Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Pon Sij 04, 2010 6:36 pm Naslov poruke: Revell Tornado Gr1 R.A.F 1:72 |
|
|
Pozdrav kolege evo u Novoj godini malo radova i sa moje strane .Malo sam radio na unutrasnjosti dodao sam pojaseve na sedista katapult rucice i probao sam dry brush tehniku i veoma sam zadovoljan efektima amo se neke stvari ne vide posto je slikano telefonom.Za stranice kokpita sam koristio dekale kao i za instrument table jer su mi delovali jako primamljivo ali kada sam ih postavio i nije bas nesto extra ali nema veze ionako se nece bas mnogo videti kada budem sve sklopio.Dodao bih jos da je maketa fenomenalna (detalja jako puno)i deluje mi ako da se zaista moze sklopiti pa skoro bez gitovanja.Za sada toliko i nadam se da ce liciti na nesto.Pozdrav svima.Dusko.
P.S Kako je najbolje uraditi kutije stajnih trapova tj.kako naglasiti kablove i ,cevi creva itd da li dry brush-om pa posle malo wash-a ili neka druga kombinacija?
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| supergru
 | | Član od: 09 Lis 2009 | | Poruke: 151 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Uto Sij 05, 2010 12:34 am Naslov poruke: |
|
|
Nisam moderator, ali molim te da smanjiš slike na 800x600 dpi maks.
Komentar za maketu:
Što se tiče kokpita, ako već koristiš naljepnice, onda ih stavi na sjajnu podlogu, da izbjegneš slivering. I ispod njih makni (pobrusi) ispupčenja za prekidače, kontrolne panele i sl. koji su ti na dekalima ravni. I treća stvar za dekale - obreži skalpelom ili škaricama višak folije prije nego što ih staviš u vodu.
Izbor boja za sjedala malo kičast. Kao da gledam bojanku ...
Wheelbay :
Drybrushing je uglavnom za ispupčenja (kao kokpit npr.), a sa washom ističeš udubljenja (dakle obrnuto). A upravo to ti je prostor za kotače. U kokpitu možeš radit razne kombinacije kao npr. te dvije drybrushing + washout.
Koji RAF je u pitanju? Jel su to dekali ravno iz kutije ili aftermarket? Radiš direktno OOB? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Uto Sij 05, 2010 6:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Vidis mislio sam da ostavim ispupcenja na kokpitu jer sam mislio dok dodju dekali da ce lepo izgledati ali jednostavno se ne poklapa sve tako da znam da drugi put pokusam iscrtavanje detalja.asto se tice laka lakirao sam pre dekala i malo sm obrezao ivice ali bio sam...uf..nestrpljiv da vidim kako ce sve izgledati kad se zalepi.
U pitanju je deveti skvadron RAF-a i sve radim OOB jedino malo dodataka na sedistima.A sto se tice boja sedista nekako su mi bila premala da bih koristio jos boja. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Uto Sij 05, 2010 10:14 pm Naslov poruke: |
|
|
smijem ja rijec-dvije....?
nisi pogrijesio sto si ljepio decale preko instrumenata. pravilno zaljepljen, decal preko tih ispupcenja moze izgledati odlicno, puno bolje nego ijedno prostorucno farbanje. jasno, i decal mora biti fino napravljen a ne samo nabacane kojekakve tockice po njemu. ivice takodjer nemoras obrezivati, sve sto trebas napraviti je koristiti neku jacu decal tekucinu. gunze sa zelenim cepom je idealan, naneses ga, i kad pocme ddjelovati samo kistom pritisnes da legne preko izbocenja/udubina.
Onaj prozirni dio, kao i sve sto prelazi granice dijela jednostavno kistom "zagladis" prema dolje, i kad se sve osusi, uopce ne nece vidjeti. Takodjer, ukoliko decal dimenzijama bas i ne odgovara izbocenjima, kad koristis gunze tekucinu imas slobodu da ga "navlacis", odnosno lagano iglom guras ili rastezes dok ti se instrumenti na decalu ne poklope sa onima na dijelu. Ovo je zeznuto jer lagano mozes pokidati decal ali uz malo paznje i vjezbe mozes to odraditi. Kad ustosis, vidjet ces da uopce nije problem..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Sri Sij 06, 2010 7:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hvala Reaperu na savetu ali od hemije imam jedino Revell decal soft sto je na ovim dekalima delovalo kao obicna voda .Pozdrav i hvala na sugestiji. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Sri Sij 13, 2010 6:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo mene ponovo sa par novih slicica pa rekoh da ih podelim sa Vama slikano je na brzinu cisto da malo prikazem progres u radu.Maketa se ne slaze bas bez gita kao sto sam mislio na pocetku ali dobro nije ni katastrofalna. Na prvoj slici su kucista vazdusnih kocnica pre washa a na zadnjoj posle washa koji je nadam se uspeo jer sam prvi put primenio ovu tehniku na ovim delovima makete .Krila sam resio da ofrabam pre montaze farbano je po sastavnici sa Revell bojama direktno iz konzerve malo sam trebao doraditi boje ali na kraju cu pokusati sve malo da izbledim sa filterom .Evo da ne duzim pogledajte slike .
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Sri Sij 27, 2010 6:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo narode malog nastavka radova ,uradjen je presheading pa je sve prespricano sivom . -Pogresio sto nisam sve prespricao sa prajmerom posto je boja malo teze pokrila plastiku pa se malko izgubio efekat presheadinga ali eto imam skolu za drugi put. Na slikama se bas ne vidi efekat ali je uzivo dosta bolje.zanima me kao bih odradio eventualni post shading tj.kojom bojom posto ce biti sivo zelena kombinacija?
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Sub Sij 30, 2010 6:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo nastavka radova uspeo sam da ofarbam kamuflaznu semu samo sto je na slikama jako veliki kontrast izmedju sive i zelene sto u stvarnosti izgleda mnogo blaze.Morao sam malo poravljati pojedina mesta slobodnom rukom ali sam se namucio jer ako radim sa malim pritiskom onda boja nekako pljucka ako dodam vise vazduha onda okidac postaje jako osetljiv pa zna da grune malo vise boje ali mozda je sve to i do samog pistolja koji nije nista posebno a mozda treba i manja dizna .I jos da Vas upitam kojom bojom bih mogao uraditi neki blazi post sheading ?
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|