Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

T-55
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Tasma

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Prigorje
PorukaUpisano: Sri Ožu 12, 2008 10:48 am    Naslov poruke: T-55 Citiraj ovaj komentar

Zanima me kakav je onaj T-55 od Italieria? I ma li gdje za nabavit 55ica u 1/72. Tim bi se počastil za ročkas na koncu mjeseca.

Hvala svima unapred
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
T34
Gost
PorukaUpisano: Sri Ožu 12, 2008 11:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa, mogu ti odgovoriti da je Italeriev T-55 sigurno najlošiji na tržištu trenutno. A nije najjeftiniji. Ono ne bi nazvao decalima Sad
U 1:72 ima Ace-ov koji izgleda kao proizvod defektnog kalupa i u koji ćeš morati uložiti dosta da bi na kraju solidno izgledao! Taj ti također ima hrvatske decale ("Marina").
Sve navedeno imao/vidio uživo.
Postoji još PST-ov T-55 u 1:72, nisam vidio.
Natrag na vrh
Tasma

PorukaUpisano: Sri Ožu 12, 2008 11:11 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvaaaalla!
Natrag na vrh
KatarII

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: ZGB
PorukaUpisano: Sri Ožu 12, 2008 12:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U 1/35 imas Italeri (ex-ESCI - najlosiji) Trumpeter (Sredina) i Tamiya (Najbolji).

U 1/72 imas ACE (najtocniji po pricama) i PST (Problemi s oblikom kupole po pricama).

ACE T-55 je radjen short-run tehnikom, te odlijevak nije niti priblizno ostar kao sto je Revellov ili Dragonov ili Trumpeterov (govorim o 72). No, kazu da se uz trud moze dobiti odlicna maketa, a i vidio sam fotografije koje to potvrdjuju.

I Trumpeter je najavio T-55 u 1/72 tijekom ove godine, ali znajuci koliko oni vole prebacivati novitete iz godine u godinu...
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Sri Ožu 12, 2008 1:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imam oba o kojima pričaš pa ovako: Italeri 1:35 treba dosta rada, pun je pin markova, ima i nešto flasha, pin naročito na gusjenicama (barem ovaj u mene), brušenje, kitanje, dekali loši iako ima nekakve naše šahovnice; uz trud to ipak sliči na T-55, ne budimo, opet, preoštri.

ACE 1:72 sliči na T-55 uz puno puno puno rada. Na trenutke mi se čini da je samo korak od nekakve samogradnje a NUŽNO treba metalne gusjenice i cijev, što sam nabavio. Ja ti nisam od nekog aftermarketa ali ovo nabrojeno ti je zaista potrebno jer ono u kutiji ne sliči na ništa, doslovno. Ukoliko je istina ovo za Trumpetera (a kolege su upućeni, bolje čekaj).

Ipak, kao i većina, naručio sam Tamiyu 1:35. Malo kasni, malo puno kasni kad razmislim, al će doć jednog dana.

Ako nisi od puno puno rada ACE ne uzimaj a 1:35 nađi Tamiyu.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Tasma

PorukaUpisano: Sri Ožu 12, 2008 1:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Very Happy Hvala ljudi. Mislim da sada znam sve što moram! Very Happy
Natrag na vrh
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Sri Ožu 12, 2008 2:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tasma Napisao/la:
Very Happy Hvala ljudi. Mislim da sada znam sve što moram! Very Happy

pricekaj jos da ti se javi chemical ali, mislim da nitko ne zna o T-55 kolko on zna Laughing ...bez uvrede ostalim znalcima Smile
Tasma

PorukaUpisano: Sri Ožu 12, 2008 2:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Eto.. čekam Cool Very Happy ...
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Sri Ožu 12, 2008 2:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Znalcima skidam kapu!
Ali, smatram da je Italeri/Esci bolji od Trumpetera, Trump je predimenzioniran, od šasije-kupole-gusjenica, dakako nije ni Esci najtočniji, ali je lakše dobiti "točnijega", ako to kome što znaći. Osprey je izdao knjižicu o sastavljanju pedesetpetica, gdje autori nekoliko puta naglašavaju da je Trump lošije, bolji je jedino od Skifa.
Usput, decali u Italeriu namjenjeni za našega nemaju nikakve veze s bilo kojim našim Sad .
Natrag na vrh
chemical_ali
Gost
PorukaUpisano: Sri Ožu 12, 2008 2:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo alia Wink ,kao što su ti već rekli za italerija da je najlošiji,a trumpeter je pogodan jedino za starije varijante t-55 bez antiradijacijske zaštite po poklopcima kupole,vozača i na otvorima kupole.takvih je u hv-u bilo nekoliko,a najviše ih je imala vrs.što se tiče tamiye,tu nema govor,vrh izvedbe ove makete!ako možeš,svakako nju uzmi.ja sam sklopio već 2 tamiye a imam i treću koja će bit jednom onaj "leopard" od 4. gbr
što se tiče t-55 u 1/72 ACE tj "marine",prijatelj koji nije član foruma i koji ju je dobio na poklon je radi i kaže da je maketa katastrofa nad katastrofama,iskrivljena cijev topa,pogonski kotač gusjenica ne paše zubcima na rupice u gusjenicama...tako da ako ti se igra sa živcima,onda je uzmi,ja ne bih nakon što sam to sve čuo o njoj Cool

ee da,tiger me sjetio,decali za hrvatsku tj šahovnice u italerijevoj 55ici imaju prvo oblike šahovnice herceg-bosne,a ne ove klasične hrvatske,a kao drugo koliko god bilo tragikomično imaju ne 5 nego 3,5 polja u redu Laughing
a što se skifa tiče,čuo sam samo loše stvari o njegovoj 55ici mada imam drugih skif-ovh maketa koje su super
Natrag na vrh
Tasma

PorukaUpisano: Sri Ožu 12, 2008 2:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Very Happy Very Happy Very Happy Hvala meštri od struke, sad znam što moram nabavit.
Natrag na vrh
Ivan

Član od: 28 Lip 2006
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Čet Ožu 13, 2008 8:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo još jedan T-55

http://www.jadarhobby.waw.pl/armo-72026-t55a-soviet-main-battle-tank-p-999.html

Ima li ko kakvih saznanja o ovom T-55 od Armo-a?
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
PorukaUpisano: Ned Svi 16, 2010 6:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da ne otvaram novi topic, ovdje se već raspravlja o raznim T-55ticama u 1:72
E sad kako bi rekla voditeljica u "najslabijoj karici" tko se nabildao a tko je pobrkao mjerila; da li su jedni umanjili ili drugi uvečali maketu umjesto slave?
radi se o ovome:

Kao što vidite ovo su trumpeterova 55tica i PST-ova 54ka i obje bi trebale biti u 1:72
E sad trumpeterov trup izgleda da prilično odgovara mjerama (u širini štima, dok sam za dužinu našao dva podatka 6,37m i 6,2m pa je po jednoj malo prekratak a po drugoj mrvu predug) te mi izgleda u globalu prihvatljiv.
PST-ov je ovaj tamniji, ukratko djeluje kao da je u mjerilu 1:66 !!!!
Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Leo
PS: PST-ova je 54ka ali mislim da bi im dimenzije tijela(trupa) trebale biti slične
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Ned Svi 16, 2010 7:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ACE I TRUMP jedan do drugog su isti, kola možeš prebaciti s jednog na drugog i sl; hoću reći, dva su pametnija od jednog (valjda) pa mislim da je ovaj PST kriv.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
PorukaUpisano: Ned Svi 16, 2010 8:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Gle ACE nemam, jest da sam mazohisti pa sam kupio davno a i manje davno par ACE-a (jedan za sve sam 9 tj brdm sa protuzračnim raketama strijela -bar tako piše na kutiji amorfne mase bijele plastike)
iznenadila me ova PST-ova umjetnička sloboda
Leo
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma