Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Sri Stu 17, 2010 5:56 pm Naslov poruke: SdKfz Puma 234/2, pitanje |
|
|
Ekipa, znam da se u zadnje moj doprinos forumu svodi na pitanje tipa "može li..." ali naprosto se uvijek nađe netko ko zna ono što mi treba, pa:
dobio sam na poklon od kolege staru ali nevjerojatno slatku maketu Italeri Pume 1/35. Fit se Čini OK, flasha skoro nema, grilovi nepotrebni. Zanima me samo jel Puma mogla biti bez blatobrana kao npr. američki M 20 ili M 8???
Takva mi izgleda puno atraktivnije, uostalom kao i ova dva amera gore (nešto ko iz Mad Maxa) ali mi se čini da su mudguard kod Pume sastavni dio vozila na način da se ne mogu izdvojiti, osim toga na njima se nalazi veliki dio dodatne opreme tipa alata, kutija, lanaca i sl. što mi samo pojačava sumnju.
Help please, fotku koja bi mi išla u korist ne mogu naći.
U prilogu je link Pume Dragona a interesantno je da kao i Italeri daju blatobran kao poseban komad što ipak ne mora značiti apsolutno ništa, ipak su makete u pitanju.
http://www.ipmsusa2.org/reviews/Kits/Armor/dragon_35_puma/dragon_35_puma.htm
P-51: poruka promijenjena dana: Sri Stu 17, 2010 6:18 pm; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Sri Stu 17, 2010 6:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Uf, jesam li na pravom putu ??? Vidim da je ovo ipak onaj tip sa otvorenom kupolom.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5405 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Stu 18, 2010 12:54 am Naslov poruke: |
|
|
Moguće je ,kao što si sam dokazao slikom, ali čist sumljam da ih je bilo takvih na bojištu (eventualno usljed kakvog oštečenja...) _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Čet Stu 18, 2010 8:09 am Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | | Moguće je ,kao što si sam dokazao slikom, ali čist sumljam da ih je bilo takvih na bojištu (eventualno usljed kakvog oštečenja...) |
Našao sam i neke fotke di im je blatobran rastrgan al sam se dobro nagooglao i prelistao PDF-a. Naprosto mi se učinilo da je, nekako "predobro" vezan za tijelo vozila za razliku od , recimo, američkog M 20 koji se relativno često mogao vidjeti bez blatobrana. Sad je ipak malo jasnije, makar i ovako, muzejski. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Čet Stu 18, 2010 8:59 pm Naslov poruke: |
|
|
sve slike pume koje ja imam i koje sam vidio su sa oba blatobrana na mjestu...ima ih sa malo "zbombanim" blatobranima, al nikad bez oba....mislim, uvijek ti njih mozes ne stavit, nitko te ne sili ....al onda se bas ne drzis povjesne tocnosti .....meni se puma svida i sa i bez blatobrana...izgleda mi jako ispred svog vremena...imam jednu  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Franc
 | | Član od: 22 Lis 2010 | | Poruke: 243 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Stu 18, 2010 9:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja sam prije par mjeseci započeo tu Italerijevu maketu Pume. Nije loša. Ni ja nisam nikad vidio Pumu bez blatobrana. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Čet Stu 18, 2010 10:51 pm Naslov poruke: |
|
|
| torax Napisao/la: | sve slike pume koje ja imam i koje sam vidio su sa oba blatobrana na mjestu...ima ih sa malo "zbombanim" blatobranima, al nikad bez oba....mislim, uvijek ti njih mozes ne stavit, nitko te ne sili ....al onda se bas ne drzis povjesne tocnosti .....meni se puma svida i sa i bez blatobrana...izgleda mi jako ispred svog vremena...imam jednu  |
Ova Italerieva je skroz OK, samo sam sad odvalio na 234/4 Panzerspahewagen (ova sa fotke sa otvorenom / bez kupole i 75 mm topom), kaže de facto lovac tenkova a ne više izviđač. Dragon je radi, strava je ali 30 funti pa se ipak malo mislim. Čini mi se da je to netko prodavao tu na forumu prije koji mjesec ali sad oglasa nigdje. Stalno mi izranjaju neke nove makete i interesi, grozno. Ovi točkaši me nikad nisu palili pretjerano a sad imam BA 10, Centaura, M 20, Pumu,a i spomenuti tip mi se smije u brk Prodat Pumu, dodat još i kupit 234/4. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|