Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Pet Lis 15, 2010 11:11 am Naslov poruke: Avia BA.222 - JKRV...? |
|
|
Pozdrav ekipa!
Naletio sam na stranici RS Models na ovu fotku, na kojoj bi trebala biti Avia BA.222. Zapele su mi za oko uniforme na fotki pa bih zamolio ako neko zna za odgovore na pitanja - kada, gdje i kojim povodom?
Mozda prilikom nekog natjecanja "Male antante" ili mozda neko promotivno predstavljanje...? Svaki podatak je dobro dosao.
Zivi i zdravi bili! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
| | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 914 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lis 15, 2010 2:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Zemun. _________________ Uviek napried! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lis 15, 2010 11:53 pm Naslov poruke: |
|
|
... vjerojatno ljeto / rana jesen 1937. godine, a najkasnije, mada sumnjam, (isto god. doba) 1938. U potonjem slučaju ovo bi moglo biti povezano s održavanjem međunarodne zrakopl. izložbe u Beogradu. Premda vjerujem da je ovo neka druga zgoda (iz 1937.). Naime, primjetno je da su neki od časnika VVKJ još u starim (ljetnim) odorama, dok su se nove počele postupno implementirati od kolovoza 1937. godine (neki na fotografiji već su je obukli).
Inače, u sredini mislim da je (tada) potpukovnik Dragutin Rubčić, dok je 4. zdesna još jedan čuveni hrv. zrakoplovac - Zlatko Šintić. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Supercuber
 | | Član od: 20 Ožu 2006 | | Poruke: 264 | |
|
Upisano: Sub Lis 16, 2010 1:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Beograd, leto 1938, Avia B-222 , pilot Oldrich Koshar(u sredini u kombinezonu).
Pocetkom 1938 dobila je oznaku OK-AVB a krajem iste prodata u Bugarsku. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|