Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Čet Sij 22, 2009 11:51 pm Naslov poruke: USS Missouri BB 63 i Bismarck |
|
|
USS Missouri BB 63
pozdrav, trazim slike i prvenstveno neka knjiga o doticnom brodu, po mogucnosti o verziji koja je bila 1944 godine od 45, dakle drugi SV. Nasao sam dosta crno bijelih slika dok je jos bila u skveru. sad bi htjeo neki nacrti, neka knjiga tipa Anatomy of the ship..hvala puno
Bismarck
za njega i slike i knjiga bi dobro dosla, na farposst sam htjeo skinut knjigu ali linkovi ne valjaju. Hvala
nasao sam knjigu za bismarcka (anatomy of the ship. Pa ne treba link vise, ali sve ostalo jos uvijek mi treba...hvala  _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Sij 23, 2009 12:40 am Naslov poruke: |
|
|
Kakve te točno slike MISSOURIJA zanimaju?
Postoji mnoštvo njegovih kolor fotki s pokusnih vožnji u periodu srpanj-prosinac 1944. dok je nosio živopisnu MS 32/22d. Za te ti ja mogu pomoć.
Ako te zanimaju fotke njegovog djelovanja na Pacifiku 1945. u dvobojnoj MS 22, one su uglavnom c/b |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pet Sij 23, 2009 12:49 am Naslov poruke: |
|
|
gle, neznam ni ja. Ali moj plan je, napravit u iducu godinu, ili dve, Yamata, Bismarcka i Missouria. Pa sada ti vidi kakve slike bi morao koristit da ih mogu stavit na polici skupa i da budu oba tri u II WW ''sytle'' _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Sij 23, 2009 1:07 am Naslov poruke: |
|
|
I za kraj...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pet Sij 23, 2009 1:11 am Naslov poruke: |
|
|
ova zadnja slika, gdje je slikana? ovo iza su kacige ili?
i jos jedno pitanje, kad i jel je imao Missouri jednobojnu shemu, jer znas, neznam kak bi meni ispala ova trobojna shema..iskreno ti kazem _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Sij 23, 2009 1:30 am Naslov poruke: |
|
|
Da, to su kacige. Obvezan dio opreme članova posade američkih ratnih brodova u borbi. Mislim da taj propis vrijedi i danas
Ukoliko želiš jednostavniju shemu, preostaje ti samo MS 22: tamno-svijetla kombinacija Navy Blue 5-N i Haze Gray 5-H za vertikalne površine, odnosno Deck Blue 20-B za sve horizontalne površine
MISSOURI je MS 32/22d nosio samo tijekom svojih pokusnih vožnji ispred istočne obale SAD-a od srpnja do prosinca 1944. U studenom je brod poslan preko Panamskog kanala u San Francisco di je prebojan, opremljen za borbu i poslan na Pacifik kao pratnja Mitscherovih nosača iz sastava TF 58 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pet Sij 23, 2009 1:33 am Naslov poruke: |
|
|
dakle ako bi ja htjeo napravit model od kad je bio na Pacifiku tj tjekom borbe, onda idem na jednobojnu shemu, tj ovu drugu koju si mi poslao?
da sluceno se ja nisam zeznuo, jeli su ta tri broda koja sam rekao bila najvaznja broda svojih drzava u II SV? _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| VooDoo
 | | Član od: 27 Lis 2005 | | Poruke: 319 | | Mjesto: Zagreb / Ravnice |
|
Upisano: Pet Sij 23, 2009 11:08 am Naslov poruke: |
|
|
| ali onda si zaboravio na HMS Hood - ako ces baš vec raditi sve veličanstvene, ovako ce ti Bismarck ostati usamljen |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pet Sij 23, 2009 1:42 pm Naslov poruke: |
|
|
dakle
IJN: Yamato
SAD: Missouri
GER: Bismarck
GB: HOOD
??? _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Pet Sij 23, 2009 1:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| Prince of Wales??? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pet Sij 23, 2009 2:01 pm Naslov poruke: |
|
|
pa i on je bio bitan, onda ulazi u igri i King George V. Ovaj Hood je skup. A za sada ostajem na ona prva tri, pa budemo dalje vidjeli. Mislim da ce izbor past na revellov bismarck, eduard jetkovina i paluba. A za missourija, tamiya, eduard, i neka samogradnja sto se palube tice, al otom potom, necu toliko dalje razmisljat, ni Yamato nije ni na pol gotov. tak da... _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| VooDoo
 | | Član od: 27 Lis 2005 | | Poruke: 319 | | Mjesto: Zagreb / Ravnice |
|
Upisano: Pet Sij 23, 2009 2:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| ja ti imam Revellov Bismarck i maketa ti je savršena, dijelovi su precizni i savršeno odliveni, dobiš i plastične ograde ( za koje kažu da su možda malo predebele ali meni ok izgledaju ), ima od eduarda set ako baš želiš i to je to |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2445 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 23, 2009 2:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Veliko pile, dobro je Voodoo rekao.
Imam i ja Revellovog Bismarcka i za njega imam 2 komada Eduard seta 99010 Kriegsmarine railing (samo ogradice) i po meni je to sve što ti treba. Od prije par mjeseci Eduard proizvodi 2 zasebna seta za Revellovog Bismarcka ali su tako koncipirani da nemaju smisla jedan bez drugog tako da si prisiljen u tom slučaju kupiti oba seta. Ili kao ja da uzmeš samo ogradice. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tasma
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Prigorje |
|
Upisano: Pet Sij 23, 2009 2:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Možeš nadodat i Francuza: Richelieu ,il tak nekak se piše... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pet Sij 23, 2009 3:15 pm Naslov poruke: |
|
|
a da, sada, cijelu flotu XD
pa mislim da bez nekog pe seta neidem dalje. Vidio sam da ima od eduarda jako dobar set, samo mu fali metalne cijevi, al da se to nabavit za nekih 7 dolara. vidio sam i neka jetkovina (bez slike) ali zove se nesto ''plate'' mora da je to onaj metalni pod, sta se ne sklize. Ali mislim da i bez toga se moze.
Al mislim da ce bismarck pricekat. Napravit cu prije Missourija, tj zavrsit cu Yamata najprije  _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|