Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

skidanje boje s canopya?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Vedran

Član od: 05 Jul 2010
Mjesto: Garica-Otok Krk
PorukaUpisano: Pon Ruj 06, 2010 7:27 pm    Naslov poruke: skidanje boje s canopya? Citiraj ovaj komentar

Imam doma miga 21 i nakon što završim f-14 restaurirao bi ga.
Canopy sam farbo revell alluminium metalikom(enamel) pa me zanima čime bi mogao obrisati tu boju bez oštećivanja canopya!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
anki

Član od: 08 Ožu 2009
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Pon Ruj 06, 2010 10:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Obicnom drvenom cackalicom za zube polako izgrebi. Ovako popravljam kad malo predje sa okvira kabine. Vazno da je cackalica uvek ostra. Ako treba promeni ih vise.

Posle toga po potrebi poliraj i na kraju Pronto. Ako nisi lepak kanuo bice ko nova.
Natrag na vrh
Vedran

PorukaUpisano: Uto Ruj 07, 2010 3:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala!
Da još pitam kako skidat dekale sa ove farbe?
Srećom nije lakiran,ljepljen bez otopina za dekale,samo vodom i nisu jako veliki, najveći je 12 x 9 mm možda.
da'l da maketu potopim u vodu?
Natrag na vrh
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Uto Ruj 07, 2010 3:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam nekada stare decale skidao obicnom vodom - maketu samo potopis u vodu i sacekas Wink
Natrag na vrh
Vedran

PorukaUpisano: Uto Ruj 07, 2010 7:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na potvrdi!
Natrag na vrh
ŽILE

Član od: 14 Sij 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Ned Ruj 12, 2010 2:26 am    Naslov poruke: Re: skidanje boje s canopya? Citiraj ovaj komentar

Vedran Napisao/la:
Imam doma miga 21 i nakon što završim f-14 restaurirao bi ga.
Canopy sam farbo revell alluminium metalikom(enamel) pa me zanima čime bi mogao obrisati tu boju bez oštećivanja canopya!

Imaš još jednu caku sa sredstvom za čišćenje pečnica, npr. ono od Saponija (ja san ga koristija), dobro naprskaš maketu staviš je u kesu i još naprskaš, zatvoriš, pustiš 24 sata i to je to...po potrebi ponovi postupak. Skida svu boju, a ne oštećuje plastiku.
Vedran

PorukaUpisano: Ned Ruj 12, 2010 4:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala na još jednom savjetu.
Samo ja neću skidati boju s makete već samo s canopya, a i čitao sam negdje da to za čišćenje pećnica zamuti canopy.
BTW: Probao sam čačkalicama i nije uspjelo pa sam pokušao štapićem za uši i sintetskim razrjeđivačem i ispalo je za 5, canopy se minimalo zamutio al to ću ispolirati, i da ne prođe sve u miru morao je on napuknuti Confused !
Natrag na vrh
dorian

Član od: 22 Jul 2010
PorukaUpisano: Ned Ruj 12, 2010 7:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vedran Napisao/la:
Samo ja neću skidati boju s makete već samo s canopya, a i čitao sam negdje da to za čišćenje pećnica zamuti canopy.
BTW: Probao sam čačkalicama i nije uspjelo pa sam pokušao štapićem za uši i sintetskim razrjeđivačem i ispalo je za 5, canopy se minimalo zamutio al to ću ispolirati, i da ne prođe sve u miru morao je on napuknuti Confused !

prvi dio možda zato jer su prozirne dijelova stavili zajedno s plastikom, drugi dio možda si trebao staviti na plastelin, oprez kad lijepiš canopy lijepi da s drvofixsom
ŽILE

Član od: 14 Sij 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Ned Ruj 12, 2010 10:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vedran Napisao/la:

Ne zamuti canopy to znan milijun posto jer sam to radija xx puta, ako nisam zadovoljan kako sam ga zaštitija pa oboja, samo upotrijebi ono sredstvo od Saponije bijela plastična boca sa prskalicom, tekućina je žuta. A sad ako ti se zamaglilo ne znan kako ćeš...sretno.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma