Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Heller, Super Etendard , 1/48
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Svi 14, 2006 10:45 am    Naslov poruke: Heller, Super Etendard , 1/48 Citiraj ovaj komentar

Ovo nije baš čisti početak , ali ova faza kitanja , brušenja pa ponovnog
kitanja može potrajati.Trup se sastoji od gornjeg i donjeg dijela koji baš ne prilježu "savršeno"...A čekao je godinama da se odlučim da radim baš njega.

Naravno, biti će i malo urezivanja panela jer se na nekim mjestima ne poklapaju.

Kada bude završen biti će u u bojama i oznaka Argentinske Armade
(mornarice), Malvini ili Falklandi, kako se kome više sviđa.

von Stuck: poruka promijenjena dana: Ned Svi 14, 2006 1:51 pm; prepravljeno ukupno 2 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
tiger
Gost
PorukaUpisano: Ned Svi 14, 2006 12:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka čast na izboru!
Nadam se da će biti pila pilota porijeklom hrvata, Roberta Kurilovića, koji je na Foklandima potopio britanski opskrbni brod Atlantic Conveyor. Wink
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
PorukaUpisano: Ned Svi 14, 2006 1:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tiger Napisao/la:
Svaka čast na izboru!
Nadam se da će biti pila pilota porijeklom hrvata, Roberta Kurilovića, koji je na Foklandima potopio britanski opskrbni brod Atlantic Conveyor.

..nažalost imam samo naljke iz kutije, dakla 02 a ne 03.Bilo bi lijepo, ali ne mislima nabavljati nove.A možda dok budem došao do stavljanja oznaka...tko zna? :lol
Natrag na vrh
ZacP

Član od: 30 Lis 2005
PorukaUpisano: Ned Svi 14, 2006 11:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pošto i ja imam namjeru (jednog lijepog dana) sastaviti istog, interesira me što si kemijao po kokpitu, pošto Heller daje praktično "rupu", ako se dobro sjećam.
I pohvala za izbor teme, da se malo odmorimo od silnih Amera i Nijemaca.
F. William Engdahl "Stoljeće rata" - pročitati
Natrag na vrh
prelude

Član od: 23 Stu 2005
PorukaUpisano: Pon Svi 15, 2006 12:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tiger Napisao/la:
Svaka čast na izboru!
Nadam se da će biti pila pilota porijeklom hrvata, Roberta Kurilovića, koji je na Foklandima potopio britanski opskrbni brod Atlantic Conveyor

Ne znam kak se to čita na španjolskom, ali ispravno je: Roberto Curilovic, daklem nekad bilo Ćurilović... Inače, nadimak mu je "Tito" - možda i to upućuje na naše korijene... (premda to nije rijetko ime/nadimak u latinskom svijetu.
Btw., upoznao sam jednog bivšeg pripadnika HZL na istoku - Janka Ćurilovića (mehaničar-strijelac), pa sam ga pitao o eventualnoj rodbinskoj vezi s gore spomenutim, ali nije našao poveznicu...
Btw., jel netko preko interneta možda pokušao doznati nešto više i(li) kontaktirati R. Curilovica - bilo bi zgodno uspostaviti kontakt...

Evo shema aviona kojim je upravljao:

A evo i zanimljivog linka za one koje žele saznati više:

http://britains-smallwars.com/Falklands/Exocet.html
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
tiger
Gost
PorukaUpisano: Pon Svi 15, 2006 7:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

von Stuck Napisao/la:

..nažalost imam samo naljke iz kutije, dakla 02 a ne 03.Bilo bi lijepo, ali ne mislima nabavljati nove.A možda dok budem došao do stavljanja oznaka...tko zna? :lol

Prijatelju, imam taj font brojeva iz ogromnog Tally Ho seta, i neće mi biti problem da nadjemo odgovarajuću veličinu trojke. Wink
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
PorukaUpisano: Pon Svi 15, 2006 9:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tiger Napisao/la:
von Stuck Napisao/la:

Prijatelju, imam taj font brojeva iz ogromnog Tally Ho seta, i neće mi biti problem da nadjemo odgovarajuću veličinu trojke. Wink

Super, dakle trojka za nos i trojke za oznake eskadrile.Ako bude moguće... Klap klap Huraaa
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
PorukaUpisano: Pon Svi 15, 2006 10:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ZacP Napisao/la:
Pošto i ja imam namjeru (jednog lijepog dana) sastaviti istog, interesira me što si kemijao po kokpitu, pošto Heller daje praktično "rupu", ako se dobro sjećam.
I pohvala za izbor teme, da se malo odmorimo od silnih Amera i Nijemaca.

Extra tech "pleh" za kokpit,kotače, zračne kočnice...s time da nisam koristio "cijev" oko radara ; to pravilno saviti,zaljepiti stranice,ubaciti okvir i sve "keljnuti" na instrumentalnu tablu je "skoro" nemoguće.Možda nekome i uspije.Isto tako izbacio sam plehnate zračne kočnice ispod trupa jer mi ne izgledaju uvjerljivo.Nišan još nisam zaljepio kao niti detalje vjetrobrana niti detalje poklopca kabine.Još je igram sa krpanjem trupa. Rolling Eyes
Natrag na vrh
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Pon Svi 15, 2006 3:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zanimljiv aviončić štoviše opaka pila!

A što se tiče pilota to nisam znano imam doma jedan dokumentarac ( VHS) o S. Etandarima i daš se dosta 90% koncentriraju na Argentince moram ponovo pregledeti dokumentarac.
Huha

Član od: 25 Kol 2006
Mjesto: Zagreb, HR.
PorukaUpisano: Pet Lis 19, 2007 8:10 pm    Naslov poruke: Koristan link Citiraj ovaj komentar

Skupljam info za SuE-a pa sam naletio i na ovo: http://www.modelersite.com/Jun2001/English/SuperE_Eng.htm

Huha (>o<-<
maketar-teoretičar
Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Sub Lis 20, 2007 1:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

uuuu jako dobro Smile ako moze malo vise fotke kokpita???imam i ja ovo isto od hellera ali u 1:72 i treba da se prerezu panele i da scratchujem kokpit.samo napred Smile
Huha

Član od: 25 Kol 2006
Mjesto: Zagreb, HR.
PorukaUpisano: Sub Lis 20, 2007 2:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imam dosta fotaka kokpita skinutih od kojekuda s neta... PM-iraj mi mail adresu (i bilo tko drugi kome trebaju) pa ti ih mejlam (da se ne gnjavim s uploadom tudjih fotaka natrag na net).

Huha (>o<-<
maketar-teoretičar
Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Uto Lis 23, 2007 11:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mozda ti ovo bude od pomoc Smile

http://www.arcair.com/Gal7/6701-6800/gal6770-SuperEtendard-Williams/00.shtm
von Stuck
Administrator
PorukaUpisano: Sri Lis 24, 2007 7:48 am    Naslov poruke: Re: Koristan link Citiraj ovaj komentar

Huha Napisao/la:
Skupljam info za SuE-a pa sam naletio i na ovo: http://www.modelersite.com/Jun2001/English/SuperE_Eng.htm

Thanks!
Natrag na vrh
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Čet Lis 25, 2007 8:02 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dok čekamo daljni napredak evo jednog s ARC-a

http://www.aircraftresourcecenter.com/Gal7/6701-6800/gal6770-SuperEtendard-Williams/00.shtm
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma