Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Rezbarenje u drvu
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
barba

Član od: 05 Svi 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Lis 08, 2009 5:50 pm    Naslov poruke: Rezbarenje u drvu Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima!

Probao bi neke stvari izrezbariti u drvu, recimo ime broda na krmi i tako neke stvari. Vidio sam neke slike na tu temu i jako mi se dopada. Zanima me koji alat i koje tehnike se koriste u amaterskom svijetu? Pa i recimio gdje se alat može kupiti?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
slider
Gost
PorukaUpisano: Sub Lis 10, 2009 10:40 am    Naslov poruke: Re: Rezbarenje u drvu Citiraj ovaj komentar

barba Napisao/la:
Pozdrav svima!

Probao bi neke stvari izrezbariti u drvu, recimo ime broda na krmi i tako neke stvari. Vidio sam neke slike na tu temu i jako mi se dopada. Zanima me koji alat i koje tehnike se koriste u amaterskom svijetu? Pa i recimio gdje se alat može kupiti?

jedan ortodoksni drveni maketar mi je rekao da je to svteogrdje, ali ja sam za jednu takvu priliku koristio kopiju proxona, einhelovu brusilicu s savitljivom sajlom, a na kraju mali graverski nastavak...treba mirna ruka i mekano drvo al si za cas gotov...i ne zezas se pjeske
ima u pevecu ili baumaksu ti komplati, busilica, sajla, stalak i milion tih nastavaka, ja kupio za 200 kn poslije prodavali za 100...
Natrag na vrh
barba

PorukaUpisano: Sub Lis 10, 2009 1:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pogledati ću, hvala. Daj mi reci više o tom svetogrđu, ako nije problem, na netu sam gledao i vidim da se to dosta koristi u modelarstvu? Svakakve rezbarije sam vidio, i to jako lijepe, nemam ideje koliko ljudi izgube vremena na tome.
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Sub Lis 10, 2009 2:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pa neki maketari koriste nozice, mala dlijeta, strugalice i tako to, i sve polako rucno komad po komad....ja sam prijatelju rezbario natpis za brod s 2 mm promjera glodacim nastavkom i za cca 15 minuta bio gotov...
kaj te ustvari tocno zanima - alat ? u jednomm od topica o brodovima u radu je netko slikao taj komplet, potrazi
Natrag na vrh
barba

PorukaUpisano: Sub Lis 10, 2009 5:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja isto volim što prije do cilja! Osim modelarstva, volim i tehniku i informatiku. Hvala na savjetu, mislim da je taj alat baš ono što mi treba.
Natrag na vrh
Lale

Član od: 03 Ruj 2008
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Ned Lis 11, 2009 10:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slider krivo si napisa ne koristi se meko drvo nego što tvrđe, najbolja je kruška, smreka, tisa i sl. Ja osobno za graviranje također koristim proxxon sa graverima od 1mm pa na više, a za skroz sitne stvari svrdla .5mm.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
slider
Gost
PorukaUpisano: Ned Lis 11, 2009 10:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ace1 Napisao/la:
Slider krivo si napisa ne koristi se meko drvo nego što tvrđe, najbolja je kruška, smreka, tisa i sl. Ja osobno za graviranje također koristim proxxon sa graverima od 1mm pa na više, a za skroz sitne stvari svrdla .5mm.

kako ko voli.....ja volim lipu i tresnju...neko krusku...neko severinu Smile))))
Natrag na vrh
barba

PorukaUpisano: Pon Lis 12, 2009 9:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Seve je seve, alo do nje je teško pa da se mi vratimo maketarstvu. U Bauhausu mogu nabaviti letvice od bukve od 5 mm, 3 mm itako to. Gdje nabaviti komad bukve recimo 200x10, ili nekog drugod drva što ste naveli. Da li ima negdje dasaka za kupiti.
Natrag na vrh
Lale

Član od: 03 Ruj 2008
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pon Lis 12, 2009 9:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Možda u furnira, prije su bili u Heinzlovoj, a da li su još ne znam. Ako se misliš ozbiljnije bavit drvom nabavi knjigu Historic Ship Models. Knjiga je prva liga. Pogledaj ovu stranicu http://cro-world-champion-ships.com/how_to_build_model_ship.htm.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
barba

PorukaUpisano: Pon Lis 12, 2009 9:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zanimaju me samo brodovi izrađeni od drva, sada radim sa lipom i bukvom, učim, ima se tu što učiti! Uglavnom, prvo ću napraviti hrvatske brodice. Sada imam pasaru u poodmakloj fazi i gajetu, trupovi su uglavnom gotovi, sada idu jedra. Usput, bracera ti je fantazija i tome ja težim. Ne zanima me ni farbanje modela, želim lijepi rad u drvu i lak. Imam ja veliku pasaru(mislim pravu) pa nju farbam. Knjigu ću potražiti.

Ova jedra što imaš na braceri baš radim na pasari, oglavno i letno pa škicam da vidim kako si to izveo, sorry.
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Pon Lis 12, 2009 9:46 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

stavi slike, i maketa, i prave !
Natrag na vrh
barba

PorukaUpisano: Pon Lis 12, 2009 10:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Može, kada shvatim kako se slike stavljaju na forum.
Natrag na vrh
barba

PorukaUpisano: Pon Lis 12, 2009 11:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da probam:

To je prava, ako se slika pokaže, to će biti glup komentar!
Natrag na vrh
barba

PorukaUpisano: Pon Lis 12, 2009 11:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketa :

Do tuda sam došao.
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Pon Lis 12, 2009 11:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

maketa igleda p r e k r a s n o.......
ja bih ipak obojao podvosni dio, ak iconlimi Very Happy
a na ovom pravom sam ti zavidan ka pas.....
pa napravi maketu ovog velikog.....
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma