Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Pomoć oko AB-a
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
xsyxs

Član od: 24 Lis 2009
PorukaUpisano: Uto Jul 06, 2010 1:10 pm    Naslov poruke: Pomoć oko AB-a Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima uskoro se spremam na korištenje svoga novog AB-a (revell airbush master class komplet set vario ) te imam jedan problem uz AB sam dobio i large i fine (igle,dizne i spray regulatore ) no problem je u tome što njih ne mogu mijenjati jer su na AB-u već stavljni medium djelovi (igle,dizne i spray regulator) ja od tih djelova jedino nemogu skinuti spray regulator (ono u što dolazi dizna) jer je stvarno jako čvrsto zavijen na navoj te bilo kakvo ''agresivno'' pokušavanje skidana samo bi još više otežalo stvar pa bi vas molio za pomoć kako da to skinem a da ne oštetim AB hvala Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Uto Jul 06, 2010 1:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja sam u svojem dobio i mali alat koji se stavi na to i onda odvrče nešto kao francuski ključ samo manji,vi to niste dobili?
Natrag na vrh
xsyxs

PorukaUpisano: Uto Jul 06, 2010 5:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jesam i ja sam to dobio no kada taj dio odšarafim (sa ključićem) i skinem sa AB-a u nemu je dizna ,a na njega je još našaraflen i taj spray regulator koji onda ne mogu skinuti
Natrag na vrh
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Uto Jul 06, 2010 5:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

probajte sa kombinirkama Wink
Natrag na vrh
CCCP
Administrator
Član od: 14 Ožu 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Jul 06, 2010 6:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nikako kombinirke! to jez adnja opcija! oštetit će, znam jer sam si ja skoro tako uništio svoj AB...
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
xsyxs

PorukaUpisano: Uto Jul 06, 2010 7:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da i to sam bio prije probao pa sam skoro uništio AB Crying or Very sad ,trebami nešto što će opustiti metal neznam dali da ga grijem u vatri ili probam sa kipućom vodom
Natrag na vrh
CCCP
Administrator
Član od: 14 Ožu 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Jul 06, 2010 7:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nemoj ni to, to su sitni navoji, lako ih se poremeti a onda ga opet možeš bacit u smeće... Probaj malo podmazat sa onim mehaničkim uljem ili tako nečime...
Mirko S. Zlikovski

Član od: 25 Ožu 2008
PorukaUpisano: Uto Jul 06, 2010 8:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pokusaj lagano zagrijat dio koji pokusavas odsarafit. Iznad plamenika, ili samo ostavi 15-ak min na direktnom suncu... ali ako ces plamenikom, pazi da plamen ne uhvati neki zapaljivi dio (diznu i sl.)!
Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Uto Jul 06, 2010 11:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mirko S. Zlikovski Napisao/la:
Pokusaj lagano zagrijat dio koji pokusavas odsarafit. Iznad plamenika, ili samo ostavi 15-ak min na direktnom suncu... ali ako ces plamenikom, pazi da plamen ne uhvati neki zapaljivi dio (diznu i sl.)!

zasto, zavidani dio ako se grije, na plamenu ce se prosiriti i automatski mu jos vise otezati posao, a i ako imas neke brtve ili brtvice onda ces se pozdraviti sa njima... Wink
stavi malo ulja za odvidavanje zahrdjalih/precvrsto zavidanih dijelova, i sacekaj koji minut, i vjerojatno ce ici... Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
xsyxs

PorukaUpisano: Sri Jul 07, 2010 5:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

imate pravo probat ću sa uljima ili sa čisto laganim zagrijavanjem (da dio nije u direktnom kontaktu sa otvorenim plamenom i da prethodno uklonim sve zapaljive dijelove ) hvala Very Happy
Natrag na vrh
daneel

Član od: 12 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Jul 08, 2010 2:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kakvo zagrijavanje? ako hoćeš olabavit spoj, stavi ga u hladnjak, da se metal stisne, neće se stisnuti jedan uz drugi nego "svaki na svoju stranu" pa ih neće bit problem odšarafit. ako bi ih zagrijavao, samo bi pogoršao stvar
Natrag na vrh
xsyxs

PorukaUpisano: Čet Jul 08, 2010 2:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

želio bih vas pitati još jedno pitanje danas sam bio u chipoteci te su mi rekli da crijevo još nisu naručili pa dali neko zna kojeg je promjera priključak za zrak na AB-u (revell master class vario) jer bih onda čak i kupio neko drugo crijevo molim vas pomažite da više mogu počet bojat Crying or Very sad
Natrag na vrh
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Čet Jul 08, 2010 6:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sta nije taj AB kopija neke Vege? Znaci da bi mu trebala pasati Badgerova crjeva, a ako se nevaram Hanich ih ima.
xsyxs

PorukaUpisano: Čet Jul 08, 2010 7:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da piše vega znači crijevo iz hanicha bi pasalo Confused
Natrag na vrh
Mirko S. Zlikovski

Član od: 25 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pet Jul 09, 2010 10:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

daneel Napisao/la:
kakvo zagrijavanje? ako hoćeš olabavit spoj, stavi ga u hladnjak, da se metal stisne, neće se stisnuti jedan uz drugi nego "svaki na svoju stranu" pa ih neće bit problem odšarafit. ako bi ih zagrijavao, samo bi pogoršao stvar

Ti to iz osobnog iskustva ili teoretiziras?
A jesi kad vidio automehanicare, odn. vulkanizere kako odsarafljuju zapecene sarafe na felgi? Nakratko ih zagriju plamenikom! A ja iz osobnog iskustva mogu rec da zagrijavanjem rastavljam laboratorijske aparature od stakla. OK, staklo je amorfno pa nema ista termicka svojstva kao metali, ali ne kosta ga nista oprezno probati.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma