Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| pvuglic
 | | Član od: 25 Lis 2009 | | Poruke: 74 | | Mjesto: bjelovar |
|
Upisano: Čet Ruj 23, 2010 9:49 pm Naslov poruke: spajanje kondenzatora na kompresor |
|
|
| spojio sam kompresor frižidera na bocu i sve radi (kasnije postavim slike)osim što se kompresor nemože pokrenuti dok ima pritiska zbog kondenzatora kojeg neznam kako spojit ? ima li tko kakvo shemu? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zoki_008
 | | Član od: 31 Lis 2007 | | Poruke: 164 | | Mjesto: Slavonski Brod/Osijek |
|
Upisano: Pet Ruj 24, 2010 11:43 am Naslov poruke: |
|
|
| Pozdrav, ajd stavi neku sliku da vidimo kako izgleda. Ja sam direktno spojio cijev u bocu i radi bez greske i pod pritiskom. Ali nemam kondenzator nego je zavojnica ubodena na ona 3 pina na kucistu. Mozda je do onog termo osiguraca/prekidaca koji ne da da se motor pali dok se on ne ohladi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Pet Ruj 24, 2010 12:26 pm Naslov poruke: |
|
|
| Taj namotaj sprecava da motor nakon gasenja ponovo radi mora proci 30-ak sekundi da bi startovao ponovo sto meje zbunilo prilikom podesavanja sklopke,u svakom slucaju daj koju sliku pa da stvar bude malo jasnija. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pvuglic
 | | Član od: 25 Lis 2009 | | Poruke: 74 | | Mjesto: bjelovar |
|
Upisano: Pet Ruj 24, 2010 8:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| bit će slike ovih dana |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hemza
 | | Član od: 06 Ožu 2008 | | Poruke: 208 | |
|
Upisano: Pet Ruj 24, 2010 10:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| Motor od frižidera nema kondezator,nego ima starter.Postoje dvije izvedbe.Prva je termoelement(vidio sam je samo na Danffos motorima).Kod nje je pricip rada vrlo jednostavan.Kad je hladan provodi struju i tada daje pobudu motoru,a kad se zagrije(to traje manje od jedne sekunde)više ne provodi struju jer motoru više nije potrebna pobuda.Termoelementu treba puno vremena da se ohladi pa se ni ugašen motor isto dako dugo nemože pokrenuti.Ja taj problem rješavam ugradnjom hladnjaka na termoelement.Druga izvedba koja je još uvijek česta na motorima.To je elektromagnet(ona zavojnica koja se spominje) u kombinaciji sa bimetalom.Elektromagnet daje pobudu motoru, a bimetal štiti motor odnosno sprečava da se motor jedno vrijeme nakon gašenja ponovno upali.Bimetal u sustavu hladnjaka je obavezan,ali u sustavu kompresora je nepotreban i ja ga izbacujem.Ljudima koji se ne kuže u elektriku radi mjera predostrožnosti ne preporučujem nikakve radove na motoru. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|