Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Mr. Wrong
 | | Član od: 26 Ruj 2009 | | Poruke: 60 | | Mjesto: Gračani Tralfamadore |
|
Upisano: Pet Tra 30, 2010 3:02 pm Naslov poruke: Me 262 A1a Revell 1/72+ Eduard by Mr.Wrong |
|
|
Da ne ispadne da radim samo švapske tenkove evo i švapskoga zrakoplova...
Kao što naslov kaže radi se Revellovu Messerschmitu 262 A1-a u mjerilu 1/72 pojačanom s Eduardovim PE setom:
Započeo sam kokpitom i zamjenom oriđiđi dijelova fotojetkanim:
Ajme ove papučice...
Zatim je uslijedilo odokativno bojanje i dodavanje remenja po fotkama zrakoplova 500071 koji se nalazi u Deutsches Museum u Münchenu:
Inače se maketa čini izvrsna, detaljna. Samo će trebati izrezati wheel bayeve koji su najslabija karika makete. Eduard nudi izvrsnu alternativu.
Duugo nisam radio ništa u 1/72 i šokiran sam koliko je to sve sićušno. Poslije ovakvoga iskustva naučiš još i više cijeniti što rade Essex i njemu slični.
C.Yaa _________________

Mr. Wrong: poruka promijenjena dana: Pet Tra 30, 2010 4:08 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Tra 30, 2010 3:21 pm Naslov poruke: |
|
|
cekaj kad pocnes lijepiti gondole na krilo.......pa udri kitat......  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Pet Tra 30, 2010 3:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne želim te obeshrabriti, ali jesi li probao upasati kabinu na maketu? Bojim se da će sav tvoj izvrstan trud oko kokpita biti uzaludan - naime staklo kabine je kata-strofa! _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mr. Wrong
|
Upisano: Pet Tra 30, 2010 3:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Uff... pročitao sam u par kit reviewa to o čem govorite pa od straha nisam ni probao staviti staklo na trup. A tek gondole na krila... Samo sam probao spojiti dijelove trupa koji lijepo naliježu a paneli se poklapaju. Probleme treba rješavati (sakrivati/odgađati) tek kada ih je nemoguće izbjeći. Baš jedva čekam. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Tra 30, 2010 4:08 pm Naslov poruke: |
|
|
| tole Napisao/la: | | Ne želim te obeshrabriti, ali jesi li probao upasati kabinu na maketu? Bojim se da će sav tvoj izvrstan trud oko kokpita biti uzaludan - naime staklo kabine je kata-strofa! |
heh...nisam mu htio jos to napisat....da ga ne ubijem u pojam.....staklo je uzas, jos je i krto, meni je puklo kad sam odvajao od sprua ( a to mi se nije dogodilo nikad) , pa sam onda to pokusao zakitat i obojit malo ''deblji '' okvir kabine, pa je na kraju ( doslovce) cijela obojena maketa zavrsila u spektakularnom prasku u zid....
al ja svejedno drzim palceve... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pet Tra 30, 2010 4:13 pm Naslov poruke: |
|
|
..polako, bez straha. Kitanje, improvizacija, krpanje...sve je to sastavni dio maketarstva. Da je fit kod pojedinih djelova savršen - bilo bi bolje ali ne i zanimljivo. Dakle nemoj se obeshrabriti i nastavi kao što si i započeo a započeo si odlično. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Tra 30, 2010 4:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| Aranza Napisao/la: | | ..polako, bez straha. Kitanje, improvizacija, krpanje...sve je to sastavni dio maketarstva. Da je fit kod pojedinih djelova savršen - bilo bi bolje ali ne i zanimljivo. Dakle nemoj se obeshrabriti i nastavi kao što si i započeo a započeo si odlično. |
sve to stoji, nisam ni ja odustao radi kitanja ostalih dijelova ....napravio sam i puno samogradnji..ali uzalud trud ak na kraju isoadne lose...a kod poklopca kabine nema puno mogucnosti krpanja...moja greska je bila sto sam sve odradio i isao napasavat kabinu na kraju...a druga jos gora greska sto nisam potrazio nekakav prewiew da vidim jel sve klapa...dakle moja brzopletost
moj savjet je :
kad spojis trup, probaj napasat poklopac kabine....ak to ne ide, imas cetri opcije - prestat s radom i ne zezat se vise , napravit novu vakuformom, kupit novu vakuform ili ostavit takvu kakva je
nazalost, cinjenica je da je taj canopy slaba tocke te inace krasne makete
i cinjenica je da spojevi gondola , i gondola s krilom nisu kak treba
to je realnost, i zasto to presutit? bolje da smo ga odmah upozorili da zna kaj ga ceka, valjda zato i sluzi forum
nisam neki tamigawa freak, i volim matchbox, koji je po mnogima smece, ali kad je nekaj na maketi lose, treba to i reci
ili ne ?
enivej, ja sam napisao, moju podrsku imas, ali pripazi na te nedostatke |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pet Tra 30, 2010 7:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| slider Napisao/la: |
....to je realnost, i zasto to presutit? bolje da smo ga odmah upozorili da zna kaj ga ceka, valjda zato i sluzi forum
nisam neki tamigawa freak, i volim matchbox, koji je po mnogima smece, ali kad je nekaj na maketi lose, treba to i reci
ili ne ?
enivej, ja sam napisao, moju podrsku imas, ali pripazi na te nedostatke |
..daleko od toga, sve stoji, nisam "A" rekao. Moje su riječi bile samo riječi podrške.  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
 | | Član od: 13 Tra 2007 | | Poruke: 1826 | | Mjesto: Hirvatistan |
|
Upisano: Pet Tra 30, 2010 10:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro izgleda za sada.
Samo naprijed i nedaj se obeshrabriti...
Što bi tek bilo da je MPM-ova 262-ojka...  _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
3D Glasses for 3D Prints...
Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Svi 01, 2010 12:57 am Naslov poruke: |
|
|
| Thundercat Napisao/la: | Dobro izgleda za sada.
Samo naprijed i nedaj se obeshrabriti...
Što bi tek bilo da je MPM-ova 262-ojka...  |
i to kaj velis....i od loseg ima gore  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mr. Wrong
|
Upisano: Ned Svi 02, 2010 2:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Skromni naprijedak s masom fotki.
Prije suočavanja s ozbiljnijim problemima izrezao sam Revellove wheel bayove kako bih napravio mjesta za Eduardove:
Pa lijepljenje Eduardovih jetkovina koje su prevelike da bi stao trup pa je bilo potrebno rezati/tanjiti/upasivati trup i smanjiti pleh:
i na kraju lijepljenje gondola. Nisu tako loše sjele. Čak je veći problem bio pokitati i odstraniti šav nasred gondola jer se slažu od dva dijela. Tenkisti se ljute kad ostane crta na topu a ovdje posred makete imaš rov:
isto i s donje strane:
Isti je takav šav trebalo ukloniti s trupa uz obnovu linija panela:
Pod prstima djeluje glatko ali će konačni sud doći nakon primera. Na fotki izgleda dosta grbavo
Par detalja iz otvorenih wheel bayeva (s donje strane postoji šav gdje su se spajali paneli pa nisam dirao):
U sastavnici piše da su light olive ali na fotkama koje imam su u boji aluminija. Na to kasnije ide weathering naravno
I na kraju stajni trap. Još ću dodati kablove tekućine za podmazivanje i točkove:
Drugarski pozdrav! _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|