Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Zračnica kao alternativa za kompresor

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
limachcro

Član od: 13 Lis 2009
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Uto Kol 17, 2010 9:25 am    Naslov poruke: Zračnica kao alternativa za kompresor Citiraj ovaj komentar

Poštovanje gospodo.Evo da vam se i ja javim sa svojom zamisli u vezi kompresora.Nabavio sam od vulkanizera zračnicu od kamiona.Pa sam mislio na zračnici probušiti rupu za ventil.Znamo svi da zračnica ima jedan ventil a ja bi joj ugradio još jedan tako da dobijem ulaz i izlaz.Na jedan ventil bi prikopčao kompresor od 12 V koj se spaja na akumulatore , a na drugi ventil bi spojio manometar i manigu za AB.Što se tiče kompresora na 12 V to bi ja prepravio pomoću adaptera na gradsku struju.
Dali mi je bolje to sve izvesti sa bocom od freona ili na bocu od aparata za gašenje požara..Naravno na bocu od freona bi stavio odvajač vlage i to sve šta ide.Inače radim u brodogradilištu 3.Maj.Tako da mi nije neki problem nabaviti priključke , bocu freona ili praznu bocu od aparata za gašenje požara.

Svaka kritika ili ideja bi mi jako dobro došla Very Happy .
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Taurus

Član od: 15 Stu 2009
Mjesto: Kutina
PorukaUpisano: Uto Kol 17, 2010 9:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da je bilo koja boca bolja od zračnice.
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Uto Kol 17, 2010 9:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam davno radijo sa gumom od auta, a stvar je izgledala ovako:
Link.

Nezgodno je to sto pritisak nije konstantan, a i volumen same gume nije veliki, pa je trebalo na kraju za farbanje vecih maketa ili vise sitnih komadica gumu pumpati i po vise puta Wink Ipak je na kraju pravi kompresor spasio stvar Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Mirko S. Zlikovski

Član od: 25 Ožu 2008
PorukaUpisano: Uto Kol 17, 2010 1:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nabavi kompresor od frizidera, i posto znas i mozes variti, spoji ga na plinsku bocu. To ti je idealno rijesenje (uz sigurnosni ventil i odvajac vlage). Sve ostalo je prtljanje i improvizacija.
Bilo je vec puno govora o samogradnji kompresora na forumu, pretrazi malo i sigurno ces dobiti sliku sto i kako napraviti.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma