Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

"Izgubljeni As"

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1941. do 1945.
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Tra 25, 2006 3:33 pm    Naslov poruke: "Izgubljeni As" Citiraj ovaj komentar

Neki dan sam se dokopal knjige Osprey Publishing-a "Foreign Volunteers of the Wehrmacht 1941-45" (serija Men-at-Arms 147 ,autor Carlos Caballero Jurado). I naišo sam na zanimljivu rećenicu ,u djelu koji govori o Hrvatskoj zrakoplovnoj legiji ,citat: "The first Croatian volunteer to win the Iron Cross Ist Class was a fighter pilot, Lt Mirosevic ,the leading ace of the Air Legion with 46 victories." E sad molim komentare ,sumljam da dosada nitko nije ćul o ovome ,tko je dotićni i ima li istine u ovoj tvrdnji.
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Tra 25, 2006 3:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To su oni nešto smuljali....Koliko ja znam nema nikakvog asa Miroševića, a kamo li sa tim brojem pobjeda. Najveća dva su svima znani Galić sa 38 i Dukovac sa 42 priznate pobjede.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
prelude

Član od: 23 Stu 2005
PorukaUpisano: Uto Tra 25, 2006 4:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Očito se radi o Roku Miroševiću, ali mislim da je on letio "Dorniere"... odn. postoji mogućnost da se radi o broju izvršenih zadaća (borbenih letova)?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
bosanac

PorukaUpisano: Uto Tra 25, 2006 4:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ocito je autor knjige pobrkao loncice. Ja mislim isto kao i prelude da se radi o pripadniku bombaske skupine koja je letjela u sastavu prvo kg 3 pa onda kg 53.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Poky

PorukaUpisano: Uto Tra 25, 2006 5:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slićnog sam i ja mišljenja da postoji već bi znali za njega. Ali bilo bi zanimljivo vidjeti ak netko ima uvid u popis dodjeljenih Željeznih Križeva da utvrdimo dali je to taj bombaš !
Damir
Gost
PorukaUpisano: Sri Tra 26, 2006 7:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mozda su bombarderi pod "air victories" podrazumijevali unistene mostove, tenkove, vlakove, nogometna igralista...?
Natrag na vrh
markojeras

Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Tra 26, 2006 7:53 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Riječ je o Roki Miroševiću i broju uspješno izvršenih borbenih zadataka. Bit će da autor tog krivod navoda nezna čitati njemački ili je prepisivao od 'pametnog' susjeda Confused
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1941. do 1945. Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma