Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Christian
 | | Član od: 10 Ožu 2010 | | Poruke: 143 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Ruj 12, 2010 9:21 am Naslov poruke: Pz.Kpfw. IV Ausf. F1 |
|
|
Pozdrav!
Uz Panzera II radim još jedan projekt; Pz IV.
Trebalo mi je nešto da se opustim od Photo Etached dijelova.
Hasegawa u 1/72 se činila idealnom. No, problemi su odmah počeli...
Kutija na kupoli jednostavno je imala drukčiji utor od kupole na koju je trebala ići. Utor je bio obao, a kupola je otraga imala blago zašiljeni oblik. Rupa između kupole i kutije je bila prilično velika.
Skoro sam odustao od makete, ali sam prikupio moral i radio dalje.
(Sa moralom je pomogao prijatelj (kojeg sam nedavno navukao na maketarstvo) koji se registrirao na forum i nadam se da će se uskoro predstaviti)
Dakle, kupolu sam rastavio na manje dijelove a stražnji dio sam skroz odstranio. Zatim sam okolo po stanu tražio nešto plastično, a inače nepotrebno. Jej boca od Coca-Cole je spasila dan! .
Uglavnom, uz stražnji dio kupole kao komad "flaše", puno puttya i dosta CA ljepila, sam uspio regenerirati stražnji dio kupole.
A nakon ove duge priče slijede i fotke:
A sad, crveno označeni dijelovi su mjesto novog dijela kupole:
Ako će dalje sve ići po planu, slijedi nešto "metala" (PE-a), pa bojanje.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Oddball
 | | Član od: 02 Ruj 2010 | | Poruke: 13 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Christian
|
Upisano: Uto Ruj 14, 2010 6:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala, Oddball.
A sada, novi napredak:
Dakle, dodao sam tri nove stvari: opruge na prednjim blatobranima (bakrena žica), kukice sa strana na kupoli i sa strane kod vozača i radio operatora (limenka) i ove male,... zakovice recimo (zapravo, nisam siguran što su... ) od rastegnutog, nasjeckanog spruea.
Kritike, savjeti komentari dobrodošli...
Pozdrav!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Christian
|
Upisano: Sub Lis 02, 2010 7:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobra večer!
Panzeru je stavljen primer i obojan je u Panzer Grau.
Imat će oznake 14.Pz.Dv.
Evo slika:
To je to za sada, slijedi bojanje detalja, pa prvi lak, a onda dekali...
Kao i uvijek; komentari savjeti i kritike dobrodošli.
Pozdrav!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Sub Lis 02, 2010 9:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| Nije lose za sada, jedino ako mozes promijeniti mitraljeze, ovako vise izgledaju kao 20 mm topovi, jako debelo u promjeru. Probaj to napravit od medicinskih igala ako mozes... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Christian
|
Upisano: Pet Lis 08, 2010 6:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobar dan!
Hvala, zilkan, dosta me je ova maketa već izmučila, tako da ću ostaviti plastične MG34-e, ali svejedno, koja bi otprilike bila debljina za njih u 1/72, ako nije problem?
Kao što sam rekao prije par dana; novi napredak je bojanje detalja, gloss lak i decali.
Evo slika:
Po mojoj procjeni, puno bolje izgleda u stvarnosti, ali što je tu je.
(možda da nisam slikao s "flashom"...)
Također, na ovoj prvoj fotki bi decali trebali doći više lijevo; na ovaj "prozorčić", ali zbog mog detaljiranja, se vjerojatno ne bi dobro "uhvatili. Jel baš veliki problem ako ovako ostavim?
Također sam otkrio da na kupolu broj ne stane, zbog "prozora" (opet on ). Ja bih tu krivicu svalio na sastavnicu, zato što u sastavnici taj prozor izgleda prilično na sredini, a ne malo sastrane kak' bi zapravo tebalo...
(Ista stvar sa onom kutijom na kupoli, radi koje sam radio teške kirurške zahvate. A onda shvatim da je to onak' kak' je bilo trebalo i ostati; s rupom između. A na sastavnici se ta rupa uopče ne vidi... )
Komentari, savjeti i kritike dobrodošli!
Pozdrav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Christian
|
Upisano: Pet Stu 05, 2010 7:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobra večer!
Radovi na PzII i PzIV se izmijenjuju, ali mogu reći da se kod ove makete nazire kraj.
Uglavnom, nakon matiranja sam isprobao novu tehniku; wash. Makar sam dosta pazio kad sam ga radio, ispao je nekako čudno na nekim mjestima... (Na fotkama koje slijede je to još izraženije ) Ali sam uglavnom zadovoljan - ipak prvi put koristim tu tehniku.
Poslije (danas) sam se bavio gusjenicama. Njima sam posebno zadovoljan. Nego,... evo slika:
Eto. Kao što kažem; puno bolje izgleda u stvarnosti. (Fotoaparat se urotio protiv mene )
Još slijedi malo pigmenata i chippinga, ali to je uglavnom to.
Svi postovi su i više nego dobrodošli!
Pozdrav  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| BuffaloBoy
 | | Član od: 21 Kol 2010 | | Poruke: 127 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Stu 06, 2010 5:06 pm Naslov poruke: |
|
|
lijep posao...ja sam isti takav radio prije par tjedana samo u 1:35
a sto se tice washa...nanosi ga tankim kistom u sva udubljena,kutove,rubove bilo šta gdje se nalazi barem malo udubljenje...ti si najvjerojatnije radio sa nekim vecim kistom pa preko cijele makete(tako sam ja,nazalost,kad sam 1. put rabio tu tehniku unistio maketicu)
inace ti je dobro ispao  _________________ Ležim na krevetu,gledam zvijezde na ovom prekrasno plavom nebu i razmišljam"a gdje je meni krov!?"
.....................................................................
I hope I didn't brain my damage! - Homer Simpson |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| flloater
| | Član od: 02 Lip 2010 | | Poruke: 217 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Stu 06, 2010 5:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Probaj pobojati top iznutra s mat crnom i poslikaj tenk još malo. Inače sve ok osim washa koji ipak je prvi put _________________ MMK "Savica"
ZMMS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Strina
 | | Član od: 10 Pro 2005 | | Poruke: 1090 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Stu 06, 2010 9:52 pm Naslov poruke: |
|
|
| Sve ok samo začađi auspuh u crno. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Christian
|
Upisano: Sub Stu 06, 2010 10:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Da, naravno. Ni cijev ni auspuh nisu još gotovi!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tupoljev
| | Član od: 01 Ruj 2009 | | Poruke: 353 | |
|
Upisano: Ned Stu 07, 2010 1:39 pm Naslov poruke: |
|
|
koliko vidim top je zatvoren (plastikom) probaj ga probušiti (tako ja bar radim) tako da zagriješ iglu sa upaljačem i lagano probiješ plastičnu "oplatu" izvana prema unutra tako da ti višak plastike upadne u kupolu, samo naprijed |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kru65mi
 | | Član od: 28 Lis 2007 | | Poruke: 850 | |
|
Upisano: Ned Stu 07, 2010 3:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Wash je takav kakav je, za prvi puta sasvim pristojno. Ono sto ti sada nedostaje je dry brush iliti suhi kist ( malo Nglaseniji radi male skale )kojim cas dati pravu dubinu sjenama i dobiti tridimenzionalnost makete.
kruno |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|