Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| barba
| | Član od: 05 Svi 2009 | | Poruke: 283 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lis 08, 2009 5:50 pm Naslov poruke: Rezbarenje u drvu |
|
|
Pozdrav svima!
Probao bi neke stvari izrezbariti u drvu, recimo ime broda na krmi i tako neke stvari. Vidio sam neke slike na tu temu i jako mi se dopada. Zanima me koji alat i koje tehnike se koriste u amaterskom svijetu? Pa i recimio gdje se alat može kupiti? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Lis 10, 2009 10:40 am Naslov poruke: Re: Rezbarenje u drvu |
|
|
| barba Napisao/la: | Pozdrav svima!
Probao bi neke stvari izrezbariti u drvu, recimo ime broda na krmi i tako neke stvari. Vidio sam neke slike na tu temu i jako mi se dopada. Zanima me koji alat i koje tehnike se koriste u amaterskom svijetu? Pa i recimio gdje se alat može kupiti? |
jedan ortodoksni drveni maketar mi je rekao da je to svteogrdje, ali ja sam za jednu takvu priliku koristio kopiju proxona, einhelovu brusilicu s savitljivom sajlom, a na kraju mali graverski nastavak...treba mirna ruka i mekano drvo al si za cas gotov...i ne zezas se pjeske
ima u pevecu ili baumaksu ti komplati, busilica, sajla, stalak i milion tih nastavaka, ja kupio za 200 kn poslije prodavali za 100... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barba
|
Upisano: Sub Lis 10, 2009 1:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| Pogledati ću, hvala. Daj mi reci više o tom svetogrđu, ako nije problem, na netu sam gledao i vidim da se to dosta koristi u modelarstvu? Svakakve rezbarije sam vidio, i to jako lijepe, nemam ideje koliko ljudi izgube vremena na tome. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Lis 10, 2009 2:10 pm Naslov poruke: |
|
|
pa neki maketari koriste nozice, mala dlijeta, strugalice i tako to, i sve polako rucno komad po komad....ja sam prijatelju rezbario natpis za brod s 2 mm promjera glodacim nastavkom i za cca 15 minuta bio gotov...
kaj te ustvari tocno zanima - alat ? u jednomm od topica o brodovima u radu je netko slikao taj komplet, potrazi |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barba
|
Upisano: Sub Lis 10, 2009 5:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja isto volim što prije do cilja! Osim modelarstva, volim i tehniku i informatiku. Hvala na savjetu, mislim da je taj alat baš ono što mi treba. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Ned Lis 11, 2009 10:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider krivo si napisa ne koristi se meko drvo nego što tvrđe, najbolja je kruška, smreka, tisa i sl. Ja osobno za graviranje također koristim proxxon sa graverima od 1mm pa na više, a za skroz sitne stvari svrdla .5mm. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 11, 2009 10:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| ace1 Napisao/la: | | Slider krivo si napisa ne koristi se meko drvo nego što tvrđe, najbolja je kruška, smreka, tisa i sl. Ja osobno za graviranje također koristim proxxon sa graverima od 1mm pa na više, a za skroz sitne stvari svrdla .5mm. |
kako ko voli.....ja volim lipu i tresnju...neko krusku...neko severinu )))) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barba
|
Upisano: Pon Lis 12, 2009 9:07 am Naslov poruke: |
|
|
| Seve je seve, alo do nje je teško pa da se mi vratimo maketarstvu. U Bauhausu mogu nabaviti letvice od bukve od 5 mm, 3 mm itako to. Gdje nabaviti komad bukve recimo 200x10, ili nekog drugod drva što ste naveli. Da li ima negdje dasaka za kupiti. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barba
|
Upisano: Pon Lis 12, 2009 9:31 am Naslov poruke: |
|
|
Zanimaju me samo brodovi izrađeni od drva, sada radim sa lipom i bukvom, učim, ima se tu što učiti! Uglavnom, prvo ću napraviti hrvatske brodice. Sada imam pasaru u poodmakloj fazi i gajetu, trupovi su uglavnom gotovi, sada idu jedra. Usput, bracera ti je fantazija i tome ja težim. Ne zanima me ni farbanje modela, želim lijepi rad u drvu i lak. Imam ja veliku pasaru(mislim pravu) pa nju farbam. Knjigu ću potražiti.
Ova jedra što imaš na braceri baš radim na pasari, oglavno i letno pa škicam da vidim kako si to izveo, sorry. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Lis 12, 2009 9:46 am Naslov poruke: |
|
|
| stavi slike, i maketa, i prave ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barba
|
Upisano: Pon Lis 12, 2009 10:08 am Naslov poruke: |
|
|
| Može, kada shvatim kako se slike stavljaju na forum. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barba
|
Upisano: Pon Lis 12, 2009 11:39 am Naslov poruke: |
|
|
Da probam:
To je prava, ako se slika pokaže, to će biti glup komentar! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barba
|
Upisano: Pon Lis 12, 2009 11:41 am Naslov poruke: |
|
|
Maketa :
Do tuda sam došao. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Lis 12, 2009 11:54 am Naslov poruke: |
|
|
maketa igleda p r e k r a s n o.......
ja bih ipak obojao podvosni dio, ak iconlimi
a na ovom pravom sam ti zavidan ka pas.....
pa napravi maketu ovog velikog..... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|