Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| pkrasna
 | | Član od: 08 Svi 2008 | | Poruke: 110 | | Mjesto: Maribor, SI |
|
Upisano: Sub Jul 24, 2010 8:26 pm Naslov poruke: Utva-75 (9A-DHF) L&M Resin 1/72 |
|
|
Ovu maketu sam složio sa velikim zadovoljstvom. Mnogi djelovi bili su urađeni u samoizgradnji.
Ko se interesuje u sam proces gradnje može ga nači na ovde:
http://makete.si/viewtopic.php?t=5112
Lijep pozdrav!
Primož _________________ www.balkanmodels.si |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Sub Jul 24, 2010 8:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Ova maketa se zbilja rijetko viđa složena. Svaka čast!
Jedno pitanje. Vakuform staklo je iz kita? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mr.Burns
 | | Član od: 11 Pro 2009 | | Poruke: 69 | |
|
Upisano: Sub Jul 24, 2010 9:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako mi se dopada, svaka čast  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| spiritwalker
| | Član od: 19 Velj 2010 | | Poruke: 11 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Jul 25, 2010 2:34 am Naslov poruke: |
|
|
| Svaka čast na trudu, samo što mi baš i ne liči na Utvu, bar ne po kabini. Pretpostavljam da je to do proizvođača. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| GBU-24
 | | Član od: 28 Tra 2009 | | Poruke: 99 | |
|
Upisano: Ned Jul 25, 2010 3:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa sta reci,ovo je prekrasno  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pkrasna
|
Upisano: Ned Jul 25, 2010 5:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala puno svima! _________________ www.balkanmodels.si |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| casandares
| | Član od: 25 Lis 2009 | | Poruke: 61 | | Mjesto: Bjelovar |
|
Upisano: Ned Jul 25, 2010 5:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Prelijep rad !!!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pkrasna
|
Upisano: Ned Jul 25, 2010 10:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tomo Napisao/la: | Ova maketa se zbilja rijetko viđa složena. Svaka čast!
Jedno pitanje. Vakuform staklo je iz kita? |
Izvina jer sam zaboravio odgovoriti na tvoje pitanje. Staklo je iz kita ali sam ga doradio i sa stirenom dodao konstrukciju stakla.
LP Primož _________________ www.balkanmodels.si |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Jul 26, 2010 1:24 am Naslov poruke: |
|
|
Ostakljenje je očito veliki problem ove makete. I to na žalost s velikim E ... Teško mi je reći koliko se tu može izvući (iskreno djeluje mi dost zaguljeno bez neke veće "vratolomije"), no činjenično ti se ovaj pokušaj sa stirenom baš i nije iskazao uspješnim. Šteta, jer inače mi rad djeluje jako dobro. Možda jedino još stajni trap djeluje malčice pregrubo i proizvoljno - vjerojatno i tu treba dosta "skreča" da bi ispao uvjerljivo ...
Ali sve u svemu lijepo izgleda, a ako te "bode u oči" promašeno ostakljenje, evo starog i prokušanog rješenja :
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1515 | |
|
Upisano: Pon Jul 26, 2010 7:53 am Naslov poruke: |
|
|
| Za one koji nisu shvatili koji je to problem sa ostakljenjem o kojem piše Prelude, radi se o poprečnom presjeku koji je u stvarnosti dosta "uglast" i vrlo karakterističan za Utvu 75, a na maketi je polukružnog oblika. To daje maketi posve pogrešan izgled, što je šteta uz ovako dobro odrađeno bojanje i označavanje. Pogledaj malo bolje fotke pravog aviona i razmisli kako doraditi gornji dio trupa da dobije plosnatiji presjek. Staklo kabine možeš napraviti vakumiranjem, pobojaj okvire kabine i maketa će zasigurno biti 100% bolja. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pkrasna
|
Upisano: Pon Jul 26, 2010 4:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| prelude Napisao/la: | Ostakljenje je očito veliki problem ove makete. I to na žalost s velikim E ... Teško mi je reći koliko se tu može izvući (iskreno djeluje mi dost zaguljeno bez neke veće "vratolomije"), no činjenično ti se ovaj pokušaj sa stirenom baš i nije iskazao uspješnim. Šteta, jer inače mi rad djeluje jako dobro. Možda jedino još stajni trap djeluje malčice pregrubo i proizvoljno - vjerojatno i tu treba dosta "skreča" da bi ispao uvjerljivo ...
Ali sve u svemu lijepo izgleda, a ako te "bode u oči" promašeno ostakljenje, evo starog i prokušanog rješenja : |
Nije proglem samo staklo ova maketa je problematična u više aspekta. Kao što je več frka spomenuo oblik trupa ne valja. Ni jedan od sitnih djelova na ovoj maketi nije iz kutije jer su veoma slabo odliveni (zamaknuti, mehurčiči... ) Staklo je u osnovi sasvim tanko i savijeno tako da takvog kavo je nemožeš montirati na trup... ...inače ja kad na ulici vidim ženu ne gledam šta ji fali nego tražim ono što ima ...zato je bezveze pričati o nedostacima.
Stiren sam montirao na staklo da dobijem malo više mase da ga mogu lakše naljepiti na trup. U danim okolnstima moglo bi i bolje ali...
Pozdrav!
Primož _________________ www.balkanmodels.si |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1515 | |
|
Upisano: Pon Jul 26, 2010 5:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| I samo sa novim staklom pravog oblika maketa bi izgledala daleko bolje. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|