Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| BrunoHP
| | Član od: 13 Ožu 2010 | | Poruke: 23 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Ned Svi 02, 2010 11:26 pm Naslov poruke: RMS Titanic |
|
|
Pocinjem raditi maketu Titanica od papira. Brod ce biti dugacak 20 cm, i sve ce biti od papira. Mozda samo trup bude od kartona da se ne raspadne. Slike uskoro! _________________ http://www.imagesforme.com/upload/f643d9a6.bmp
BrunoHP: poruka promijenjena dana: Uto Lip 08, 2010 9:37 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| krivukov
 | | Član od: 22 Stu 2009 | | Poruke: 278 | | Mjesto: Zagreb, Sesvete |
|
Upisano: Uto Svi 04, 2010 9:39 am Naslov poruke: |
|
|
Jeeeej!!!
I ja radim s papirom, pa se veselim
Sretno s izradom!
Jedva čekam slike! _________________ Einstein je svojedobno rekao: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost... ali za svemir nisam siguran". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| BrunoHP
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| krivukov
|
Upisano: Pon Svi 10, 2010 12:18 pm Naslov poruke: |
|
|
To je veliko - ali daje i izvrsnu priliku za igranje sa detaljima
Kad će slike?  _________________ Einstein je svojedobno rekao: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost... ali za svemir nisam siguran". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| BrunoHP
|
Upisano: Sub Svi 15, 2010 11:37 am Naslov poruke: |
|
|
| krivukov Napisao/la: | To je veliko - ali daje i izvrsnu priliku za igranje sa detaljima
Kad će slike?  |
slike uskoro, trenutno radimo pramac, ali cu se pozabaviti dimnjacima. _________________ http://www.imagesforme.com/upload/f643d9a6.bmp |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| krivukov
|
Upisano: Uto Svi 18, 2010 11:00 am Naslov poruke: |
|
|
Samo da predložim - poslikajte malo u radu, da se vidi cijeli proces.
Bit će zanimljivije  _________________ Einstein je svojedobno rekao: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost... ali za svemir nisam siguran". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| BrunoHP
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomy100
 | | Član od: 07 Sij 2010 | | Poruke: 73 | |
|
Upisano: Ned Lip 06, 2010 2:37 pm Naslov poruke: |
|
|
i mene pate skolski jadi.............nis nemozes normalno radit dok skola traje............al ce zato sad praznici i fino uzivancija............. _________________ početnik na kvadrat |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| BrunoHP
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sovremenny
 | | Član od: 29 Sij 2009 | | Poruke: 951 | | Mjesto: Istra |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| BrunoHP
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| krivukov
|
Upisano: Uto Lip 08, 2010 1:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Istina, običan papir je dosta zahtjevan materijal, u prvom redu zbog strukturalne (ne)čvrstoće.
Ali nitko ti ne brani da koristiš kartone svih vrsta i debljina - čvršći su, a još uvijek si u domeni papira
Ako pak tražiš veliku čvrstoću, onda ti je jedini izbor ljepenka (od 1,5mm na više), ako ne želiš koristiti drvo ili neki drugi materijal (npr. plastika).
Usput budi rečeno, Titanic ti za sada izgleda dosta dobro, pogotovo s obzirom kakav materijal koristiš.
Još da te pitam, koje ljepilo koristiš?
I da li printaš dijelove u boji, ili ih naknadno farbaš? _________________ Einstein je svojedobno rekao: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost... ali za svemir nisam siguran". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| BrunoHP
|
Upisano: Uto Lip 08, 2010 9:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Koristim Magnetin. Najvise me namucilo kada ne stisnes, malo se nagne i padne kap. Vidite na brodu te opacke ljepila. to me najvise nazivciralo. Te dijelove sam isprinto u fileu koji imate za skinit u par predhodnih posta. Doista sam se namucio naci korektan nacrt broda i upute da napravim brod od papira. Evo dao sam vam link da vam bude lakse. S papirom treba biti nijezan jer se lako pokida. Rezanje dijelova je uistinu dosadno, a kada dode lijepljenje onda je prava nocna mora. Priljepi se na prst, dosadilo mi je to i nabavio sam pincetu. Nadam se da ce mi nastavak biti laksi, iako mi je preoostalo jos 2 papira uputa za napraviti.
LINK jos jednom: http://rapidshare.com/files/127630171/Titanic_downarchive_.rar _________________ http://www.imagesforme.com/upload/f643d9a6.bmp |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|