Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Pet Tra 02, 2010 10:29 pm Naslov poruke: P-47 D Francuska |
|
|
zanima me jesu li francuski Thunderbolti imali istu boju unutrasnjosti kao i americki, interior green ili su prebojavani u nesto drugo, i trebam informacija o ovom avionu, ima li tko slucajno original fotografiju, i naravno interesira me koje su boje ovo, (u anti-svabe se nikako ne razumijem ) , hvala!
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sub Tra 03, 2010 9:59 am Naslov poruke: |
|
|
Sada tocno za ovaj ne znam.
Po fotkama francuskih aviona za vrijeme W.W.II koje su dobili od amera reako bi da su isto bojani cak se na puno fotki vide i stare USAAF oznake jer su francuzi samo preko njih obojali svoje rondele.
Stoga ako ga obojas kao amera sigurno neces pogrijesiti.
Gornje strane oliv drab a odozdola srebrna ili neka svijetlo siva. _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kiowa
 | | Član od: 21 Ožu 2010 | | Poruke: 74 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Sub Tra 03, 2010 11:17 am Naslov poruke: |
|
|
hvala obojici, odlicne fotografije Kiowa, e sada jos da pitam, osnovna razlika izmedjju razorbacka i bubbletopa je canopy, ali jeli se kokpit sto mijenjao/jeli ima razlike izmedju tih dviju verzija u kokpitu, posebno me zanima kontrolna tabla... ?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sub Tra 03, 2010 11:36 am Naslov poruke: |
|
|
E toliko ti ne bih znao, osobno ako se radi o 1/72 ne bih se previse zamarao uredio bi cockpit s nekoliko detalja i obojao u odgovarajucu boju i to je to. _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Tra 03, 2010 11:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Cocpit je po meni bronze green ,dakle ne ova koja je na prethodniim fotografijam |
Nemora značiti ,ovisi o tvornici gdje je dotični primjerak izrađen, osim toga dečki su se toga dotakli u topicu o Green zinc cromate-u _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
|
Upisano: Ned Tra 04, 2010 11:26 am Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | | Citat: | | Cocpit je po meni bronze green ,dakle ne ova koja je na prethodniim fotografijam |
Nemora značiti ,ovisi o tvornici gdje je dotični primjerak izrađen, osim toga dečki su se toga dotakli u topicu o Green zinc cromate-u |
Toćno , Tunderbolta ima jako puno varijacija .Kad je u pitanju P-47D onada se po serijijskom broju (4 + broj na repu) nađe proizvođač i onda se nađu boje.
Vrag je što u popisu seriskih brojeva baš ovog ne mogu nać, ali ako se u međuvremenu ne nađe neko iskusniji probat ću to iskopat.
U pitanu nije samo boja kopita nego i kućište stajnog trapa i zadnjeg kotača (ako je ikomu to važno) _________________ http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=4063
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Ned Tra 04, 2010 11:47 am Naslov poruke: |
|
|
| Vulkanizer Napisao/la: | | Poky Napisao/la: | | Citat: | | Cocpit je po meni bronze green ,dakle ne ova koja je na prethodniim fotografijam |
Nemora značiti ,ovisi o tvornici gdje je dotični primjerak izrađen, osim toga dečki su se toga dotakli u topicu o Green zinc cromate-u |
Toćno , Tunderbolta ima jako puno varijacija .Kad je u pitanju P-47D onada se po serijijskom broju (4 + broj na repu) nađe proizvođač i onda se nađu boje.
Vrag je što u popisu seriskih brojeva baš ovog ne mogu nać, ali ako se u međuvremenu ne nađe neko iskusniji probat ću to iskopat.
U pitanu nije samo boja kopita nego i kućište stajnog trapa i zadnjeg kotača (ako je ikomu to važno) |
je, izvinite mestre, zaboravio sam , radim, zapravo obnavljam revellovog p-47D u 1/72 mjerilu, i imam jetkovine za razorbcka pa me zanima mogu li ga ispucati na ovog revellovog bubbletopa, ako nije problem da mi nadjete to za boje, bio bi jako zahvalan, i prije bi rekao da je zinc chromate green nego bronze green ali ne mora biti, bolje je provjeriti nego srljati u maglu...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kiowa
 | | Član od: 21 Ožu 2010 | | Poruke: 74 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Uto Tra 06, 2010 10:01 am Naslov poruke: |
|
|
hvala jos jednom Đani, duznik sam vam, sada moram trknit do LOM-a uzet te dvi boje...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|