Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Ned Jul 25, 2010 2:45 pm Naslov poruke: Italeri JU 87 1:72 |
|
|
Pozdrav postovane kolege evo posle malo neckanja resih da podelim sa Vama moj poslednji projekat (koji je kolega Milan zapoceo jos davno) i zalepio polutke trupa i eto igrom slucaja nakon toliko vremena stiglo je do mene i konacno zavrsih.Maketa je Italerijeva i sto je za pohvalu veoma je precizni odlivena tako da je milina za rad narocito za one sa manje iskustva i slabijim zivcima .Kao na svakom projektu i ovde sam probao neke nove tehnike tako da je svaka maketa neka vrsta probe za pojedine efekte.Slike nisu najbolje ali se nadam da cu uskoro slikati u malom boljim uslovima pa da utisak bude bolji.Hvala i kolegi Mirosu na pomoci.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| GBU-24
 | | Član od: 28 Tra 2009 | | Poruke: 99 | |
|
Upisano: Ned Jul 25, 2010 3:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Veoma impresivno remek djelo,za svaku pohvalu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Ned Jul 25, 2010 5:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobar posao Dule, izgleda jako dobro uradjen posao, mada nisam siguran koliko je vjerojatna ova shema, ali necu u to ulaziti, glavno je da si izvukao maksimum iz nje a izgleda jako dobra i atraktivna...
Nego, evo za u buduce ako netko kani raditi Stuku...
Nisam znao da Italeri izbacuje G-2, a ocito po ovim fotografijama da je kalup isti kao i kod D-5 uz ekstenzije topova, lao io kod prave stvari, nego, Italerijeva Stuka mi se ne svidja nio D-5 ni ova, jer je ocito, nedostaje puno panela, posebice na krilima tipa kod poklopaca, zatim kod elevatora na ona dva rubna dijela nema nicega, pako da su samo ravne ploce, fali oklop na desnoj strani trupa pored pilota, kokpit nije vrijedan spomena, a posebno canopy, fali poklopac iza kokpita, za antenu za navodjenje, felge nisu bogzna sto uradjene, kao ni kotaci ocenito ali ipak nije to toliki problem nadograditi i popraviti, dodati jos par zicica dole na topove i slicno, a jedino sto mi se svidja su decali, lagano se lijepe i nikakvih problema sa njima nisam imao, ako itko planira, puno bolja je Academyjeva maketa, koja je sve to ima vec doradjeno, kokpit izvanredan kao i paneli i slicno, jedina zamjerka su decali koji pucaju ostavljaju silvering, tako da je bolje nabaviti jeftino sa neta nego lijepiti iste, dok za Fujimijevu G ne mogu jos nista reci jer je nisam imao, ali po reviewu mislim da je Academy prvi...
eto toliko od mene, nadam se da ce nekome koristiti...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Ned Jul 25, 2010 6:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| Znam da ova maketa ima nedosataka a i nisam strucan za WWII ali kao sto sam rekao vazno mi je bilo da delovi lepo leze i da se moze nesto izvesti,sto se ticesame makete vise se ne prodaje ali postoji oavaj kalup za neke druge varijante. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Ned Jul 25, 2010 7:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| dule Napisao/la: | | Znam da ova maketa ima nedosataka a i nisam strucan za WWII ali kao sto sam rekao vazno mi je bilo da delovi lepo leze i da se moze nesto izvesti,sto se ticesame makete vise se ne prodaje ali postoji oavaj kalup za neke druge varijante. |
da, i posebna pohvala za spinner ako si ga bojao (a cini mi se da jesi)...
hvala na informaciji  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
 | | Član od: 05 Jul 2010 | | Poruke: 1489 | | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Pon Jul 26, 2010 3:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lijepo složena maketa s odličnim weatheringom! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pkrasna
 | | Član od: 08 Svi 2008 | | Poruke: 110 | | Mjesto: Maribor, SI |
|
Upisano: Pon Jul 26, 2010 4:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepa kamuflaža! Sve čestitke za ovaj rad!
Primož _________________ www.balkanmodels.si |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|