Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| limachcro
 | | Član od: 13 Lis 2009 | | Poruke: 62 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Uto Kol 17, 2010 9:25 am Naslov poruke: Zračnica kao alternativa za kompresor |
|
|
Poštovanje gospodo.Evo da vam se i ja javim sa svojom zamisli u vezi kompresora.Nabavio sam od vulkanizera zračnicu od kamiona.Pa sam mislio na zračnici probušiti rupu za ventil.Znamo svi da zračnica ima jedan ventil a ja bi joj ugradio još jedan tako da dobijem ulaz i izlaz.Na jedan ventil bi prikopčao kompresor od 12 V koj se spaja na akumulatore , a na drugi ventil bi spojio manometar i manigu za AB.Što se tiče kompresora na 12 V to bi ja prepravio pomoću adaptera na gradsku struju.
Dali mi je bolje to sve izvesti sa bocom od freona ili na bocu od aparata za gašenje požara..Naravno na bocu od freona bi stavio odvajač vlage i to sve šta ide.Inače radim u brodogradilištu 3.Maj.Tako da mi nije neki problem nabaviti priključke , bocu freona ili praznu bocu od aparata za gašenje požara.
Svaka kritika ili ideja bi mi jako dobro došla . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
 | | Član od: 15 Stu 2009 | | Poruke: 583 | | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Uto Kol 17, 2010 9:30 am Naslov poruke: |
|
|
Mislim da je bilo koja boca bolja od zračnice. _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Uto Kol 17, 2010 9:52 am Naslov poruke: |
|
|
Ja sam davno radijo sa gumom od auta, a stvar je izgledala ovako:
Link.
Nezgodno je to sto pritisak nije konstantan, a i volumen same gume nije veliki, pa je trebalo na kraju za farbanje vecih maketa ili vise sitnih komadica gumu pumpati i po vise puta Ipak je na kraju pravi kompresor spasio stvar  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mirko S. Zlikovski
 | | Član od: 25 Ožu 2008 | | Poruke: 422 | |
|
Upisano: Uto Kol 17, 2010 1:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Nabavi kompresor od frizidera, i posto znas i mozes variti, spoji ga na plinsku bocu. To ti je idealno rijesenje (uz sigurnosni ventil i odvajac vlage). Sve ostalo je prtljanje i improvizacija.
Bilo je vec puno govora o samogradnji kompresora na forumu, pretrazi malo i sigurno ces dobiti sliku sto i kako napraviti. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|