Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

USS Missouri BB 63 i Bismarck
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Čet Sij 22, 2009 11:51 pm    Naslov poruke: USS Missouri BB 63 i Bismarck Citiraj ovaj komentar

USS Missouri BB 63

pozdrav, trazim slike i prvenstveno neka knjiga o doticnom brodu, po mogucnosti o verziji koja je bila 1944 godine od 45, dakle drugi SV. Nasao sam dosta crno bijelih slika dok je jos bila u skveru. sad bi htjeo neki nacrti, neka knjiga tipa Anatomy of the ship..hvala puno

Bismarck

za njega i slike i knjiga bi dobro dosla, na farposst sam htjeo skinut knjigu ali linkovi ne valjaju. Hvala

nasao sam knjigu za bismarcka (anatomy of the ship. Pa ne treba link vise, ali sve ostalo jos uvijek mi treba...hvala Smile
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pet Sij 23, 2009 12:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kakve te točno slike MISSOURIJA zanimaju?
Postoji mnoštvo njegovih kolor fotki s pokusnih vožnji u periodu srpanj-prosinac 1944. dok je nosio živopisnu MS 32/22d. Za te ti ja mogu pomoć.
Ako te zanimaju fotke njegovog djelovanja na Pacifiku 1945. u dvobojnoj MS 22, one su uglavnom c/b
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Pet Sij 23, 2009 12:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

gle, neznam ni ja. Ali moj plan je, napravit u iducu godinu, ili dve, Yamata, Bismarcka i Missouria. Pa sada ti vidi kakve slike bi morao koristit da ih mogu stavit na polici skupa i da budu oba tri u II WW ''sytle''
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pet Sij 23, 2009 1:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I za kraj...

Very Happy
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Pet Sij 23, 2009 1:11 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ova zadnja slika, gdje je slikana? ovo iza su kacige ili?
i jos jedno pitanje, kad i jel je imao Missouri jednobojnu shemu, jer znas, neznam kak bi meni ispala ova trobojna shema..iskreno ti kazem
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pet Sij 23, 2009 1:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, to su kacige. Obvezan dio opreme članova posade američkih ratnih brodova u borbi. Mislim da taj propis vrijedi i danas

Ukoliko želiš jednostavniju shemu, preostaje ti samo MS 22: tamno-svijetla kombinacija Navy Blue 5-N i Haze Gray 5-H za vertikalne površine, odnosno Deck Blue 20-B za sve horizontalne površine

MISSOURI je MS 32/22d nosio samo tijekom svojih pokusnih vožnji ispred istočne obale SAD-a od srpnja do prosinca 1944. U studenom je brod poslan preko Panamskog kanala u San Francisco di je prebojan, opremljen za borbu i poslan na Pacifik kao pratnja Mitscherovih nosača iz sastava TF 58
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Pet Sij 23, 2009 1:33 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dakle ako bi ja htjeo napravit model od kad je bio na Pacifiku tj tjekom borbe, onda idem na jednobojnu shemu, tj ovu drugu koju si mi poslao?

da sluceno se ja nisam zeznuo, jeli su ta tri broda koja sam rekao bila najvaznja broda svojih drzava u II SV?
VooDoo

Član od: 27 Lis 2005
Mjesto: Zagreb / Ravnice
PorukaUpisano: Pet Sij 23, 2009 11:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ali onda si zaboravio na HMS Hood - ako ces baš vec raditi sve veličanstvene, ovako ce ti Bismarck ostati usamljen
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
veliko_pile

PorukaUpisano: Pet Sij 23, 2009 1:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dakle
IJN: Yamato
SAD: Missouri
GER: Bismarck
GB: HOOD
???
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Pet Sij 23, 2009 1:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prince of Wales???
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
veliko_pile

PorukaUpisano: Pet Sij 23, 2009 2:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pa i on je bio bitan, onda ulazi u igri i King George V. Ovaj Hood je skup. A za sada ostajem na ona prva tri, pa budemo dalje vidjeli. Mislim da ce izbor past na revellov bismarck, eduard jetkovina i paluba. A za missourija, tamiya, eduard, i neka samogradnja sto se palube tice, al otom potom, necu toliko dalje razmisljat, ni Yamato nije ni na pol gotov. tak da...
VooDoo

Član od: 27 Lis 2005
Mjesto: Zagreb / Ravnice
PorukaUpisano: Pet Sij 23, 2009 2:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja ti imam Revellov Bismarck i maketa ti je savršena, dijelovi su precizni i savršeno odliveni, dobiš i plastične ograde ( za koje kažu da su možda malo predebele ali meni ok izgledaju ), ima od eduarda set ako baš želiš i to je to
Natrag na vrh
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 23, 2009 2:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Veliko pile, dobro je Voodoo rekao.

Imam i ja Revellovog Bismarcka i za njega imam 2 komada Eduard seta 99010 Kriegsmarine railing (samo ogradice) i po meni je to sve što ti treba. Od prije par mjeseci Eduard proizvodi 2 zasebna seta za Revellovog Bismarcka ali su tako koncipirani da nemaju smisla jedan bez drugog tako da si prisiljen u tom slučaju kupiti oba seta. Ili kao ja da uzmeš samo ogradice.
Natrag na vrh
Tasma

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Prigorje
PorukaUpisano: Pet Sij 23, 2009 2:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Very Happy Možeš nadodat i Francuza: Richelieu ,il tak nekak se piše...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
veliko_pile

PorukaUpisano: Pet Sij 23, 2009 3:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a da, sada, cijelu flotu XD
pa mislim da bez nekog pe seta neidem dalje. Vidio sam da ima od eduarda jako dobar set, samo mu fali metalne cijevi, al da se to nabavit za nekih 7 dolara. vidio sam i neka jetkovina (bez slike) ali zove se nesto ''plate'' mora da je to onaj metalni pod, sta se ne sklize. Ali mislim da i bez toga se moze.

Al mislim da ce bismarck pricekat. Napravit cu prije Missourija, tj zavrsit cu Yamata najprije Very Happy
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma