Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Me 262 A1a Revell 1/72+ Eduard by Mr.Wrong

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Mr. Wrong

Član od: 26 Ruj 2009
Mjesto: Gračani Tralfamadore
PorukaUpisano: Pet Tra 30, 2010 3:02 pm    Naslov poruke: Me 262 A1a Revell 1/72+ Eduard by Mr.Wrong Citiraj ovaj komentar

Da ne ispadne da radim samo švapske tenkove evo i švapskoga zrakoplova...
Kao što naslov kaže radi se Revellovu Messerschmitu 262 A1-a u mjerilu 1/72 pojačanom s Eduardovim PE setom:

Započeo sam kokpitom i zamjenom oriđiđi dijelova fotojetkanim:

Ajme ove papučice...

Zatim je uslijedilo odokativno bojanje i dodavanje remenja po fotkama zrakoplova 500071 koji se nalazi u Deutsches Museum u Münchenu:

Inače se maketa čini izvrsna, detaljna. Samo će trebati izrezati wheel bayeve koji su najslabija karika makete. Eduard nudi izvrsnu alternativu.
Duugo nisam radio ništa u 1/72 i šokiran sam koliko je to sve sićušno. Poslije ovakvoga iskustva naučiš još i više cijeniti što rade Essex i njemu slični.
C.Yaa

Mr. Wrong: poruka promijenjena dana: Pet Tra 30, 2010 4:08 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
slider
Gost
PorukaUpisano: Pet Tra 30, 2010 3:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

cekaj kad pocnes lijepiti gondole na krilo.......pa udri kitat...... Sad
Natrag na vrh
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pet Tra 30, 2010 3:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne želim te obeshrabriti, ali jesi li probao upasati kabinu na maketu? Bojim se da će sav tvoj izvrstan trud oko kokpita biti uzaludan - naime staklo kabine je kata-strofa!

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Mr. Wrong

PorukaUpisano: Pet Tra 30, 2010 3:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uff... pročitao sam u par kit reviewa to o čem govorite pa od straha nisam ni probao staviti staklo na trup. A tek gondole na krila... Samo sam probao spojiti dijelove trupa koji lijepo naliježu a paneli se poklapaju. Probleme treba rješavati (sakrivati/odgađati) tek kada ih je nemoguće izbjeći. Baš jedva čekam.

Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Pet Tra 30, 2010 4:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tole Napisao/la:
Ne želim te obeshrabriti, ali jesi li probao upasati kabinu na maketu? Bojim se da će sav tvoj izvrstan trud oko kokpita biti uzaludan - naime staklo kabine je kata-strofa!

heh...nisam mu htio jos to napisat....da ga ne ubijem u pojam.....staklo je uzas, jos je i krto, meni je puklo kad sam odvajao od sprua ( a to mi se nije dogodilo nikad) , pa sam onda to pokusao zakitat i obojit malo ''deblji '' okvir kabine, pa je na kraju ( doslovce) cijela obojena maketa zavrsila u spektakularnom prasku u zid....
al ja svejedno drzim palceve...
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pet Tra 30, 2010 4:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

..polako, bez straha. Kitanje, improvizacija, krpanje...sve je to sastavni dio maketarstva. Da je fit kod pojedinih djelova savršen - bilo bi bolje ali ne i zanimljivo. Dakle nemoj se obeshrabriti i nastavi kao što si i započeo a započeo si odlično.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
slider
Gost
PorukaUpisano: Pet Tra 30, 2010 4:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Aranza Napisao/la:
..polako, bez straha. Kitanje, improvizacija, krpanje...sve je to sastavni dio maketarstva. Da je fit kod pojedinih djelova savršen - bilo bi bolje ali ne i zanimljivo. Dakle nemoj se obeshrabriti i nastavi kao što si i započeo a započeo si odlično.

sve to stoji, nisam ni ja odustao radi kitanja ostalih dijelova ....napravio sam i puno samogradnji..ali uzalud trud ak na kraju isoadne lose...a kod poklopca kabine nema puno mogucnosti krpanja...moja greska je bila sto sam sve odradio i isao napasavat kabinu na kraju...a druga jos gora greska sto nisam potrazio nekakav prewiew da vidim jel sve klapa...dakle moja brzopletost
moj savjet je :
kad spojis trup, probaj napasat poklopac kabine....ak to ne ide, imas cetri opcije - prestat s radom i ne zezat se vise , napravit novu vakuformom, kupit novu vakuform ili ostavit takvu kakva je
nazalost, cinjenica je da je taj canopy slaba tocke te inace krasne makete
i cinjenica je da spojevi gondola , i gondola s krilom nisu kak treba
to je realnost, i zasto to presutit? bolje da smo ga odmah upozorili da zna kaj ga ceka, valjda zato i sluzi forum
nisam neki tamigawa freak, i volim matchbox, koji je po mnogima smece, ali kad je nekaj na maketi lose, treba to i reci
ili ne ? Surprised
enivej, ja sam napisao, moju podrsku imas, ali pripazi na te nedostatke
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pet Tra 30, 2010 7:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

slider Napisao/la:

....to je realnost, i zasto to presutit? bolje da smo ga odmah upozorili da zna kaj ga ceka, valjda zato i sluzi forum
nisam neki tamigawa freak, i volim matchbox, koji je po mnogima smece, ali kad je nekaj na maketi lose, treba to i reci
ili ne ? Surprised
enivej, ja sam napisao, moju podrsku imas, ali pripazi na te nedostatke

..daleko od toga, sve stoji, nisam "A" rekao. Moje su riječi bile samo riječi podrške. Wink

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Pet Tra 30, 2010 7:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poćetak fantastićan ,kopit predivan pogotvo u 1/72,a vjerujem da će iskustvo i savjeti Slidera i Toleta ,pomoći i pvećati izazov.
Sad je još interesantnije ,za publiku Very Happy
Thundercat

Član od: 13 Tra 2007
Mjesto: Hirvatistan
PorukaUpisano: Pet Tra 30, 2010 10:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro izgleda za sada.

Samo naprijed i nedaj se obeshrabriti...

Što bi tek bilo da je MPM-ova 262-ojka... Twisted Evil

Plastiku akbar!

3D Glasses for 3D Prints...

Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak...
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Sub Svi 01, 2010 12:57 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Thundercat Napisao/la:
Dobro izgleda za sada.

Samo naprijed i nedaj se obeshrabriti...

Što bi tek bilo da je MPM-ova 262-ojka... Twisted Evil

i to kaj velis....i od loseg ima gore Very Happy
Natrag na vrh
Mr. Wrong

PorukaUpisano: Ned Svi 02, 2010 2:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Skromni naprijedak s masom fotki.
Prije suočavanja s ozbiljnijim problemima izrezao sam Revellove wheel bayove kako bih napravio mjesta za Eduardove:

Pa lijepljenje Eduardovih jetkovina koje su prevelike da bi stao trup pa je bilo potrebno rezati/tanjiti/upasivati trup i smanjiti pleh:

i na kraju lijepljenje gondola. Nisu tako loše sjele. Čak je veći problem bio pokitati i odstraniti šav nasred gondola jer se slažu od dva dijela. Tenkisti se ljute kad ostane crta na topu a ovdje posred makete imaš rov:

isto i s donje strane:

Isti je takav šav trebalo ukloniti s trupa uz obnovu linija panela:

Pod prstima djeluje glatko ali će konačni sud doći nakon primera. Na fotki izgleda dosta grbavo Confused
Par detalja iz otvorenih wheel bayeva (s donje strane postoji šav gdje su se spajali paneli pa nisam dirao):

U sastavnici piše da su light olive ali na fotkama koje imam su u boji aluminija. Na to kasnije ide weathering naravno Razz
I na kraju stajni trap. Još ću dodati kablove tekućine za podmazivanje i točkove:

Drugarski pozdrav!

Natrag na vrh
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Ned Svi 02, 2010 3:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lipo za vidit i sve interesantnije Very Happy
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma