Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Revell Panther Ausf. D/A 1/72

Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
RIpper

Član od: 27 Velj 2010
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Uto Ožu 02, 2010 5:37 pm    Naslov poruke: Revell Panther Ausf. D/A 1/72 Citiraj ovaj komentar

Revell 03107

Evo pošto uskoro započinjem ovo čudo da malo podijelim mišljenja i planove sa vama...

Dijelovi...

Ovo je jedna mrvicu starija Revellova maketa,izlivena u svjetlo žutoj plastici,detalji su jako lijepo izliveni,i na prvi pogled se čini da sve štima,ali...maketa ima nekoliko detalja koji je čine netočnom.Ja sam se odlučio raditi verziju A pa ću se fokusirati upravo na izmjene koje treba napraviti da bi se ispravile greške.

1.Nedostaju neke sitnice na kupoli za verziju A (držači rezervnih gusjenica,jedan periskop) te za verziju D (dimni lanseri,pistol port,komunikacijski otvor),nisam još stigao baciti oko na nacrte pa ću još dodati ovdje stvari koje fale kada ih detaljno pogledam i usporedim sa maketom.

2.Jedna sitnica al meni smeta... () kotači. Imaju 20 zakovica,što je nemoguće jer su ranije D verzije imale 16 zakovica,a kasnije 24 kao i A.Revell je valjda htio kompromis,i za nekoga tko ne sitničari su kotači ok,ali...ja ću to rješiti tako što ću podvozje uzeti od donora,Dragonovog Jagdpanthera early prod. (kit 7241) kojeg imam za rezervne djelove i koji ima upravo 24 zakovice i jako dobre detalje.O tom kemijanju ćemo kada počnem slagati ovu maketu.

3.gusjenice su jako lijepo izlivene i detaljne...ali...prevelike su.To je rezultat problema sa spocketom koji ima manje zuba nego što bi trebao,to će mi ispravti također Dragonovo podvozje ali tada ove gudjenice ne pašu tako da ću vjerovatno još morati kupiti neke dodatne gusjenice...ili PE od Parta ili nešto slično...otom potom.

4.Na Ausf A verziji poklopac motora ima krivi spiralni uzorak na okruglim otvorima,trebao bi biti ravan iz centra prema van,al i to ću rješiti tako što neću ništa dirati nego preko dolazi PE mrežica pa se na kraju ni nevidi toliko greška (malo fušanja hehe).

5.Općenito...promijeniti ću sve ručkice koje su izlivene po maketi realnijima napravljenim od žice,te cijev topa zamijeniti aluminijskom (za panthera ih radi nekoliko proizvođača),imam nekih ostataka PE setova pa ćemo promijeniti alate i još neke detalje jer su ovi prilično loši.Uz sve navedeno kupio sam i Partov PE Zimmerit ( P72-046) weathered verziju,jer su svi Pantheri A koje sam vidio upravo sa zimmeritom.
Od Dragona ću još iskoristiti i onaj reljef motora jer se inače dosta vidi kroz revellove rupe šupljina iza kada se složi.
I još neke sitnice kao novu sajlu jer je plastična smiješna,kao i dizalica itd...uglavnom kad krenem s ovom maketom ide u projekte pa ćemo detaljno slikati korak po korak.

Na kraju,ako niste bolesni u glavu i ne smeta vam što kotači imaju nekoliko zakovica manje nego što bi trebali,ova maketa je odlična za jedan OOB projektić,a ako ste kao ja otvorit ćete kutiju i nakon boljeg pregleda utvrditi....ovo će potrajati.
Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma