Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| sponge
 | | Član od: 16 Lis 2009 | | Poruke: 316 | |
|
Upisano: Pet Lis 30, 2009 9:36 pm Naslov poruke: R.P.M. Schneider 1897 (1:35) |
|
|
Oteo ga od kolege iz kluba i slozio kroz par sati za vikend...
Kutija:
Sastavnica:
Dijelovi:
I sad ceka farbanje...mozda vec sutra ili prekosutra, pa na jednu malu vinjeticu...
Dosta tvrda i krta plastika sklona pucanju kod spojeva sa spruovima...svega 44 dijela od kojih su neki zamijenjeni, dok je jedan dosao nepotpuno izliven pa sam tu morao malo kemijati i scratchati...
Kod vecih dijelova ima podosta sin markova koje treba zakitati, hvala Bogu manje vise su na skrivenim mjestima koja se na kraju nece vidjeti... relativno lagani fit, malo pripasavanja kod manjih dijelova, dok kod velikih dijelova na spojevima ima podosta kitanja i smirglanja...
Malo scratchao, malo prtljao, malo kemijao i nastao je ovakav kakav je,
Bit ce raden malo derutan i u malo modernijem okruzenju nego sto bi trebao biti...ali o tome na vrijeme...
Uglavnom jedan lijepi vikend projektic za one sa malo vise slobodnog vremena...cijelo sklapanje, kitanje, brusenje i ljepljenje mi nije uzelo vise od 4 sata rada...
Istu maketu takoder radi i njemacka firma TOM...
Neki detalji koje sam scratchao:
Lijepi pozdrav.
Sponge
sponge: poruka promijenjena dana: Ned Sij 10, 2010 5:32 pm; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tasma
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Prigorje |
|
Upisano: Sub Lis 31, 2009 8:37 am Naslov poruke: |
|
|
jako ljep primjerak fieldartelierie, samo naprijed. Možda bolje da je staviš na wwI okruženje. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Sub Lis 31, 2009 6:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Zanimljiv top, zanimljiva tema i dobro ti ide. Samo nastavi  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sponge
|
Upisano: Sub Lis 31, 2009 7:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tasma Napisao/la: | | Možda bolje da je staviš na wwI okruženje. |
Ici ce definitivno u WW II okruzje, sad mi je prekomplicirano nabavljati figure za WW I izvana kad mogu tu nabaviti nesto sto ce pasati u WW II okruzenju.
Sutra ide u farbanje.
Lijep pozdrav.
Sponge
sponge: poruka promijenjena dana: Ned Stu 01, 2009 1:56 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Sub Lis 31, 2009 11:08 pm Naslov poruke: |
|
|
ajdd' bas me raduje da ce biti u ww2 okruzenju, cekam slike bojanja, inace zasad super!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Ned Stu 01, 2009 5:58 am Naslov poruke: |
|
|
Skrenuo bih pažnju na jedan detalj. Usta cijevi. Treba pripaziti da stijenke cijevi ne izgledaju pre tanke. _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sponge
|
Upisano: Ned Stu 01, 2009 10:36 am Naslov poruke: |
|
|
| AleksandarMorozov Napisao/la: | | Skrenuo bih pažnju na jedan detalj. Usta cijevi. Treba pripaziti da stijenke cijevi ne izgledaju pre tanke. |
A cuj, maketa je takva kakva je...sad da idem podebljavati stijenku cijevi ili nesto drugo kemijati mi se ne isplati jer je maketa dosta "nespretna" za baratanje...
Lijep pozdrav.
Sponge |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sponge
|
Upisano: Ned Stu 01, 2009 9:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Ofarbano...
Remix boje je olive green (MM) + puno Revell 82 + Revell 84 + Revell 88 + oko sat vremena farbanja...
Lijep pozdrav.
Sponge |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sponge
|
Upisano: Sri Velj 03, 2010 7:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo napokon malo i mene.
Dosta se radilo na Schneideru, čak je jednom i završio u Mr. Muscolu, a to pripisujem neiskustvu i nerazmišljanju.
Stigao sam do faze farbanja i sada bi na njega trebao ići prvi gloss lak, vjerujem da ću to ovih dana i napraviti, pa zatim wash.
Decali na njega neidu nikakvi, mada čisto sumnjam da je i imao u stvarnom životu ikakve decale.
Farbanje je rađeno u tri koraka:
1. korak:
Nakon što je bio u Mr. Muscolu, ponovo sam pokitao najvidljivije spojeve i prešmirglao ih. Zatim sam na njega nanio Revell 78/79 (nisam 100% siguran koja).
2. korak:
Napravio sam lagani chiping sa soli, klasična metoda koju sam prvi puta isprobao i pokazala mi se odličnom. Nakon "postavljanja" soli, krenuo sam sa osnovnom bojom Revell 48 + par kapi Revell 360 da dobijem malo zelenkastog tona.
3. korak:
Recimo neka vrsta color modulacije, krenuo sa čistom Revell 48 na pojedninim mjestima i svako malo sam dodavao po par kapi bijele boje Revell 5 dok već nisam došao skoro pa do svijetlo zelene.
Eto konačnih rezultata, ima par sitnih greškica u farbanju ali to se sve ili neće vidjeti ili ću zakamuflirati.
A ovako će sve to izgledati otprilike na kraju. Čak sam i malo započeo vojnika raditi.
Lijep pozdrav.
Sponge |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| flick
| | Član od: 24 Ruj 2007 | | Poruke: 559 | | Mjesto: mjesno |
|
Upisano: Sri Velj 03, 2010 9:19 pm Naslov poruke: |
|
|
ovo sivo je chiping? ne izgleda mi bas uvjerljivo.. vise izgleda kao kamuflaza |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sponge
|
Upisano: Sri Velj 03, 2010 10:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| flick Napisao/la: | ovo sivo je chiping? ne izgleda mi bas uvjerljivo.. vise izgleda kao kamuflaza |
Nije to još gotovo, ima tu još puno posla, tak da će ispast u redu. Barem se nadam.
A i sa time chipingom nisam namjeravao postići ishabanost površina koje se najviše koriste već efekt otpadanja boje u "krpama", ako me shvaćaš što želim reći.
Lijep pozdrav.
Sponge |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Velj 03, 2010 10:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| Jeli ovo čuveni francuski brzometni top - još poznatiji po pukovniku Dreyfusu kog su optužili da je dokumente o njegovim specifikacijama bacio u koš za smeće njemačkog veleposlanstva... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Sri Velj 03, 2010 10:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Jeste.
Canon de 75 Modèle 1897.
Prvi put predstavljen javnosti za vrijeme parade na Dan pada Bastille, 14 srpnja 1899. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
Upisano: Sri Velj 03, 2010 11:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| sponge Napisao/la: | ....
A i sa time chipingom nisam namjeravao postići ishabanost površina koje se najviše koriste već efekt otpadanja boje u "krpama", ako me shvaćaš što želim reći.
Lijep pozdrav.
Sponge |
Ako želiš otpadanje boje u "krpama". Meni je za to najuvjerljivija slijedeća metoda:
http://www.youtube.com/watch?v=Lk4O688qw0g&feature=related |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Strina
 | | Član od: 10 Pro 2005 | | Poruke: 1090 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Velj 04, 2010 10:56 am Naslov poruke: |
|
|
| Ful mi se sviđa iz kluba još ovak na fotkama svaka maketa izgubi malo na realnosti.Super projekt. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|