek postoji jedna u vitrini jedne ucionice.

Član od: 17 Stu 2006
Mjesto: rijeka
PorukaUpisano: Čet Stu 25, 2010 2:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

odlične fotke i priča ...
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma