Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

US Missouri BB-63 1/350 (Tamiya) **05.09.2011**
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  

MS 32-22D ili MS 22?
MS 32-22D
70%
 70%  [ 26 ]
MS 22
29%
 29%  [ 11 ]
Ukupno glasova : 37

Autor Poruka
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Čet Lis 07, 2010 9:18 pm    Naslov poruke: US Missouri BB-63 1/350 (Tamiya) **05.09.2011** Citiraj ovaj komentar

EDIT ANKETA:

hola amigos!

Pero Postar mi je neku kutiju danas ujutro isporucio, gledam sto bi moglo bit to Laughing

Salu na stranu, evo nove zabave. Dok se ceka paluba iz Hobbyeasy za Bismarcka, odlucio sam se uvatit americke vojne snage drugog svijetskog rata. Radi se o U.S Missouri BB63 (WWII verzija), poznata isto kao "Mighty Mo". Maketa je Tamiya u 1/350 mjerilo naravno.

Pregledavajuci djelove, nekako mi se cini da su kalupovi noviji od ovog Bismarcka i Yamata, mozda se varam, al ima vise sitnica, detalja.

Paluba je u tri djela, spojevi ce se dat lako kitat nadam se posto nema drvene palube ovog puta Smile

I evo jos nekoliko detalja, uglavnom sretan sam kvalitetom.

Na sve to ide WEM PE set, i kilo resina od Arsenala Laughing nabava toga krajem mjeseca kad ce mi dzep bit jaci

veliko_pile: poruka promijenjena dana: Pon Ruj 05, 2011 4:50 am; prepravljeno ukupno 29 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pet Lis 08, 2010 8:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

veliko_pile Napisao/la:

Paluba je u tri djela, spojevi ce se dat lako kitat nadam se posto nema drvene palube ovog puta Smile

Kako nema? Very Happy
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Pet Lis 08, 2010 9:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pa nema za kupit cini mi se, a i nece trebat jer ce ic u MS 32-22d.
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pet Lis 08, 2010 9:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nismo se razumili Very Happy
Svakako ćeš itekako morat pripazit kako ćeš pokitat te spojeve da ne bi brušenjem uništio (pozitivnu) panelizaciju palube. Nipošto lagan posao
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Pet Lis 08, 2010 10:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ma da, kuzim ja da cu morat kitat, kao sto sam reko nadam se da ce dobro proc, jer to mi je prvi put. Budu tamiya extra thin i mr surfacer pomogli??
CCCP
Administrator
Član od: 14 Ožu 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Lis 08, 2010 10:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma kakvo uništavanje? Uzmeš vatu i acetona i zaboravi na bilokakav brus papir...
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
veliko_pile

PorukaUpisano: Pet Lis 08, 2010 11:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

e da da, vidim ja da imam aceton onaj Afrodita na stolu, a pitam se zasto sam ga kupio ono Laughing
veliko_pile

PorukaUpisano: Pon Lis 11, 2010 9:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

svi veci djelovi su spojeni, pokitani i izglancani i cekaju PE.
Evo na sta to lici sada.

Skinuo sam plasticne prozore komandnog mosta jer u mjesto toga idu PE prozori. Bilo mi je dosadno i iso sam skrecati unutrasnjost mosta, vise manje na pamet, jer tako i tako ce se vidjet jako malo od toga. Al bitno da je unutra

veliko_pile

PorukaUpisano: Uto Lis 12, 2010 8:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav.

Imao bi jedno pitanje, i molio bi misljenja i komentari.

Dakle tajno se ovih dana dodavao hull plating trupu, htjeo sam isprobat tehniku sa MrSurfacerom, jer sa styrenom je pre grubo i overscale. nakon dosta pogledanih slika referenca, maskirao sam neke djelove, i spricao druge. Sve skupa ima 4 slojeva MrSurfacera, koji (nadam se) docaraju panele.

E sad pitanje.

Znam da boja se drugcije primi na cistoj plastici neko na "zrnastom" MrSurfacerom, dakle mislim da i nijansa i intensitet boje su drugaciji.

Zato sam mislio prespricat i golu plastiku jednim tankim slojem tako da se primer i boja prime jednako, al postoji problem s tim:

ako idem prespricat mozda (nisam u potpunosti siguran) cu izgubit pozitivnu panelizaciju vodilica za vodenu liniju, a bez ovih se bojim da vodena linija ispadne "valovita".

Evo o cemu govorim, otvoren sam kritikama i sugestijama.

Essex
Gost
PorukaUpisano: Sri Lis 13, 2010 4:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

veliko_pile Napisao/la:

ako idem prespricat mozda (nisam u potpunosti siguran) cu izgubit pozitivnu panelizaciju vodilica za vodenu liniju, a bez ovih se bojim da vodena linija ispadne "valovita".

A kako misliš radit vodnu liniju na brodovima od proizvođača kao što su Trumpeter, Aoshima, ICM, Zvezda itd. itd., koji uopće ne daju te "vodilice"? Da ne spominjem resinske makete brodova di su one misaona imenica. Nije valjda da bi te odsustvo panelizacije i iracionalni strah od "valovite" vodne linije odbilo od takvih maketa? Oću ti reć sljedeće. Vodna linija, njen točan položaj i debljina, se utvrđuje nacrtima i fotografijama - ne sastavnicom i kojekakvom panelizacijom na trupu. Kritički se odnosi prema svemu, ne prihvaćaj ničija rješenja kao dogmu. Pogotovo na maketi staroj 25 godina
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Sri Lis 13, 2010 10:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Znaci prevedeno na nas jezik: je*** vodenu liniju, spricaj preko toga i onda ces mislit dalje o tome Smile

salu na stranu, shvacam te u potpunosti, i hvala sto mi pokazujes tocan put razmisljanja. Samo budi voljan pomoc, kao i svaki drugi dan, kad dode vrijeme farbanja Wink
veliko_pile

PorukaUpisano: Sri Ožu 02, 2011 1:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Update, zavrsio sam sa hull platingom, ispalo je po mojim kriterijama super, samo treba vidjet kako ce se farbat ponasat na to (mislim da efekt "sjajno tu i tamo").

I odustao sam u meduvremenu od PE seta GMMa i nabavit cu od Flayhawka koji je nedavno izasa (negdje prije par mj), PE je brutalan ima negdje 30 jetkanih lista, full resin 127mm topove brass barel za njih i za glavne topove, i jos oko 90 ostalih resin sitnica tipa ventova, gun directora i ostalo...kolicina toga i detalja je neopisiva i to za "samo" 190USDa

veliko_pile

PorukaUpisano: Ned Ožu 27, 2011 4:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo, doso u dilemi radi boje pa da pitam tu, da neidem otvorit novi post.

Uglavnom trenutno nema Ocean gray 5-0 boju, pa me zanima ako imam na raspolaganju:

dunkelgrau 51, hellgrau 50, 5l light gray, 5h haze gray, jel bi se moglo izvuc iz toga (mjesanjem) neka slicna nijansa, ili dali postoji neka boja (model master) recimo koju mogu u Alphi narucit koja je slicna 5-0 grayu?

i evo vam slika tek toliko da nebude prazan post Wink

Essex
Gost
PorukaUpisano: Pon Ožu 28, 2011 2:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako šta pomaže. BFM

Lifecolor WWII US Naval Paints are now available.
22ml plastic jars.

WWII US NAVY Set 1 $28.00 a set
Navy Gray 5
Light Gray 5 L
Ocean Gray 5 O
Dark Gray 5 D
Sea Blue 5 S
Deck Blue 20 B

WWII US NAVY Set 2 $28.00 a set
Haze Gray 5 H
Navy Blue 5 N
Pale Gray 5 P
Mahogany Stain
Flight Deck Blue 21
Neutral Haze Gray

All paints are also available individually @ $ 4.70 each
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Pon Ožu 28, 2011 2:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

o pa bemu, bas sad kad sam narucio, a za 1 boju mi se ne isplati platit postarinu, jedino ako se skupi malo vise toga.

A usput, jel moze proc?

Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naprijed
Stranica 1/10

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma