Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Sub Velj 20, 2010 6:44 pm Naslov poruke: MIG-21um - par pitanja |
|
|
Pozdrav!
Siguran sam da ovdje ima migoljubaca koji ce znati...
Prvo, koliko ovaj profil/shema farbanja odgovara stvarnosti?
Nijanse boja i njihov raspored, ok ili nije?
Dalje, poznati "zubo"..... zube ima s obadvije strane trupa, to je ok... medjutim, dali se zubi spajaju, gledano odozdo, ili je svaka strana posebno? Drugim rijecima, ima li itko sliku/nacrt kako to izgleda kad se avion gleda s donje strane...?
Tnx! _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zond
 | | Član od: 25 Sij 2009 | | Poruke: 429 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Velj 20, 2010 7:25 pm Naslov poruke: Re: MIG-21um - par pitanja |
|
|
| Reaper Napisao/la: | Pozdrav!
Siguran sam da ovdje ima migoljubaca koji ce znati...
Prvo, koliko ovaj profil/shema farbanja odgovara stvarnosti?
...
Nijanse boja i njihov raspored, ok ili nije?
|
Rezultat pretraživanja sa airliners.net za 167icu:
http://www.airliners.net/search/photo.search?regsearch=167&distinct_entry=true
Na fotografijama je najslabije pokriveno lijevo krilo, no ostale fotografije pokazuju dovoljno za izvlačenje zaključka o točnosti profila.
| Reaper Napisao/la: |
Dalje, poznati "zubo"..... zube ima s obadvije strane trupa, to je ok... medjutim, dali se zubi spajaju, gledano odozdo, ili je svaka strana posebno? Drugim rijecima, ima li itko sliku/nacrt kako to izgleda kad se avion gleda s donje strane...?
Tnx! |
Što se tiče zube, možda ti ova slika pomogne:
http://www.airliners.net/photo/Croatia---Air/Mikoyan-Gurevich-MiG-21UM/1134048/L/
Sudeći po fotografiji, zubi se ne spajaju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Sub Velj 20, 2010 7:30 pm Naslov poruke: |
|
|
grebi ga...meni ovo djeluje ok...... nijanse manje vise, ali raspored boja mi se cini dobar....
netko misli suprotno? svaka pomoc dobrodosla.... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1055 | | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Ned Velj 21, 2010 10:31 am Naslov poruke: |
|
|
Kod zube ili ralja zubi se ne spajaju. Imam jedan video i nekolio fotki zube pa ti mogu pokazati  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Ned Velj 21, 2010 4:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ali ono fakat se oko tih naših migova toliki veo tajne stvroio kao da se radi o ubojstvu Kenedija ili šta je bilo u Černobilu, jedva čekam da te stare kante izrežu i da imamo jednako obojane avione da možemo više sastavljati naše avione bez bojazni da ta i ta boja ne odgovaraju slikama koje nitko nije vidio.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Ned Velj 21, 2010 4:21 pm Naslov poruke: |
|
|
ma nagora stvar ti je sto kad pitas - svi sute, nitko nema nikakvog pojma, kao da si dosao u azerbejdjan i pitao kako su bili farbani nasi migovi.... prije ces tamo naci nekoga tko zna, nego kod nas...
ali...kad napravis maketu, evo ti 1001 strucnjaka, majstora, mehanicara, 4 stjuardese na migovima, te 3 rucna bagerista koji ce do besvjesti raspravljati dal je nesto ovako ili onako.....
ako netko posjeduje kakve slike, nacrte, bilo kakvu dokumentaciju koju iz raznoraznih razloga ne smije javno objaviti, to postivam. ali da je problem pogledati sliku i reci par rijeci....e to ne kuzim.. _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Ned Velj 21, 2010 4:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Pričali smo o tome... word
e napravimaketu pa ćeš onda dobiti 100 informacija!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sgt.dautanec
 | | Član od: 28 Lis 2005 | | Poruke: 473 | | Mjesto: ZG |
|
Upisano: Ned Velj 21, 2010 5:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: | ma nagora stvar ti je sto kad pitas - svi sute, nitko nema nikakvog pojma, kao da si dosao u azerbejdjan i pitao kako su bili farbani nasi migovi.... prije ces tamo naci nekoga tko zna, nego kod nas...
ali...kad napravis maketu, evo ti 1001 strucnjaka, majstora, mehanicara, 4 stjuardese na migovima, te 3 rucna bagerista koji ce do besvjesti raspravljati dal je nesto ovako ili onako.....
ako netko posjeduje kakve slike, nacrte, bilo kakvu dokumentaciju koju iz raznoraznih razloga ne smije javno objaviti, to postivam. ali da je problem pogledati sliku i reci par rijeci....e to ne kuzim.. |
a daj nemoj kenjat.
imas topic nase migonje di je svaki ponaosob objasnjen,ja sam u nekoliko navrata na razlitim topicima objasnjavao ljudima boje i opet ti nakakvu famu bacas.
mislim ono wtf?
ono kaj se ne zna,tj. kaj ne znam ja,malo tko,realno govorec i zna,ili se ne sjeca u najboljem slucaju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Ned Velj 21, 2010 5:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Ok....kenjam....
evo ponovo sam pregledao cijeli topic o nasim migovima... pregledao sve slike, tj. one koje su jos uvijek dostupne i koje se ucitaju....
I... osim slike koju je pokazao kolega Zond, i tvrdnje kolege SZVO-a da se zubi ne spajaju u dnu, nisam pronasao nista po cemu bih dobio odgovor prije nego sam postavio pitanje. MOzda je slika koja odgovara na moje pitanje postojala, pa zbog brisanja accounta ili stajaznamcega vise ne postoji, mozda je negdje nekada odgovoreno na ovo konkretno pitanje, no ja to nisam uspio pronaci....
Sad, vjerovatno cu stvar dodatno zakomplicirati ako pitam - koje su bile dimenzije zubi? 1:odoka, ili su se ravnali kakvim dimenzijama po avionu kad su radili sablon, ili vec na koji nacin su isti ofarbani? Ili pojednostavljeno, koliki bi bili ti zubi u 1/72 mjerilu, recimo?
Sto se boja tice, bez obzira koliko slika bilo postavljeno u toj temi, ja nisam pronasao neku koja bi mi odgovorila na pitanje o rasporedu nijansi, dali je ovaj profil imalo priblizan pravoj stvari ili nije? Opet, mozda su slike postojale, opet je kolega Zond djelomicno rjesio problem, ali... moralo je ici pitanje - odgovor.... Nazalost, a tu mi nitko nije kriv, ja neznam na osnovu par fotografija rasporediti boje na avionu, nagadjati kutove, utjecaj svjetla i ostalog na sliku...
Dakle, ja sam pitao.... i (ocigledno pogresno) rekao da svi sute kad se postavi konkretno pitanje, a kad je maketa gotova onda krenu prepucavanja i misljenja... Moje isprike na tome.... Ocigledno je sve sto se tice farbanja i oznacavanja nasih dvosjeda, posebice ova 2 o kojima sam i postavio pitanje kristalno jasno, nema potrebe po stoti put pisati jedno te isto...
Ja cu jos malo detaljnije pregledati forum, mozda skuzim neke stvari koje mi trenutno nisu jasne, pa cu vidjeti, mozda je stvarno na sva moja pitanja vec odgovoreno..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5800 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Ned Velj 21, 2010 5:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: | | .................Sad, vjerovatno cu stvar dodatno zakomplicirati ako pitam - koje su bile dimenzije zubi? 1:odoka, ili su se ravnali kakvim dimenzijama po avionu kad su radili sablon, ili vec na koji nacin su isti ofarbani? Ili pojednostavljeno, koliki bi bili ti zubi u 1/72 mjerilu, recimo?..... |
Imaš u "Begemot" dekalima i "Tally Ho" dekalima sheme i dekale za "Zubatog" dvosjeda ,pa izmjeri dimenzije ralja ili upotrijebi te dekale!! _________________ Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0
https://www.facebook.com/groups/397878543718795/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Ned Velj 21, 2010 6:01 pm Naslov poruke: |
|
|
hm, nije li netko negdje rekao da ti decali nisu tocni? _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sgt.dautanec
 | | Član od: 28 Lis 2005 | | Poruke: 473 | | Mjesto: ZG |
|
Upisano: Ned Velj 21, 2010 6:11 pm Naslov poruke: |
|
|
@Reaper
najprije,prvo pretrazi topice vezane za temu,a ne poput nekih na forumu otvarat nesto sto je 100x pokrenuto.
nadalje,postoji topic o hrvatskim dvosjedima,koliko me sjecanje ne vara.
nadalje imas ljude,a dugo si na forumu mogao si ih vec odavno pohvatat koji se bave istim, te ih pp-at,a ne poput razmazenog derista koje nije dobilo igracku prozivat i nazivat kojekakvim imenima.
nisam primjetio bilo od mene, zaca ili nekog treceg da se bahati ili ignorira necije upite za pomoci. opet ponavljam,zaista nema potreba za ovakvim nastupom.
stvarno nekorektno od tebe! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
|
Upisano: Ned Velj 21, 2010 7:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislim da bi oko ralja trebalo pitati gospodina Vojislava Jereba, on ih je crtao . Ako trebas imam ja na disku sve brojeve 9A-RC biltena i u broju 2 ti je crtez i nekoliko slika naseg zube... zapravo to ti je cijeli clanak o njemu kojeg je pisao g. Jereb. Rekao sam da imam oko 10-ak slika tog MiGa i mogu ti ih snimiti na CD ali ih prije toga moram pronaci i sam znas da sam tek kupio komp i da jos uvijek sve slazem, indexiram... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
|
Upisano: Ned Velj 21, 2010 7:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo jos dvije slike koje su bile on-line ali ih sada ne mogu naci. U mom albumu ce biti jedan tjedan jer slike nisu moje.
Koliko sam shvatio, zubi su trebali biti spojeni (bar su bili kada su samo oni bili nacrtani) ali su na kraju obojani i iz nekog razloga vise nisu bili spojeni.[/img] _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|