Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| D
 | | Član od: 25 Kol 2008 | | Poruke: 507 | | Mjesto: Šibenik |
|
Upisano: Uto Tra 13, 2010 11:51 am Naslov poruke: problem omni 4000 |
|
|
poz svima, iman problem ua omni 4000. sve san lipo rastavija, očistija i sastavija. kad san spojia AB kad povučen okidač neće da izlazi nit zrak nit boja u ovom slučaju destilirana voda u čemu je problem... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Tra 13, 2010 12:35 pm Naslov poruke: Re: problem omni 4000 |
|
|
| D Napisao/la: | | poz svima, iman problem ua omni 4000. sve san lipo rastavija, očistija i sastavija. kad san spojia AB kad povučen okidač neće da izlazi nit zrak nit boja u ovom slučaju destilirana voda u čemu je problem... |
Pa, obzirom da ja iman isti AB, meni se čini da nisi sve dobro sastavija!
Provjeri još jednom jel sve sastavljeno kako treba, teško je ovako napamet...
Jeli sve radilo normalno prije rastavljanja?
Da ti nije negdje ostala osušena boja i začepila dovod zraka?
Šta si sve rastavlja, samo prednji dio (oko dizne) ili kompletan AB? _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| D
|
Upisano: Uto Tra 13, 2010 2:11 pm Naslov poruke: |
|
|
pa rastavija san samo prednji dio jer se boja bila zaštopala odvrnija san prednji kraj maka diznu i očistija nitron i vratija sve nazad, sad neznan šta bi moglo biti... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Uto Tra 13, 2010 3:41 pm Naslov poruke: |
|
|
...kanal kroz koji prolazi igla (naprijed-nazad), zna nakupiti boju. Posebno treba paziti da se dobro očisti nakon upotrebe primera (osobiti MM) i "suhih" mat enamel boja. Potrebno je izvaditi iglu, maknuti zadnjak sa oprugom i vodilicom i proći sa štapićem za uši kružno. Svaki put promjeniti štapić. Naime upravo tu prolazi zrak prema glavi ab-a. Nemam taj ab ali princip je sličan kod svih. Bar pokušaj. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Uto Tra 13, 2010 4:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| D Napisao/la: | | pa rastavija san samo prednji dio jer se boja bila zaštopala odvrnija san prednji kraj maka diznu i očistija nitron i vratija sve nazad, sad neznan šta bi moglo biti... |
Taj prednji dio u kojem se nalazi dizna se sastoji od tri dijela. Na prednjem dijelu najvećeg komada (u kojem stoji dizna) imaš kružni red rupica kroz koje prolazi zrak. Ako taj dio nisi rastavlja, nego si cijeli prednji dio odvojia, moguće je da su te rupice zaštopane osušenom bojom. Rastavi prednji dio na sva tri dijela i dobro očisti nitrom. Isto tako napravi i ovo što ti je kolega Aranza rekao. Sa AB-om si dobio uputstvo u kojem su nacrtani sastavni dijelovi pa rastavljanje i sastavljanje ne bi trebalo bit problem. Ja sam sebe doveo do tog da ga rastavim, očistim i sastavim za manje od dvije minute (u početku mi je trebalo skoro pola sata). _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5798 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Uto Tra 13, 2010 4:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| su27rules Napisao/la: |
A u mraku ili zatvorenih očiju??
(Sorry za OT) |
To nisan vježba!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Uto Tra 13, 2010 4:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Imam isti, očisti malo cijev s unutrašnje strane brusha gdje dobiva zrak, kod triggera čačkalicom i naravno sve dobro očisti, i ponovo rastavi-sklopi, imao sam isti problem pa sam riješio kako sam naveo... _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| D
|
Upisano: Uto Tra 13, 2010 9:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | D Napisao/la: | | pa rastavija san samo prednji dio jer se boja bila zaštopala odvrnija san prednji kraj maka diznu i očistija nitron i vratija sve nazad, sad neznan šta bi moglo biti... |
Taj prednji dio u kojem se nalazi dizna se sastoji od tri dijela. Na prednjem dijelu najvećeg komada (u kojem stoji dizna) imaš kružni red rupica kroz koje prolazi zrak. Ako taj dio nisi rastavlja, nego si cijeli prednji dio odvojia, moguće je da su te rupice zaštopane osušenom bojom. Rastavi prednji dio na sva tri dijela i dobro očisti nitrom. Isto tako napravi i ovo što ti je kolega Aranza rekao. Sa AB-om si dobio uputstvo u kojem su nacrtani sastavni dijelovi pa rastavljanje i sastavljanje ne bi trebalo bit problem. Ja sam sebe doveo do tog da ga rastavim, očistim i sastavim za manje od dvije minute (u početku mi je trebalo skoro pola sata). |
e fala puno tu je bija problem nisan rastavija na 3 dila nego na dva. one rupe su bile skroz zatvorene, dobro san opra u nitru i sad radi dobro. sad mu je mlaz jači nego prije jel to šta san očistija il je opet negdi nešto? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Uto Tra 13, 2010 11:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| D Napisao/la: | | sad mu je mlaz jači nego prije jel to šta san očistija |
Bit će da je zbog toga!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| D
|
Upisano: Uto Tra 13, 2010 11:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | D Napisao/la: | | sad mu je mlaz jači nego prije jel to šta san očistija |
Bit će da je zbog toga!  |
je al sad ga ne mogu kontrolirat da nabavin onaj komad koji kontrolira koliko dizna ide unazad... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Sri Tra 14, 2010 6:55 am Naslov poruke: |
|
|
| D Napisao/la: |
je al sad ga ne mogu kontrolirat da nabavin onaj komad koji kontrolira koliko dizna ide unazad... |
Pritisak kontroliraš / namještaš na kompresoru a taj dio koji kontrolira hod igle (tuning handle) je koristan u početku, dok ne uhvatiš ruku, međutim kasnije već možeš i bez njega. Mislim da je bolje ne navikavat se na njega ako želiš steć nekakvu vještinu, bolje odmah učit kotrolirat prst na triggeru. Ja ga imam ali ga dugo nisam koristio. U svakom slučaju, vježbaj malo pa će sve doć na svoje. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mislav
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 425 | |
|
Upisano: Sri Tra 14, 2010 7:20 am Naslov poruke: |
|
|
Jedan savjet iz iskustva. Nemoj svaki put kod ciscenja rastavljati brush, nije potrebno. A i sa svakom rastavljanjem unosis mogucnost nekog kvara.
Ja sam svoj OMNI u zadnjih 5 godina koristenja potpuno rastavio mozda 3 puta. Dovoljno ti je da ocistis dobro posudicu, osusis ju, na kraju izvadis iglu i nekoliko puta prodjes sa iglom umocenom u razrjedjivac kroz brush ( tj stavis i izvadis iglu. ) Svaki put ju obrises. Kad izadje cista to je to. _________________ Mislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Sri Tra 14, 2010 10:10 am Naslov poruke: |
|
|
| mislav Napisao/la: | Jedan savjet iz iskustva. Nemoj svaki put kod ciscenja rastavljati brush, nije potrebno. A i sa svakom rastavljanjem unosis mogucnost nekog kvara.
Ja sam svoj OMNI u zadnjih 5 godina koristenja potpuno rastavio mozda 3 puta. Dovoljno ti je da ocistis dobro posudicu, osusis ju, na kraju izvadis iglu i nekoliko puta prodjes sa iglom umocenom u razrjedjivac kroz brush ( tj stavis i izvadis iglu. ) Svaki put ju obrises. Kad izadje cista to je to. |
Ovo ne važi ako se upotrebljavalju akrilne boje. Nema tog špricanja koje će očistit diznu od akrilne boje koja se suši još u toku prskanja. Ja obavezno nakon rada (ne u toku rada, tada samo prskam nitro kroz brush) skidam diznu i čistim je ako sam koristio akrilnu boju. Ma koliko prskao nitro kroz brush, uvijek ručnim čišćenjem dizne skinem još masu osušene boje.
Cijeli brush sam do sada u 3 godine rastavio dva puta (onaj donji dio gdje se priključuje crijevo nisam još nikad). _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| D
|
Upisano: Sri Tra 14, 2010 11:33 am Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | D Napisao/la: |
je al sad ga ne mogu kontrolirat da nabavin onaj komad koji kontrolira koliko dizna ide unazad... |
Pritisak kontroliraš / namještaš na kompresoru a taj dio koji kontrolira hod igle (tuning handle) je koristan u početku, dok ne uhvatiš ruku, međutim kasnije već možeš i bez njega. Mislim da je bolje ne navikavat se na njega ako želiš steć nekakvu vještinu, bolje odmah učit kotrolirat prst na triggeru. Ja ga imam ali ga dugo nisam koristio. U svakom slučaju, vježbaj malo pa će sve doć na svoje. |
tako je pritisak na kompresoru ali skroz je smanjen pritisak pa je još jako. najbolje mi je uzest još jedan smanjivač pritiska.
uspija san jučer kontrolirati mlaz iša je polako i onda kad samo 1 mm pomaknen triger onda izleti jaki mlaz i ucmeka mi sve... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|