Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

F-16D 72 Hasegawa

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Luftwaffe

Član od: 19 Lip 2008
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Pet Ožu 12, 2010 12:36 pm    Naslov poruke: F-16D 72 Hasegawa Citiraj ovaj komentar

Obojeno sa MM bojama Gunship gray, Light ghost gray,Dark ghost gray i Dark gull gray, uradjen preshading pre toga, treba jos popraviti neke sitnice sa LGG i lakirati pa dekali i tako dalje....

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Pet Ožu 12, 2010 2:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično izgleda!!!

Korjen vertikalca treba biti obojan kao i ostatak vertikalca, samo ima gusjenicu sa gornje strane korjena Cool

http://www.airliners.net/photo/USA---Air/General-Dynamics-F-16D/1646572/L/
http://www.airliners.net/photo/USA---Air/General-Dynamics-F-16D/1586128/L/

Ali OK je što se mene tiče može proći!

Jel imaš neku sliku ili radiš po sastavnici? ili radiš baš ovoga:

http://www.airliners.net/photo/USA---Air/General-Dynamics-F-16D/1643159/L/
Natrag na vrh
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Pet Ožu 12, 2010 4:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajd nabaci fotke decala ili aviona ili napiši serial sa repa aviona kojeg radiš... Sve ćemo ti reći u sekundi. Zato i obožavam F-16... Jedan od najzahvalnijih subjekata za maketarenje...

Za sada sve 5. U ovaj Dark Gull Gray je ponekad zahvalno ubaciti gunship gray-a da se dobije plavičasta nijansa, al to opet ovisi o tome kojeg radiš.
Luftwaffe

PorukaUpisano: Pet Ožu 12, 2010 9:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Radim onaj sto na repu ima MJ AF85 513
To za koren vertikalca sam malo pogresio jer treba da ide samo siva linija, al sam ipak spustio do dole sivu...
Nego ovi Hasegawini dekali su mi jako sumnjivi jer cini mi se da su malo debeli pa da ce biti problema prilikom stavljanja na maketu.
Ako neko ima predlog za alternativu nek kaze...
Natrag na vrh
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Pet Ožu 12, 2010 9:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Luftwaffe Napisao/la:
Radim onaj sto na repu ima MJ AF85 513
To za koren vertikalca sam malo pogresio jer treba da ide samo siva linija, al sam ipak spustio do dole sivu...
Nego ovi Hasegawini dekali su mi jako sumnjivi jer cini mi se da su malo debeli pa da ce biti problema prilikom stavljanja na maketu.
Ako neko ima predlog za alternativu nek kaze...

Hasegawini decali su po defaultu debeli i ako ih se samo stavi na maketu to ne izgleda dobro.

Ali, ako ih se stavi i fixira microsolom - to su ponajbolji decali. Samo treba znati s njima.

Premqa ovome:

http://www.f-16.net/aircraft-database/F-16/airframe-profile/1869/

Taj MJ je je bio kratko u službi i to dosta rano. Teško je reći kako je tada izgledao, ali po meni je ova slika koju je Mario stavio dosta dobra referenca. To su te boje koje su tada stavljane. Nemoj zaboraviti staviti ovaj tamniji dio na vrhu usisnika zraka (na bočnim stranama)
mariok

PorukaUpisano: Pet Ožu 12, 2010 10:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da šteta, dekali prikazuju avion na početku njegove karijere, no i sa tim dekalim biti će to sasvim uredan i lijep posao.

Ja baš tu maketu modificiram u Baraka, ona je u kutiji small mouth, neznam dali ovaj avion ima jači motor i mali usisnik, ali nemoraš se sa time zamarati! Cool

ja isto obožavam Vipera baš zbog bezbrojnosti vezija, mogućnosti, dekala i naoružanja, a i točnih maketa koje vjerno dočaravju Vipera Cool
Natrag na vrh
Luftwaffe

PorukaUpisano: Pet Ožu 12, 2010 10:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Videcu onda da nadjem neku alternativu ako nista drugo bar za sve oznake osim tog broja na repu....
Natrag na vrh
mariok

PorukaUpisano: Pet Ožu 12, 2010 10:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A neznam, ima tih dekala hrpa, ali to je već problem naći... možda e bay ili nešto slično....

Ti si dobro odradio što se tiče usisnika i mlaznice, samo ti radi dalje! Cool Cool
Natrag na vrh
martin

Član od: 12 Ožu 2006
Mjesto: Vrsar
PorukaUpisano: Sub Ožu 13, 2010 2:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo napreduje baš me zanima nastavak!! Very Happy
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
skobe

Član od: 29 Stu 2006
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Ned Ruj 19, 2010 5:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vidim da se tu spominju hasegawini decali pa da vam skrenem pozornost na tiskarsku grešku ako nekoga to smeta

naime radim hasegawin 1/48 F-16D block 52 "helenic air force" i na decalu piše:

"Warning this aircraft cort airs a canopy scrover cortairing ar explonig canopy"
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma