Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Vedran
 | | Član od: 05 Jul 2010 | | Poruke: 1489 | | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Pon Ruj 06, 2010 7:27 pm Naslov poruke: skidanje boje s canopya? |
|
|
Imam doma miga 21 i nakon što završim f-14 restaurirao bi ga.
Canopy sam farbo revell alluminium metalikom(enamel) pa me zanima čime bi mogao obrisati tu boju bez oštećivanja canopya! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| anki
| | Član od: 08 Ožu 2009 | | Poruke: 169 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Pon Ruj 06, 2010 10:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Obicnom drvenom cackalicom za zube polako izgrebi. Ovako popravljam kad malo predje sa okvira kabine. Vazno da je cackalica uvek ostra. Ako treba promeni ih vise.
Posle toga po potrebi poliraj i na kraju Pronto. Ako nisi lepak kanuo bice ko nova. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
|
Upisano: Uto Ruj 07, 2010 3:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala!
Da još pitam kako skidat dekale sa ove farbe?
Srećom nije lakiran,ljepljen bez otopina za dekale,samo vodom i nisu jako veliki, najveći je 12 x 9 mm možda.
da'l da maketu potopim u vodu? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Uto Ruj 07, 2010 3:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja sam nekada stare decale skidao obicnom vodom - maketu samo potopis u vodu i sacekas  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
|
Upisano: Uto Ruj 07, 2010 7:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hvala na potvrdi! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ŽILE
 | | Član od: 14 Sij 2009 | | Poruke: 69 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Ned Ruj 12, 2010 2:26 am Naslov poruke: Re: skidanje boje s canopya? |
|
|
| Vedran Napisao/la: | Imam doma miga 21 i nakon što završim f-14 restaurirao bi ga.
Canopy sam farbo revell alluminium metalikom(enamel) pa me zanima čime bi mogao obrisati tu boju bez oštećivanja canopya! |
Imaš još jednu caku sa sredstvom za čišćenje pečnica, npr. ono od Saponija (ja san ga koristija), dobro naprskaš maketu staviš je u kesu i još naprskaš, zatvoriš, pustiš 24 sata i to je to...po potrebi ponovi postupak. Skida svu boju, a ne oštećuje plastiku. _________________ IN HOC SIGNO VINCES |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
|
Upisano: Ned Ruj 12, 2010 4:22 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala na još jednom savjetu.
Samo ja neću skidati boju s makete već samo s canopya, a i čitao sam negdje da to za čišćenje pećnica zamuti canopy.
BTW: Probao sam čačkalicama i nije uspjelo pa sam pokušao štapićem za uši i sintetskim razrjeđivačem i ispalo je za 5, canopy se minimalo zamutio al to ću ispolirati, i da ne prođe sve u miru morao je on napuknuti ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dorian
 | | Član od: 22 Jul 2010 | | Poruke: 221 | |
|
Upisano: Ned Ruj 12, 2010 7:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vedran Napisao/la: | hvala na još jednom savjetu.
Samo ja neću skidati boju s makete već samo s canopya, a i čitao sam negdje da to za čišćenje pećnica zamuti canopy.
BTW: Probao sam čačkalicama i nije uspjelo pa sam pokušao štapićem za uši i sintetskim razrjeđivačem i ispalo je za 5, canopy se minimalo zamutio al to ću ispolirati, i da ne prođe sve u miru morao je on napuknuti ! |
prvi dio možda zato jer su prozirne dijelova stavili zajedno s plastikom, drugi dio možda si trebao staviti na plastelin, oprez kad lijepiš canopy lijepi da s drvofixsom _________________
a meni rekli da se ne bojim svemiraca |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ŽILE
 | | Član od: 14 Sij 2009 | | Poruke: 69 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Ned Ruj 12, 2010 10:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vedran Napisao/la: | hvala na još jednom savjetu.
Ne zamuti canopy to znan milijun posto jer sam to radija xx puta, ako nisam zadovoljan kako sam ga zaštitija pa oboja, samo upotrijebi ono sredstvo od Saponije bijela plastična boca sa prskalicom, tekućina je žuta. A sad ako ti se zamaglilo ne znan kako ćeš...sretno. _________________ IN HOC SIGNO VINCES |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|