Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| zwizdan007
 | | Član od: 11 Stu 2010 | | Poruke: 11 | |
|
Upisano: Sri Stu 17, 2010 12:57 pm Naslov poruke: Tiger I late 1:35 Tamiya |
|
|
Pozdrav svima....
Ovo je moja prva maketa. Svi savjeti u vezi gradnje i bojanja (kist, nemam još AB) su dobrodošli....
Hvala  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Sri Stu 17, 2010 1:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Kad slažeš,gledaj logično dal će ti neki dijelovi biti lakše za bojati dok još nije potpuno složeno(podvozje iza kotača recimo)
Pažljivo sa ljepilom(nemoj saftati), i to je to za početak pa uči  _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zwizdan007
|
Upisano: Sri Stu 17, 2010 2:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lisec Napisao/la: | Kad slažeš,gledaj logično dal će ti neki dijelovi biti lakše za bojati dok još nije potpuno složeno(podvozje iza kotača recimo)
Pažljivo sa ljepilom(nemoj saftati), i to je to za početak pa uči  |
Da, skužio sam da ću morat bojat prije nego kotače stavim... I kotače posebno.... Ima kakav savjet za razrjeđivanje boje s obzirom da ću koristit kist? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
|
Upisano: Sri Stu 17, 2010 3:03 pm Naslov poruke: |
|
|
A čuj,trial and error funkcionira...mora biti odokativno da ti nije gusto a opet ne prerijetko da se razvlači boja. U principu,računaj na to da treba 2 do 3 sloja da se pokrije ako je dobro razrijeđeno, i nemoj biti brzoplet između slojeva,ako radiš sa enamelkama onda bi bilo dobro preko noći(12 sati) ostaviti to na miru
Nemoj se previše zabrinjavati,polako,naučit ćeš sve u hodu _________________ Matija
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zwizdan007
|
Upisano: Sri Stu 17, 2010 8:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| Još jedno pitanje.... Zimmerit od eduarda, jel ima di kod nas kupit? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
|
Upisano: Sri Stu 17, 2010 11:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Neznam...ali osobno mislim da bi trebao početi sa osnovama,pa onda preći na aftermarket... _________________ Matija
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Čet Stu 18, 2010 2:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Slazem se sa Lisecom. Zimmerit je fora stvar, ali ako ti je ovo prva maketa radije ga odlozi dok se malo ne ispraksiras. Kad steknes dovoljno iskustva, moci ces i sam napraviti zimmerit od neke dvokomponentne mase. Prvo savladaj osnove, sklopiti maketu, pokitati mould markove, pobrusiti neravnine i obojati maketu. Poslije malo probati weathering da steknes dojam i iskustvo za daljnje radove. Nemoj previse ocekivati od sebe, opusti se i uzivaj, pocetak ti je pa ces puno toga nauciti i svakom narednom maketom ces napredovati koristeci stecena znanja i iskustva. jedino sto mogu reci za bojanje kistom, akrilom mi nikada nije islo predobro, puno lakse mi je bilo enamelkama. No to je sve do individue, svako ima svoje tehnike koje mu odgovaraju.... Vremenom ces sam shvatiti kako ti je sta jednostavnije i pogodnije...
LP
Ilija |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario.R
 | | Član od: 11 Ruj 2010 | | Poruke: 165 | | Mjesto: Kostanje |
|
Upisano: Čet Stu 18, 2010 2:57 pm Naslov poruke: |
|
|
http://rapidshare.com/#!download|177dt|64214732|OMM_37.rar|22923
može ti pomoći od osprey-a knjiga o građenju i weatheringu i još puno toga |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zwizdan007
|
Upisano: Čet Stu 18, 2010 3:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala vam.... Skinuo knjigu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|