Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Mig-21f-13 Revell 1/72

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Varaždinec

Član od: 06 Sij 2010
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Čet Velj 04, 2010 10:28 pm    Naslov poruke: Mig-21f-13 Revell 1/72 Citiraj ovaj komentar

Migonja je napokon gotov,bilo je dosta kitanja i šmirglanja pogotovo oko nosnog usisnika i samog canopya.Bojan je kistom sa aluminium metalic (jako nezahvalna boja,stavio sam 4 sloja).Neki će možda reći da je wash prejak ali osobno mi više odgovara da je maketa bolje zaprljana.Izgubio sam jedno svjetlo koje dolazi ispod krila i slomio antenu na nosu i sad vidim da sam možda trebao stavit semiglos lak na kraju umjesto mat.Što je, tu je ja sam zadovoljan rezultatom makar je to moglo biti još puno bolje,gledajući radove nekih maketara na ovom forumu uhvati me ljubomora al se nadam da će svaka slijedeća maketa biti bolja i ljepša!
Evo slika pa tko želi nek komentira...

Nick

Član od: 26 Stu 2006
Mjesto: VŽ
PorukaUpisano: Čet Velj 04, 2010 10:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nemaš se kaj sramiti i biti ljubomoran. Samo nastavi raditi i rezultati će doći sami od sebe, svaka slijedeća maketa bude sve bolja i bolja, budeš videl Wink
kamaz

Član od: 13 Pro 2009
PorukaUpisano: Čet Velj 04, 2010 11:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako ovako nastaviš uz malene izmjene brzo će i tebi drugi zavidit! Wink
Doista dobar rad, uz malene preinake bija bi veoma dobar!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Varaždinec

PorukaUpisano: Pet Velj 05, 2010 10:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na ohrabrenju i ja se isto tako nadam da ću biti sve bolji,pogotovo kad osposobim kompresor pa ću moći bojat ab-om.
Još jednom hvala!
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Velj 05, 2010 10:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketa je korektno sklopljena, ali bare metal šeme ipak treba raditi AB-om. Svakako nabavi i tekućinu/solvent za dekale i prije postavljanja prelakiraj maketu sa sjajnim lakom. Tako ćeš se rješiti silveringa koji imaš na dekalima. Siguran sam da će ti sljedeće makete biti sve bolje i bolje.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pet Velj 05, 2010 5:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...najvažnije su dvije stvari kod tebe. Prva je da si ti zadovoljan a druga težnja ka boljem i kvalitetnijem. Trudio si se, to se vidi a nitko od nas nije odmah znao sve. Dok god se budemo bavili ovim hobijem, eksperimentirat ćemo, tražiti bolja rješenja i težiti ka što realnijem izgledu. Zato odmah hvataj slijedeću i sretno u radu. Wink

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Pet Velj 05, 2010 6:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlicno majstore ,ne treba te biti sramota vec se ponosi ovim radom znam kako je raditi cetkicom tako da je zaista lep rad.
Natrag na vrh
Sneni

Član od: 05 Svi 2008
Mjesto: Banjaluka
PorukaUpisano: Pet Velj 05, 2010 9:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lijepo si uradio maketu. Vidim da si zaboravio dodati antenu iza kabine, a na vertikalcu ne bi trebalo biti tog zelenog panela (bez obzira na to što tako piše u sastavnici, to su imale tek kasnije verzije 21-ce). Inače, za početak, odlično! Very Happy
canadair

Član od: 28 Jul 2007
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pet Velj 05, 2010 10:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo naprijed! .Metalizer bez AB-a nije mogao bolje ispasti.
Natrag na vrh
Varaždinec

PorukaUpisano: Ned Velj 07, 2010 7:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala momci na ovim riječima,sutra već kupujem bombardera iz 2.svj.rata (na popustu je u LOM-u!)i nova avantura počinje!!!
Pozdrav
darko

Član od: 10 Ruj 2006
Mjesto: Daruvar
PorukaUpisano: Uto Velj 09, 2010 2:11 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo jedno pitanjce, ovo je Revell 99 boja (nije metalizer)?
Ako je, onda si naletio na boju s kojom se teško radi čak i sa AB-om, a kamoli kistom.

Ako već nemaš AB, ubuduće kupi MM aluminium metalizer, nanesi kistom i ispoliraj krpicom za čišćenje naočala, rezultat se gotovo može mjeriti sa AB-om...

Pozdrav !
Natrag na vrh
kamaz

Član od: 13 Pro 2009
PorukaUpisano: Uto Velj 09, 2010 4:42 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

darko Napisao/la:
MM aluminium metalizer

mm=model master (italerijeva boja imaš je u LOM-a)

A koji bombarder?
Natrag na vrh
Varaždinec

PorukaUpisano: Uto Velj 09, 2010 10:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da boja je Revell 99 nije metalizer.Kupio sam maketu B-25 Mitchel i njega ću bojat sa mm acrylima.
Remy

Član od: 29 Ruj 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Velj 12, 2010 10:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

MIG izgleda jako lijepo, iako je bojana ručno došla je do izražaja ljepota avionskih linija MIG 21.
Moj jedini prijedlog je da u svojem idućem projektu se ne bojiš koristiti više boja, jer će na takav način maketa biti životopisnija.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma