Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Nacrt broda Santa Maria
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Ozzy80

Član od: 26 Sij 2010
PorukaUpisano: Sri Sij 27, 2010 11:44 am    Naslov poruke: Nacrt broda Santa Maria Citiraj ovaj komentar

Jel moze neko da mi da kompletan nacrt broda Santa Maria tj nacrt sa svim dimenzijama i oblikom svih delova broda ( dobro dimenzije nisu mi bas toliko vazne ali mnogo bi mi pomoglo kada bih dobio oblik delova tj kada nebi morao sam da pravim ) ? Unapred hvala
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Kruger

Član od: 19 Sij 2010
PorukaUpisano: Sri Sij 27, 2010 12:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vidi ovdje: http://www.armada15001900.net/PLANOS.htm
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Bruce

Član od: 08 Ruj 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Sij 27, 2010 1:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imam ja neke nacrte doma. Pogledam pa ti javim.
Natrag na vrh
Ozzy80

PorukaUpisano: Sri Sij 27, 2010 1:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vazi hvala. Aj ako nadjes postavi na megaupload ( na rapidu imaju ogranicen broj skidanja i nece svaki put odma da skine ) , ako nemas skener samo slikaj sa mobom ili fotoaparatom. Nego sta mislite o duzini od oko 90 cm bez onog napred jarbola koji ima oko 10cm?
Natrag na vrh
barba

Član od: 05 Svi 2009
PorukaUpisano: Sri Sij 27, 2010 2:05 pm    Naslov poruke: Santa Marija Citiraj ovaj komentar

Imam ti i ja neke nacrte u dig. obliku, imaš neki mail da ti pošaljem?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Bruce

PorukaUpisano: Sri Sij 27, 2010 2:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma uploadam gdje želiš.

Ja u biti tražim tehnodidaktin plan za Santa Mariu, ali očigledno je to nemoguča misija...
Natrag na vrh
Ozzy80

PorukaUpisano: Sri Sij 27, 2010 2:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imao je to moj frend negde ali on nije kod nas nego u inostranstvu tj u Irskoj. Kaze tamo odes u prodavnicu 10 evra kupis nacrt kompletan ( kod njih je deset evra npr uzina tj neki sendvic). Evo ti email zrenko@gmail.com pa salji. I da sta mislite o 90 cm da napravim dug? hvala Very Happy
Natrag na vrh
Lale

Član od: 03 Ruj 2008
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sri Sij 27, 2010 8:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bruce Napisao/la:
Ma uploadam gdje želiš.

Ja u biti tražim tehnodidaktin plan za Santa Mariu, ali očigledno je to nemoguča misija...

A šta će ti tehnodidaktin nacrt koji je kompletno kriv i koji prikazuje Santa Mariju kao karaku, a ona je bila nava.
Ozzy80

PorukaUpisano: Čet Sij 28, 2010 9:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sta mislite o tome da li bi mogao da uradim kostur broda od sperploce koja se koristi inace iza ormara. Malo je stara ali meni izgleda da nije trula samo sto mi se ne svidja je sto se lako savija. Very Happy
Natrag na vrh
barba

PorukaUpisano: Čet Sij 28, 2010 9:27 am    Naslov poruke: Šper Citiraj ovaj komentar

Zavisi koliko ti je šperploča debela. KAda spojiš središnjisu i rebra konstrukcija se pojačava, ali je bitno da ti u tom momentu spajanja šperploča ostane ravna. Pazi na to jako pogotovo ako radiš model veće dužine. Poslije je to teško , a možda i nemoguće popraviti.
Natrag na vrh
barba

PorukaUpisano: Čet Sij 28, 2010 9:30 am    Naslov poruke: Nacrt Citiraj ovaj komentar

Usput, našao sam još neki nacrt Santa MArije od shipyarda, mogu ti i to poslati, ali je malo veći. Javi ako treba da pokrenemo virtualne mornare i da nacrt uplovi u tvoj E sandučić.
Natrag na vrh
Bruce

PorukaUpisano: Čet Sij 28, 2010 9:46 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lale Napisao/la:
Bruce Napisao/la:
Ma uploadam gdje želiš.

A šta će ti tehnodidaktin nacrt koji je kompletno kriv i koji prikazuje Santa Mariju kao karaku, a ona je bila nava.

Zanima me da vidio kako izgledaju planovi iz nekih razloga. Nisam ni tvrdio da je točan ili savršen Very Happy
Natrag na vrh
Ozzy80

PorukaUpisano: Čet Sij 28, 2010 2:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nasao sam ja neki na ruskom sajtu nekom sve kompletan izgled rebara i svega, pa sam povecao u ps-u i otstampo tako da cu sad samo da kopiram na dasku, a ti posalji nikad viska. Pa ona mi se cini dusta tvrda videcu kada je isecem cu je malo stisnem da vidim da li se pomera. Debelo je oko 4mm. I da ovde cu sve da vas pitam posto mi je ovo prvi brod koji je velicine oko 1 metar. Sad samo da vas pitam da li bih mogao konstrukciju da ispilim ona drva sto se prave palete na dimenzije 3*5 mm. E sad ako moze da li da ih ofarbam pre kitovanja? To bi bila pitanja za sad Very Happy
Natrag na vrh
Lale

Član od: 03 Ruj 2008
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Čet Sij 28, 2010 10:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bruce Napisao/la:
Lale Napisao/la:
Bruce Napisao/la:
Ma uploadam gdje želiš.

Zanima me da vidio kako izgledaju planovi iz nekih razloga. Nisam ni tvrdio da je točan ili savršen Very Happy

Ma nije bia napad nego samo informacija, nisan ni ja zna dok nisan otiša kod jednog čovika koji je radia, tj. kad san doša kod njega misia san da je Dubrovačka nava, a on mi je reka da je to Santa Marija.Čovik je nabavia knjigu od nekog lika koji je istraživa kako je St. Marija izgledala i po tome je napravia. Evo i slika:

Ozzy80

PorukaUpisano: Čet Sij 28, 2010 10:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ozzy80 Napisao/la:
Nasao sam ja neki na ruskom sajtu nekom sve kompletan izgled rebara i svega, pa sam povecao u ps-u i otstampo tako da cu sad samo da kopiram na dasku, a ti posalji nikad viska. Pa ona mi se cini dusta tvrda videcu kada je isecem cu je malo stisnem da vidim da li se pomera. Debelo je oko 4mm. I da ovde cu sve da vas pitam posto mi je ovo prvi brod koji je velicine oko 1 metar. Sad samo da vas pitam da li bih mogao konstrukciju da ispilim ona drva sto se prave palete na dimenzije 3*5 mm. E sad ako moze da li da ih ofarbam pre kitovanja? To bi bila pitanja za sad Very Happy

Moze odgovor i da ovako je izgledala Maria Lale znam posto sam pre nego sto sam odabrao sta cu da radim otisao u biblioteku i to je takva slika slicna, e sad ako laze knjiga lazem i ja.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Naprijed
Stranica 1/5

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma