Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Panther ausf. D - potrebna pomoc...
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Ned Tra 11, 2010 9:58 pm    Naslov poruke: Panther ausf. D - potrebna pomoc... Citiraj ovaj komentar

evo, dobio sam zadacu restaurirati ovu maketu za rodjaka, radi se o 1/35 D verziji, ali neznam kojeg proizvodjaca, ovako koliko poznajem makete tenkova u ovom mjerilu rekao bi da je nekakvi Dragon ili Italeri, ma iskreno nemam pojma, tenkovi su mi ''druga ljubav'' poslije aviona, i znam kako bi trebalo sve ici na njima ali tesko je povjerovati da bi ga mogao kvalitetno obnoviti...Wink
sa ovim mjerilom sam se susreo samo kod mog Mardera III od Italerija, ali sam se iznenadio koliko je ovo cudo glomazno pored njega, cak sam mislio da je veci od 1/35...
evo fotografije kakav on trenutno izgleda, nisam siguran ali mislim da ima motor, od ostale unutrasnjosti nista...
isprike za slike, stavit cu bolje ako treba... Wink

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Ned Tra 11, 2010 10:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To ti je italerijev stari panther D kao na ovoj slici:

Samo ovaj na slici je novo reizdanje gdje dođe i jetkovina.
Ja sam imao tog starog italerijevog panthera D i od njega prepravio panther A early. Ima za dekale neobičan uski i veliki balkenkreutz tako da mi je poznat.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
st65uka

PorukaUpisano: Ned Tra 11, 2010 10:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bero Napisao/la:
To ti je italerijev stari panther D

Samo ovaj na slici je novo reizdanje gdje dođe i jetkovina.
Ja sam imao tog starog italerijevog panthera D i od njega prepravio panther A early. Ima za dekale neobičan uski i veliki balkenkreutz tako da mi je poznat.

prvi problem rjesen, hvala Bero, sto da dalje radim, jeste radili neke velike zahvate i trebaju li neki dijelovi koje sam ne mogu izradit za tu preinaku u A verziju ili da ga ostavim ovakvog?
Natrag na vrh
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Ned Tra 11, 2010 10:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa daj,skini mu boju i složi d veriju. nemoraš sada A verziju radit
Natrag na vrh
st65uka

PorukaUpisano: Ned Tra 11, 2010 10:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Andrej Napisao/la:
Pa daj,skini mu boju i složi d veriju. nemoraš sada A verziju radit

nije bojan uopce, to je plastika te boje... Wink
Natrag na vrh
Bero

PorukaUpisano: Ned Tra 11, 2010 10:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketa je sasvim solidna za taj rang kvalitete. Nema potrebe da ga prerađuješ u A varijantu.
Mene je povuklo na preinaku to što panther D ima malo drugačije gusjenice od svih ostalih panthera, a italeri je dao uz tu maketu vinilke koji su upravo za sve osim za panthera D. Confused
Za ranu A varijantu ima neka lista preinaka ali najvažnije je drugačija komandirova kupola, neke izmjene oko periskopa, pistol port i Zimmerit ako hoćeš. Možda ima još ali se ne mogu sjetiti. Ako uspiješ nabaviti bilo kakve gusjenice za D verziju onda i ostavi da bude D verzija.
Natrag na vrh
st65uka

PorukaUpisano: Pon Tra 12, 2010 10:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bero Napisao/la:
Maketa je sasvim solidna za taj rang kvalitete. Nema potrebe da ga prerađuješ u A varijantu.
Mene je povuklo na preinaku to što panther D ima malo drugačije gusjenice od svih ostalih panthera, a italeri je dao uz tu maketu vinilke koji su upravo za sve osim za panthera D. Confused
Za ranu A varijantu ima neka lista preinaka ali najvažnije je drugačija komandirova kupola, neke izmjene oko periskopa, pistol port i Zimmerit ako hoćeš. Možda ima još ali se ne mogu sjetiti. Ako uspiješ nabaviti bilo kakve gusjenice za D verziju onda i ostavi da bude D verzija.

ma odlucio sam se da cu ga ostavit ovakvog kakav je, samo cu pobrusit staro ljepilo, dodat one mrezice i to je to, samo jos da nadjem neku zanimljivu shemu bojanja i to je to... Very Happy
Natrag na vrh
kamaz

Član od: 13 Pro 2009
PorukaUpisano: Pon Tra 12, 2010 12:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da češ morat uklonit one gusjenice s prednje strane jer je to malo koji njemac ima.
I ako san ima dobro vidit, čini mi se da je vidu komadići poveznica sa spru-om na kolima Confused , gusjenice bi ti mogle bit problem jer ih nema na ebayu (koliko san ima vidit), oko lima imaš: http://cgi.ebay.com/1-35-Aber-Photo-etch-for-Panther-Ausf-D-Italeri_W0QQitemZ200442544137QQcmdZViewItemQQptZUK_ToysGames_ModelKits_ModelKits_JN?hash=item2eab4e8009 al je skupo...
kao i zimmerit http://cgi.ebay.com/Eduard-1-35-Zimmerit-Panther-D-for-Dragon-6299-35937_W0QQitemZ120543005984QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item1c10ec4d20 koji je malo jeftiniji...
Natrag na vrh
Bero

PorukaUpisano: Pon Tra 12, 2010 1:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako ti nije bitna sitna razlika u izgledu gusjenica, u smislu vjerodostojnosti, napravi ovako kao si i odlučio. Malo saniraj brljotine na maketi, stavi neke homemade mrežice i to je to.
Ako te baš jako muči to sa gusjenicama (mene nažalost je mučila) bojim se da nećeš lako naći nešto jeftino za zamjenu. Onda je upitna i isplativost restauracije makete.
A probaj gledati i ovako, možda je i bio neki panther D koji je preživio neko dulje vrijeme pa su mu iz nekog razloga stavili novije gusjenice A verzije. Wink
Natrag na vrh
st65uka

PorukaUpisano: Pon Tra 12, 2010 8:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bero Napisao/la:
Ako ti nije bitna sitna razlika u izgledu gusjenica, u smislu vjerodostojnosti, napravi ovako kao si i odlučio. Malo saniraj brljotine na maketi, stavi neke homemade mrežice i to je to.
Ako te baš jako muči to sa gusjenicama (mene nažalost je mučila) bojim se da nećeš lako naći nešto jeftino za zamjenu. Onda je upitna i isplativost restauracije makete.
A probaj gledati i ovako, možda je i bio neki panther D koji je preživio neko dulje vrijeme pa su mu iz nekog razloga stavili novije gusjenice A verzije. Wink

eto, to je to, a iskreno i nemam trenutno novaca za gusjenice... Wink
nego, ima li tko koji link, knjigu ili slicno za nadogradu ovoga, onako da ja doradim neke sitnice i to...
i bio bi zahvalan ako bi netko imao koju shemu bojanja dvobojnu/trobojnu bez zimmerita... Very Happy
hvala!
Natrag na vrh
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Pon Tra 12, 2010 8:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da bi ti najbolje bilo da na njemu vježbaš zimmerit. Uzmi kit maleni šarafciger i udri po vježbi Very Happy
Natrag na vrh
josipww2

Član od: 04 Lis 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pon Tra 12, 2010 10:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Andrej Napisao/la:
Mislim da bi ti najbolje bilo da na njemu vježbaš zimmerit. Uzmi kit maleni šarafciger i udri po vježbi Very Happy

je istina,slazem se sa andrejem,stavi mako zimmerita,mozes napravit te mrezice i malo nih sajli od tankih zica,to je to sto podize i daje vecu realnost maketi,a ja sam uvjeren da ces ga ti dovesti na takav nivou Wink
Bero

PorukaUpisano: Pon Tra 12, 2010 10:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni najkorisnija knjiga za Panther D. Imaš detaljne opise, teh. crteže, sheme, walkaround, build guide....
http://rapidshare.com/files/56196809/TankPower_003_-_Pzkpfw_V_Panther_Vol_3.rar
Btw. panther D i nije imao baš neke sexy sheme. Možda dvobojna ali često i samo osnovna dunkelgelb Wink
Natrag na vrh
st65uka

PorukaUpisano: Uto Tra 13, 2010 11:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bero Napisao/la:
Meni najkorisnija knjiga za Panther D. Imaš detaljne opise, teh. crteže, sheme, walkaround, build guide....
Btw. panther D i nije imao baš neke sexy sheme. Možda dvobojna ali često i samo osnovna dunkelgelb Wink

hvala, super knjiga, a sto se tice zimmerita necu ga stavljat, iako zelim jednom to napraviti, ali ne ovaj put, jer znam da bi bila neka skrabotina na kraju tako da bi najvjerojatnije zavrsio u spare box-u ili slicno...
a evo sto sam nasao na netu za shemu, ovaj moj ce za sada ici u ovu shemu http://www.missing-lynx.com/gallery/german/panther_mlipp.html
brojeve mi nije tesko nacrtati, balkenkreuze imam koliko znam i to ce biti dovoljno, jedino ova pantera na boku ce mi zadati malo problema, ali i to ce se valjda nekako rijesiti... Wink
Natrag na vrh
st65uka

PorukaUpisano: Sri Tra 14, 2010 8:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

st65uka Napisao/la:
Bero Napisao/la:

hvala, super knjiga, a sto se tice zimmerita necu ga stavljat, iako zelim jednom to napraviti, ali ne ovaj put, jer znam da bi bila neka skrabotina na kraju tako da bi najvjerojatnije zavrsio u spare box-u ili slicno...
a evo sto sam nasao na netu za shemu, ovaj moj ce za sada ici u ovu shemu http://www.missing-lynx.com/gallery/german/panther_mlipp.html
brojeve mi nije tesko nacrtati, balkenkreuze imam koliko znam i to ce biti dovoljno, jedino ova pantera na boku ce mi zadati malo problema, ali i to ce se valjda nekako rijesiti... Wink

moze li tko pomoci i reci o kojoj se boji radi ovdje, mislim na ovu smedju, nekako mi je presvijetla za schokoladebraun...
i ova boja pjeska, hoce li biti greska ako stavim rlm 79?
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma