Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

spajanje kondenzatora na kompresor

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
pvuglic

Član od: 25 Lis 2009
Mjesto: bjelovar
PorukaUpisano: Čet Ruj 23, 2010 9:49 pm    Naslov poruke: spajanje kondenzatora na kompresor Citiraj ovaj komentar

spojio sam kompresor frižidera na bocu i sve radi (kasnije postavim slike)osim što se kompresor nemože pokrenuti dok ima pritiska zbog kondenzatora kojeg neznam kako spojit ? ima li tko kakvo shemu?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zoki_008

Član od: 31 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod/Osijek
PorukaUpisano: Pet Ruj 24, 2010 11:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav, ajd stavi neku sliku da vidimo kako izgleda. Ja sam direktno spojio cijev u bocu i radi bez greske i pod pritiskom. Ali nemam kondenzator nego je zavojnica ubodena na ona 3 pina na kucistu. Mozda je do onog termo osiguraca/prekidaca koji ne da da se motor pali dok se on ne ohladi.
Natrag na vrh
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Pet Ruj 24, 2010 12:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Taj namotaj sprecava da motor nakon gasenja ponovo radi mora proci 30-ak sekundi da bi startovao ponovo sto meje zbunilo prilikom podesavanja sklopke,u svakom slucaju daj koju sliku pa da stvar bude malo jasnija.
Natrag na vrh
pvuglic

Član od: 25 Lis 2009
Mjesto: bjelovar
PorukaUpisano: Pet Ruj 24, 2010 8:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bit će slike ovih dana
Natrag na vrh
hemza

Član od: 06 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pet Ruj 24, 2010 10:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Motor od frižidera nema kondezator,nego ima starter.Postoje dvije izvedbe.Prva je termoelement(vidio sam je samo na Danffos motorima).Kod nje je pricip rada vrlo jednostavan.Kad je hladan provodi struju i tada daje pobudu motoru,a kad se zagrije(to traje manje od jedne sekunde)više ne provodi struju jer motoru više nije potrebna pobuda.Termoelementu treba puno vremena da se ohladi pa se ni ugašen motor isto dako dugo nemože pokrenuti.Ja taj problem rješavam ugradnjom hladnjaka na termoelement.Druga izvedba koja je još uvijek česta na motorima.To je elektromagnet(ona zavojnica koja se spominje) u kombinaciji sa bimetalom.Elektromagnet daje pobudu motoru, a bimetal štiti motor odnosno sprečava da se motor jedno vrijeme nakon gašenja ponovno upali.Bimetal u sustavu hladnjaka je obavezan,ali u sustavu kompresora je nepotreban i ja ga izbacujem.Ljudima koji se ne kuže u elektriku radi mjera predostrožnosti ne preporučujem nikakve radove na motoru.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma