Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
Upisano: Pon Velj 22, 2010 9:19 pm Naslov poruke: Alat za jetkovinu (PE set) - iskustva |
|
|
Poštovane kolege
Da li ste se u svojoj maketarskoj karijeri služili alatom za PE set iliti jetkovinu kao što je ovaj na slici ili sličan:
Zanimaju me vaša iskustva s njime. Da li se to isplati kupovati? Koliko on stvarno pomaže u radu s jetkovinom. Jeste li doživjeli preporod s njime ili je to čista nepotrepština?
Nemojmo ulaziti rasprave o cijenama tih alata jer se oni stvarno kreću u velikom rasponu nego o stvarnoj funkcionalnosti. Za dobar alat uvijek vrijedi izdvojiti novce samo je pitanje da li se to čudo ima pravo nazvati dobrim alatom. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antonio
 | | Član od: 24 Sij 2006 | | Poruke: 550 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Velj 22, 2010 9:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav Bero
Vidio sam ovaj alat kod prijatelja koji se bavi izradom brodova od drveta.
Čovjek radi dosta i sa jetkovinom.
Poprilično korisna stvarčica, precizna.
E sad za nas maketare koliko se kako tko bavi s jetkovinom, to zavisi od svakog pojedinačno koliko je isplativo.
Osobno za presavinut nešto pod 90 stupnjeva ima i jednostavniji način.
Ali za napraviti npr. sanduk od jetkovine u mjerilu 1/35 ovaj alat je pod must have. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Pon Velj 22, 2010 9:48 pm Naslov poruke: |
|
|
http://www.alpha.hanich.hr/artikli.asp?str=2&tip=ALAT
Ja koristim Bending pliers za PE setove i vrijedi svake lipe, dovoljan mi je za sve što mi treba. Skrolaj dolje, slika 6 po redu mislim.
Molim moderatore da ostave link, nemam želju za reklamom, samo savjet/ razmjena mišljenja. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Pon Velj 22, 2010 9:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hoću reći, dovoljan mi je; mislim na od mene spomenuti Bending pliers. Meni treba za savijanje manjih komada metala od malih tenkova do najviše 1/48 aviona i 1/35 tenkova i tu je ko metak. Za ove veće stvari koje kolega spominje nije od koristi jer nije dovoljno širok / velik. Znam par kolega koji ih isto koriste i jako su zadovoljni. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
|
Upisano: Pon Velj 22, 2010 9:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| Takva kliješta imam i ja. To su tzv. flachzange. Doduše ne od Tamiye nego neka noname, Pevec type, i ja ih sad koristim. Tu su isto tako neophodne it tzv. rundzange za polukružno savijanje. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| The Best
 | | Član od: 11 Sij 2010 | | Poruke: 107 | |
|
Upisano: Pon Velj 22, 2010 10:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bero Napisao/la: | | Takva kliješta imam i ja. To su tzv. flachzange. Doduše ne od Tamiye nego neka noname, Pevec type, i ja ih sad koristim. Tu su isto tako neophodne it tzv. rundzange za polukružno savijanje. |
Gdje ima za nabaviti ta dvoja klješta i koja ima je cijena,mislim na te no name? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
|
Upisano: Pon Velj 22, 2010 10:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ma ta kliješta (zange) imaš u bilo kojoj specijaliziranoj trgovini za elektroniku tipa Chipoteka. Te alate elektroničari naviše i koriste. Imaš i u nekim hobby shopovima. npr. Chemaco u Vukovarskoj |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
 | | Član od: 23 Jul 2006 | | Poruke: 979 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Velj 23, 2010 12:03 am Naslov poruke: |
|
|
Bero, ja imam veci model od ovog kojeg si stavio na fotki (ima dvije zatezne glave) i mogu reci najbolja stvar u koju sam ikada investirao... Taj alat od The Small Shopa je genijalan, vrlo kvalitetno napravljen i podosta masivan... ovaj s dvije glave ti ima i na gornjoj ploci jigove za shermanove stitnike za lampe i jos svasta... Uglavnom ako kupujes toplo preporucam (imas fotku tog alata u temi Nagmachon) _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Uto Velj 23, 2010 8:00 am Naslov poruke: |
|
|
| Bero Napisao/la: | | Takva kliješta imam i ja. To su tzv. flachzange. Doduše ne od Tamiye nego neka noname, Pevec type, i ja ih sad koristim. Tu su isto tako neophodne it tzv. rundzange za polukružno savijanje. |
Moš stavit slikicu kakvu, ja sam priličan papak za alate sveukupno gledajući??? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| The Best
 | | Član od: 11 Sij 2010 | | Poruke: 107 | |
|
Upisano: Uto Velj 23, 2010 9:22 am Naslov poruke: |
|
|
| P-51 Napisao/la: |
Moš stavit slikicu kakvu, ja sam priličan papak za alate sveukupno gledajući??? |
Pogledao sam na netu,nisi jedini,a pogotovo me bune ti njemački izrazi za alat.
KLIK |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Uto Velj 23, 2010 9:25 am Naslov poruke: |
|
|
flahcange, cvikcange itd itd
baš nešto razmišljam o tome altau za savijanje PE dijelova, to nebi bio problem odraditi na CNC glodalici!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st999
 | | Član od: 19 Stu 2009 | | Poruke: 85 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Uto Velj 23, 2010 11:19 am Naslov poruke: |
|
|
| Ja ti imam baš taj koji si stavio i mogu reći da sam s njim prezadovoljan. Svakako isplativa investicija. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Uto Velj 23, 2010 11:55 am Naslov poruke: |
|
|
pa radim u Strojnoj obradi
a i taj gornji aluminijski bi bila fina vježba u 3D, samo možda da mi je koja slika više i dimenzije ugrubo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|