Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| PELE
 | | Član od: 10 Kol 2008 | | Poruke: 287 | | Mjesto: Pancevo, Srbija |
|
Upisano: Pet Tra 30, 2010 2:50 pm Naslov poruke: Me-109E-3 JKRV ICM 1/72 |
|
|
Pozz...
Nisam vise mogao da gledam ovog jadnika kako cami u kutiji sa zapocetim maketama, pa da je koliko-toliko ispraznim i smanjim broj projekata, resio sam da ga zavrsim.
Maketa sama po sebi nije losa, dovoljan je tecni lepak i malo vise zivaca da se sve uklopi bez gita... Boje su MM, kupljene po LH uputstvu.
Ranije sam napravio topic gde sam kacio projekte u radu, sve je islo super sve dok dekali nisu dosli na red. Nisam znao kako se korsti Mr. Mark Setter pa sam sve zivo upropastio, ali resio sam da po drugi put probam da postavim dekale sa istom hemijom i uspelo mi je.
Ovo je moj prvi zavrseni propelerac, posto sam ih uvek zapocinjao i nikad zavrsavao (mada cini mi se da sam davno uradio jedan Skyraider, Monogramov 1/72, ne mogu tacno da se setim)
Par fotografija za kraj...
Izvinjavam se zbog fotografija, lose su, iako je slikano napolju ( neke pre skole oko 7 sati, a neke pre pola sata). Aparat ima 4 mp...
Uzivo je sasvim druga prica, nadam se da ce biti prilike da vidite maketu na nekom takmicenju... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Tra 30, 2010 3:09 pm Naslov poruke: |
|
|
lijep rad, bez obzira na slike...
ali ako se primječuje, jedino bi malo weatheringa dobro došlo na njega, al bez obzira na to... uredno i lijepo odrađeno
pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| anki
| | Član od: 08 Ožu 2009 | | Poruke: 169 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Pet Tra 30, 2010 4:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Pele,
Nemogu da razlucim je si li mrezicu usisnika na levoj strani radio bare metal ili RLM 70? Trebalo bi da je metal. Takodje mislim da si poklopac kokpita (srednji deo staklica) stavio od E4? Jesu li bila 2 u kutiji ili si mozda E4 koristio kao osnovu? Kod E3 gornja staklena ploca nije ravna vec ima oborene bocne ivice pa je ram nesto nizi.
Sto se zanatskog dela tice - cisto i pedantno. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Danny
 | | Član od: 19 Pro 2008 | | Poruke: 931 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Tra 30, 2010 4:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Neznam dal je do mene,al dosta su tamne slike!
Inace lijep rad! _________________ Overhead the albatross hangs motionless upon the air,and deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves
The echo of a distant time comes willowing across the sand,and everything is green and submarine |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Tra 30, 2010 5:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepa maketa.
Prva crno bijela egzibicija je zakon! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pet Tra 30, 2010 7:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Rad je vrlo kvalitetan. Što se tiče wetering-a dovoljno bi bilo malo naglasiti ispuhe i izlaznu ivicu lijevog krila , Mislim da su ove 109-ke kraljevine poprilično održavane u to vrijeme. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PELE
 | | Član od: 10 Kol 2008 | | Poruke: 287 | | Mjesto: Pancevo, Srbija |
|
Upisano: Pet Tra 30, 2010 7:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima!
Da, slike su odvratne... moracu da slikam boljim aparatom, a i da poradim na osvetljenju!
Kabina je ok, osim ramova sa strane... umesto jednog "prozora" ja sam napravio dva, to cu pokusati da skinem cackalicom ili da nozicem skinem stari, pa da maskiram novi...
Pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Tra 30, 2010 8:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni je jako lijep i odmjeren. Baš volim vidjeti nešto tvoje, pozz.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Tra 30, 2010 9:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni se jako sviđa, točno je onakav kakav treba bit. Jako lijep rad.
Međutim, nevezano za maketu, na zadnjoj slici gdje je sa MIG-om nešto mi ne štima sa mjerilom. Ili je Messer preveliki ili je 21-inica premala. Možda je i zbog kuta snimanja, ali ... Emil je bio poznat kao malen avion, ovdje mi je nekako preveliki u usporedbi sa MIG-om.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Pet Tra 30, 2010 9:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | Međutim, nevezano za maketu, na zadnjoj slici gdje je sa MIG-om nešto mi ne štima sa mjerilom. Ili je Messer preveliki ili je 21-inica premala. Možda je i zbog kuta snimanja, ali ... Emil je bio poznat kao malen avion, ovdje mi je nekako preveliki u usporedbi sa MIG-om.  |
bas, to je i mene zbunilo, prvo sto sam napravio jest da sam pogledao komplet slike a onda procitao tekst, a u glavi mi se vec posli gledanja slika upisao da je 1/48 posebno zbog te zadnje, ali vjerojatno je zbog kuta slikanja....
a sto se tice makete, tvoja klasika, odlican rad, super odradjen posao!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1356 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pet Tra 30, 2010 11:22 pm Naslov poruke: |
|
|
odlicna je,mozda malo weatheringa ne bi skodilo,iako kako kaze gospodin aranza da su ti messeri bili dobro odrzavani,isto bi bilo prljavstine _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4107 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Svi 01, 2010 9:39 am Naslov poruke: |
|
|
Odličan je Pele, jako pedantno i uredno  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Sub Svi 01, 2010 10:47 am Naslov poruke: |
|
|
Lijepo uradjeno, bojenje je i starenje OK , ali i vjetrobransko staklo i poklopac kabine je pogresan . Stavio si od E-4, JKRV 109-ke, verzija E-3 su imale zaobljen poklopac i kompletno drugaciji prednji dio. Progooglaj, vidjeces razliku... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mr.Burns
 | | Član od: 11 Pro 2009 | | Poruke: 69 | |
|
Upisano: Sub Svi 01, 2010 3:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijep rad, samo kao što su kolege već navele, poklopac kabine i vjetrobran su od E-4. Ispravi to i biće još ljepši  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|