Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| T34
 | | Član od: 20 Ruj 2010 | | Poruke: 275 | | Mjesto: Dalmacija |
|
Upisano: Ned Tra 10, 2011 10:50 pm Naslov poruke: BF-109 F, Italeri 1/72 |
|
|
Odlučio sam se ipak postati i ovo. Dugo mi je trebalo da shvatim kako odmor od maketa nije u neradu, već u drugoj tematici.
Ove mališane sam oduvijek volio, još ko mali kad san maštao o AB-u i mislio da isti nikad neću imati. Pa eto jednog oduška samom sebi.
Proveo sam cijelu večer gledajući gotove makete po forumu i ne znam vrijedi li ovo objave no da skratim priču...
Kolega Grunf mi je napisao iscrpni kilometarski post kako maketa ne valja ništa i ja mu vjerujem. No meni laiku ovo izgleda kao BF-109 F, a osim toga 1/72 je, zbilja ne znam jesu li svi nedostatci toliko vidljivi golim okom.
Ja sam imam dilema koliko daleko otići, i već mislim da sam prerastao vlastite mogućnosti.
Odabrao sam ovu shemu, sa Istočnog fronta naravno.
Prvo da zahvalim Minesweeperu na svim bojama RLM standarda (LifeColor) te Satiću i St65uki kojima sam valjda nasmrt dosadio sa shemama i bojanjem a dali su mi i većinu decala! Hvala Iwtchi i Dr. Vladi također.
Evo; izdubio sam gondolu za metalne MG17, ići će i metalna pito cijev. Mislim da je za ovo mjerilo to jako važno. Kupio sam rezinske kotače jer originalni nisu zbilja sličili na stvarne.
Tu je i Pe set za kokpit oriđiđi za Finemolds seriju ali pošto radim zatvorenog, ne znam koliko da upotrebim uopće, ionako s jetkovinom ne uživam i ne ide mi ni na tenkovima.
Izbušio sam uz malo pažnje i auspuhe, prvo 0.4 borerom a onda ih širio nožićem više prema vanjskom obodu.
Odrezao sam prostor za pozicije i mislim ih raditi sa Clear bojama (gloss + boja) i Kristal Klearom, mala je površina, nadam se da će ličiti na nešto.
Wheel bay - jeli treba samo pokitati ovaj sinkmark ili ima neki zbilja bitan detalj koji fali?
Moram dodati da mi je iskreno malo neugodno radit nešto sa svastikom, ali eto...teška dosada a aviončić je ipak legenda, čak i meni  _________________ ...
T34: poruka promijenjena dana: Ned Tra 10, 2011 10:55 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Ned Tra 10, 2011 10:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro došao na tamnu stranu.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
 | | Član od: 27 Svi 2009 | | Poruke: 407 | |
|
Upisano: Ned Tra 10, 2011 10:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo je odličan početak ! Zahtijevno s obzirom da je to 1:72 . I da ...........iz osobnog iskustva , nekada treba promjeniti tematiku .
Jedva čekam da vidim napredak ! Kokpit , pa ostalo !
 _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Tra 10, 2011 11:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Samo naprijed Andro! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Ned Tra 10, 2011 11:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Kolega Andro, smatram da ti ustvari skrivas svoje pravo lice. Zasto bi inace bas danas otkrio Njemackog messera u radu?! Njemacki spijun medju rusima:)
Salu na stranu, dobro krenulo. Samo peglaj dalje:) _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Ned Tra 10, 2011 11:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| ovo će biti masterpiece,nestrpljivo oćekujemo daljnje napretke, |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Špicfajer
| | Član od: 09 Pro 2009 | | Poruke: 326 | | Mjesto: Kastela,Croatia |
|
Upisano: Pon Tra 11, 2011 1:15 am Naslov poruke: |
|
|
Ajme , toliko truda oko tog Italieria, a zna se da nije dobar. Svejedno, želim ti sve najbolje oko slaganja makete i nemoj zaboravit obradit spiner, krivog je oblika(da ne govrim o ostalom). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nemsy_29
 | | Član od: 26 Velj 2010 | | Poruke: 78 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Pon Tra 11, 2011 1:22 am Naslov poruke: |
|
|
Odlican pocetak, ja sad zavrsavam jedan E-3 al u 48 sa oznakama kraljevine Juge, okacicu slike ovih dana kad uradim
Inace pratim ovaj topik sa uzitkom  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mirko S. Zlikovski
 | | Član od: 25 Ožu 2008 | | Poruke: 422 | |
|
Upisano: Pon Tra 11, 2011 9:36 am Naslov poruke: |
|
|
| Makni tu rešetku od roštilja iz prostora za kotače! I linije panela na trupu iza kabine su potpuno na krivim mjestima. Pogledaj review od Damira Stanzera na SMAKR-u, tamo je navedeno što još ne valja na toj maketi (a i vrlo duhovito je napisan, fali mi što ga više nema na forumu da ponekad pročitam neki njegov britki i duhoviti, ali nikad zlonamjeran komentar). Šteta da si daš toliko truda i potrošiš resine i PE na maketu koja će imati toliko grešaka koje u principu nisu tvoja krivica. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
 | | Član od: 13 Tra 2007 | | Poruke: 1826 | | Mjesto: Hirvatistan |
|
Upisano: Pon Tra 11, 2011 9:46 am Naslov poruke: Re: BF-109 F, Italeri 1/72 |
|
|
| T34 Napisao/la: |
Wheel bay - jeli treba samo pokitati ovaj sinkmark ili ima neki zbilja bitan detalj koji fali?
Moram dodati da mi je iskreno malo neugodno radit nešto sa svastikom, ali eto...teška dosada a aviončić je ipak legenda, čak i meni  |
Ufff.... Wheel bay na Italerijevoj 109-ki je čisti SF.
U stvarnosti bi to trebalo izgledati ovako:
Odnosno, ovako nekako:
Obrati pozornost na veličinu samog wheel baya koji je uvjerljivo preglomazan... _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
3D Glasses for 3D Prints...
Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| T34
 | | Član od: 20 Ruj 2010 | | Poruke: 275 | | Mjesto: Dalmacija |
|
Upisano: Pon Tra 11, 2011 9:54 am Naslov poruke: |
|
|
Zahvaljem svima na pomoći. Drago mi je da mlad dečko poput Kille ima tako istančan smisao za humor jer ovdje ne treba tražiti nikakav masterpiece.
A što da kažem? Da ne bi otišli u neke druge vode, cijenim svaki komentar vezan uz poboljšanje makete, no ne treba mi zamjeriti ako ne poslušam sve navedeno. Nisam bio lud kupovati Finemolds, ovo mi je razbibriga. Uostalom, "Zvezda" Fritz 1:48 je jeftiniji od tog čuda u 72-ojci i dva sam komada imao i poklonio, znači nije u tome riječ nego o smislu. Ja u životu nisam držao scriber u ruci, pa da sad urezujem panele?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Tra 11, 2011 10:14 am Naslov poruke: |
|
|
| T34 Napisao/la: | Ja u životu nisam držao scriber u ruci, pa da sad urezujem panele?  | Za sve postoji prvi put. Kreneš i radiš. Prije sam se mučio urezivat panele sa kojekakvim priručnim sredstvima, a otkada sam nabavio Tamiya scriber, uopće nemam problema-samo treba uložiti malo truda u izradu šablone ako je pobršina kompleksnija, a postoje i template-i za nabavit...U tome i je fora maketarenja-malo prvo isprobaš na nekom komadu plastike, a onda kreneš, pa što bude. Ako ode ukrivo, pokitaš, pa ponoviš...Ovo što si do sad napravio izgleda jako dobro.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pon Tra 11, 2011 10:32 am Naslov poruke: |
|
|
| Nesumnjam da ovo na kraju neće biti majstorski napravljeno! samo naprijed prijatelju!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Tra 11, 2011 4:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Andro, samo naprijed. Ispravi što ti se da ispravljat, što ti se ne da - nemoj.
Meni je Italerijev G-6 u 72-ojci (katastrofa od makete) jedan od mojih najdražih uradaka, nalazi se na počasnom mjestu u vitrini.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Pon Tra 11, 2011 9:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | Andro, samo naprijed. Ispravi što ti se da ispravljat, što ti se ne da - nemoj. |
'druze' , evo Boris mi je ukrao recenicu iz usta, krasan pocetak, jako lipo odradjeno do sada i super slikano!
i da, bit ce to majstorija...
i nikom niste dosadili, sto god trebate, bilo sto, PM, mobitel...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|