Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

SLC 200 "MAIALE"-MODEL VICTORIA 1/35
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> "Full build" recenzije
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Jul 13, 2006 8:46 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma staviti cu je na neku podlogu, ali ne preveliku da se u njoj ne izgubi cijela maketa. Naime sama maketa nije bas velika, sto se vidi po usporedbi sa velicinom figure. Ali neka vinjetica ce svakako biti.
Bilo mi je jako zabavno raditi je, jer je tako dobro izlivena i ima sve potrebne dodatke, tako da je samo trebalo otvoriti knjigu "I Mezzi d'Assalto della X. Flottiglia MAS" i pogledati fotografije prave stvarcice a onda prionuti na posao.
Bas me zanima kako ce izgledati Italerijeva maketa u istom mjerilu, koju su najavili skupa u kutiji sa eksplozivnim camcem MTM. Vjerojatno ce biti malo pojednostavljena u odnosu na resin, ali nadam se, prihvatljiva. A osobito cekam taj MTM, koji su bili i kod nas (diverzantska jedinica MEK 70, baza uvaka Cikat kod Malog Losinja, opremljena eksplozivnim camcima Linse i MTM).
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
tiger
Gost
PorukaUpisano: Sub Jul 22, 2006 12:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uz ovako izvrsno napravljenu Danijelovu maketu, možda nekome pomogne i ovaj mali Walk Around
http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=994
Natrag na vrh
croatianfighter
Gost
PorukaUpisano: Uto Kol 21, 2007 10:53 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nadam se da mi nitko neće zamjerit što komentiram staru temu. Baš mi se sviđa maketa, ali mi se nesviđa cijena Laughing

@frka: dužina makete je 19,5cm???
Natrag na vrh
lisec
Gost
PorukaUpisano: Uto Kol 21, 2007 11:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

izašla je italerijeva:

http://www.missing-lynx.com/reviews/axis/italeri5605reviewbg_1.html

bez čamca
Natrag na vrh
ijagunic
Gost
PorukaUpisano: Uto Kol 21, 2007 2:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlicno izgleda, ja se borim s svojim brodice, ali od kada sam ga uzeo slagat poludio sam, to je to!!! Odmah sam kupio jos 2 komada i sada cekaju da prvog zavrsim...

Svidja mi se jako podmornica, i moram primjetiti da ima dosta malo postova o brodovima, kao da se malo ljudi odlucuje na slaganje tih maketa...
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Uto Kol 21, 2007 3:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izaša je i Barchino

http://www.modellversium.de/kit/artikel.php?id=2203&origin=sparte
Natrag na vrh
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Kol 23, 2007 8:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Po svemu mi se cini da obje makete imaju zavidnu razinu detalja za plasticne makete. Posebno su dobre figure jer ne izgledaju ukoceno kao vecina drugih figura. Narocito se radujem Barchinu MTM (eksplozivni camac) jer su u sklopu jedinice MEK 71 (njemacki pomorski diverzanti) operirali i kod nas. Pocetkom 1945. napali su krstaricu DELHI u splitskoj luci (neuspjesno) a pokusali su i napad na krstaricu COLOMBO u luci Zadar (opet neuspjesno). Kad govorimo o eksplozivnim camcima kod nas sve ukazuje na to da se radilo o mjesovitom sastavu talijanskih camaca tipa MTM (Motoscafo Turismo Modificato) i njemackih tipa Linse. Inace, jedan MTM je zaplijenila posada partizanskog motornog jedrenjaka LAHOR koji je ostao plutati u vodama otoka Molata nakon napada diverzanata na taj otok. Slike bas toga zaplijenjenog camca postoje pa cu ih potraziti i staviti na ovu stranicu.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> "Full build" recenzije Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma