Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Ned Tra 11, 2010 9:58 pm Naslov poruke: Panther ausf. D - potrebna pomoc... |
|
|
evo, dobio sam zadacu restaurirati ovu maketu za rodjaka, radi se o 1/35 D verziji, ali neznam kojeg proizvodjaca, ovako koliko poznajem makete tenkova u ovom mjerilu rekao bi da je nekakvi Dragon ili Italeri, ma iskreno nemam pojma, tenkovi su mi ''druga ljubav'' poslije aviona, i znam kako bi trebalo sve ici na njima ali tesko je povjerovati da bi ga mogao kvalitetno obnoviti...
sa ovim mjerilom sam se susreo samo kod mog Mardera III od Italerija, ali sam se iznenadio koliko je ovo cudo glomazno pored njega, cak sam mislio da je veci od 1/35...
evo fotografije kakav on trenutno izgleda, nisam siguran ali mislim da ima motor, od ostale unutrasnjosti nista...
isprike za slike, stavit cu bolje ako treba...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
Upisano: Ned Tra 11, 2010 10:15 pm Naslov poruke: |
|
|
To ti je italerijev stari panther D kao na ovoj slici:
Samo ovaj na slici je novo reizdanje gdje dođe i jetkovina.
Ja sam imao tog starog italerijevog panthera D i od njega prepravio panther A early. Ima za dekale neobičan uski i veliki balkenkreutz tako da mi je poznat. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Ned Tra 11, 2010 10:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bero Napisao/la: | To ti je italerijev stari panther D
Samo ovaj na slici je novo reizdanje gdje dođe i jetkovina.
Ja sam imao tog starog italerijevog panthera D i od njega prepravio panther A early. Ima za dekale neobičan uski i veliki balkenkreutz tako da mi je poznat. |
prvi problem rjesen, hvala Bero, sto da dalje radim, jeste radili neke velike zahvate i trebaju li neki dijelovi koje sam ne mogu izradit za tu preinaku u A verziju ili da ga ostavim ovakvog? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Ned Tra 11, 2010 10:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| Pa daj,skini mu boju i složi d veriju. nemoraš sada A verziju radit |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Ned Tra 11, 2010 10:27 pm Naslov poruke: |
|
|
| Andrej Napisao/la: | | Pa daj,skini mu boju i složi d veriju. nemoraš sada A verziju radit |
nije bojan uopce, to je plastika te boje...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
|
Upisano: Ned Tra 11, 2010 10:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Maketa je sasvim solidna za taj rang kvalitete. Nema potrebe da ga prerađuješ u A varijantu.
Mene je povuklo na preinaku to što panther D ima malo drugačije gusjenice od svih ostalih panthera, a italeri je dao uz tu maketu vinilke koji su upravo za sve osim za panthera D.
Za ranu A varijantu ima neka lista preinaka ali najvažnije je drugačija komandirova kupola, neke izmjene oko periskopa, pistol port i Zimmerit ako hoćeš. Možda ima još ali se ne mogu sjetiti. Ako uspiješ nabaviti bilo kakve gusjenice za D verziju onda i ostavi da bude D verzija. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Pon Tra 12, 2010 10:41 am Naslov poruke: |
|
|
| Bero Napisao/la: | Maketa je sasvim solidna za taj rang kvalitete. Nema potrebe da ga prerađuješ u A varijantu.
Mene je povuklo na preinaku to što panther D ima malo drugačije gusjenice od svih ostalih panthera, a italeri je dao uz tu maketu vinilke koji su upravo za sve osim za panthera D.
Za ranu A varijantu ima neka lista preinaka ali najvažnije je drugačija komandirova kupola, neke izmjene oko periskopa, pistol port i Zimmerit ako hoćeš. Možda ima još ali se ne mogu sjetiti. Ako uspiješ nabaviti bilo kakve gusjenice za D verziju onda i ostavi da bude D verzija. |
ma odlucio sam se da cu ga ostavit ovakvog kakav je, samo cu pobrusit staro ljepilo, dodat one mrezice i to je to, samo jos da nadjem neku zanimljivu shemu bojanja i to je to...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kamaz
| | Član od: 13 Pro 2009 | | Poruke: 548 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
|
Upisano: Pon Tra 12, 2010 1:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako ti nije bitna sitna razlika u izgledu gusjenica, u smislu vjerodostojnosti, napravi ovako kao si i odlučio. Malo saniraj brljotine na maketi, stavi neke homemade mrežice i to je to.
Ako te baš jako muči to sa gusjenicama (mene nažalost je mučila) bojim se da nećeš lako naći nešto jeftino za zamjenu. Onda je upitna i isplativost restauracije makete.
A probaj gledati i ovako, možda je i bio neki panther D koji je preživio neko dulje vrijeme pa su mu iz nekog razloga stavili novije gusjenice A verzije.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Pon Tra 12, 2010 8:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bero Napisao/la: | Ako ti nije bitna sitna razlika u izgledu gusjenica, u smislu vjerodostojnosti, napravi ovako kao si i odlučio. Malo saniraj brljotine na maketi, stavi neke homemade mrežice i to je to.
Ako te baš jako muči to sa gusjenicama (mene nažalost je mučila) bojim se da nećeš lako naći nešto jeftino za zamjenu. Onda je upitna i isplativost restauracije makete.
A probaj gledati i ovako, možda je i bio neki panther D koji je preživio neko dulje vrijeme pa su mu iz nekog razloga stavili novije gusjenice A verzije.  |
eto, to je to, a iskreno i nemam trenutno novaca za gusjenice...
nego, ima li tko koji link, knjigu ili slicno za nadogradu ovoga, onako da ja doradim neke sitnice i to...
i bio bi zahvalan ako bi netko imao koju shemu bojanja dvobojnu/trobojnu bez zimmerita...
hvala! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Pon Tra 12, 2010 8:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislim da bi ti najbolje bilo da na njemu vježbaš zimmerit. Uzmi kit maleni šarafciger i udri po vježbi  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1356 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pon Tra 12, 2010 10:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| Andrej Napisao/la: | Mislim da bi ti najbolje bilo da na njemu vježbaš zimmerit. Uzmi kit maleni šarafciger i udri po vježbi  |
je istina,slazem se sa andrejem,stavi mako zimmerita,mozes napravit te mrezice i malo nih sajli od tankih zica,to je to sto podize i daje vecu realnost maketi,a ja sam uvjeren da ces ga ti dovesti na takav nivou  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Uto Tra 13, 2010 11:06 am Naslov poruke: |
|
|
hvala, super knjiga, a sto se tice zimmerita necu ga stavljat, iako zelim jednom to napraviti, ali ne ovaj put, jer znam da bi bila neka skrabotina na kraju tako da bi najvjerojatnije zavrsio u spare box-u ili slicno...
a evo sto sam nasao na netu za shemu, ovaj moj ce za sada ici u ovu shemu http://www.missing-lynx.com/gallery/german/panther_mlipp.html
brojeve mi nije tesko nacrtati, balkenkreuze imam koliko znam i to ce biti dovoljno, jedino ova pantera na boku ce mi zadati malo problema, ali i to ce se valjda nekako rijesiti...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Sri Tra 14, 2010 8:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| st65uka Napisao/la: |
hvala, super knjiga, a sto se tice zimmerita necu ga stavljat, iako zelim jednom to napraviti, ali ne ovaj put, jer znam da bi bila neka skrabotina na kraju tako da bi najvjerojatnije zavrsio u spare box-u ili slicno...
a evo sto sam nasao na netu za shemu, ovaj moj ce za sada ici u ovu shemu http://www.missing-lynx.com/gallery/german/panther_mlipp.html
brojeve mi nije tesko nacrtati, balkenkreuze imam koliko znam i to ce biti dovoljno, jedino ova pantera na boku ce mi zadati malo problema, ali i to ce se valjda nekako rijesiti...  |
moze li tko pomoci i reci o kojoj se boji radi ovdje, mislim na ovu smedju, nekako mi je presvijetla za schokoladebraun...
i ova boja pjeska, hoce li biti greska ako stavim rlm 79? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|