Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Pon Pro 28, 2009 6:06 pm Naslov poruke: P-47D Thunderbolt, 1/72, "Hajduk" |
|
|
Pozdrav ekipa!
Ovaj je bio gotov u medjuvremenu, cekao je da se slozi slobodan dan sa bar malo sunca za fotkanje vani...
O samom avionu necu nista, svi ga znamo.
Maketa je izvrsna Revell-ova u 1/72, sa dodanim "gun bay" setom od Aires-a, i nesto dodataka u samogradnji u cockpitu (novi pojasevi, nisan i malo detalja). Cijevi mitraljeza od injekcijske igle, dodana hidraulicka crijeva na stajnom trapu.
Decali su od Lift here!, mada sam za rondele uzeo stare, koje je jos stampao Propagteam.
13064/64,"Hajduk" na kom je letio potpukovnik Ante Sardelic je, vjerujem, isto opce poznat... Dakle, evo mog:
Na maketi su 4 razlicite nijanse Alu-boje,koje se nekad ne primjete, a nekad cine preistaknute, zavisno od kuta pod kojim se gleda...
Vjerujem da ima gresaka, ali meni se svidja upravo ovakav
Zivi i zdravi bili! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2430 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Pro 28, 2009 6:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Dr. Vlado, predivan je.
Istog mislim raditi jednog dana u 48-ici pa sam se dosta raspitivao i proučavao i skrenuo bih pažnju na par stvari:
- broj na repu ne prati liniju zastave već je pod kutem prema dolje i kada bi se avion gledao iz profila na zemlji, broj bi trebao biti paralelan sa zemljom
- na gornjoj strani krila bi trebale biti nišanske linije (magazin Aeroplan)
- prema onoj fotografiji Hajduka u letu 1954. za paradu u Beogradu, vidi se da je imao nosače za HVAR rakete
- za boju prostora stajnog trapa bih prije rekao da je bila zinc chromate yellow. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Danny
 | | Član od: 19 Pro 2008 | | Poruke: 931 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Pro 28, 2009 6:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlicna maketa,jako mi se svidja,mislio sam da 48ca!!! _________________ Overhead the albatross hangs motionless upon the air,and deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves
The echo of a distant time comes willowing across the sand,and everything is green and submarine |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Pon Pro 28, 2009 7:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Vlado, ovo je pravi mali bombončić !
Ja zadovoljan ako moja 48-mica bude ispala upola ovako dobro !!!
Pozdrav ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pon Pro 28, 2009 7:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijeeeepo, jesu li te namucili gun-bay-ovi?, mislim da na nekoj drugoj maketi nisu bas dobro lijegali, bilo je problema s prevelikim gap-om izmedju stijenke i otvora u panelima krila, i jos gore nedostajalo je dubine !!!!
Leo
PS- ne idu li cijevi mitraljeza u gun-metal tj brunirani ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Pro 28, 2009 8:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| krasan !!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Pon Pro 28, 2009 8:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Doktore ovo je presavrseno, svaka cast, san mi je napraviti nesto ovakvo...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Pro 28, 2009 8:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Vlado prijatelju, fenomenalan je  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pon Pro 28, 2009 8:15 pm Naslov poruke: |
|
|
..stvarno si me oduševio. Nemam riječi za ovaj rad. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Horton
| | Član od: 06 Pro 2009 | | Poruke: 45 | |
|
Upisano: Pon Pro 28, 2009 9:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Maketa je prekrasna, fantastičan rad.
Što se boja tiče, to je poslijeratni avion, i ja definitivno nisam taj koji može reći jesu li boje te koje trebaju biti. Moje znanje i interes prestaje s krajem WWII.
Za ratne modele, wheel bay su bile ili chromate yellow, interior green ili silver. Gun bays su u ratu uglavnom bili chromate yellow, a kabina dull dark green ili bronze green, neki avioni iz francuskog kontigenta i interior green. Međutim, nakon rata, u Yu, te su boje bitno mijenjane, pa je cockpita bilo i black, i interior green, i raznih drugih kombinacija, tako da definitivno nemam namjeru reći bilo što o bojama jer nemam podloge.
Zanemarimo povijesne komplikacije; maketa je odlična. Jedino što mene bode u oči su prostori redenika koji su goli; nema ni redenika ni vodilica. Eduardove vodilice, sa ili bez redenika, dale bi točku na'' i'' na odličnoj maketi.
Jedini spoj koji se vidi, a ne bi trebao, je izlaz turba s donje strane trupa; prokleto nezgodno mjesto za pokitati, koje je i mene mučilo na 48-mici (slika 7).
A cijevi mitraljeza su bile smještene u kromiranoj oblozi, tako da je to definitivno OK: samo vrhovi cijevi bili su brunirani, ali na 1/72...
Vlado; ovo nije kritika, već oduševljenje odličnoj maketi. Samo naprijed; tvoje makete nadahnjuju puno nas. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mr.Burns
 | | Član od: 11 Pro 2009 | | Poruke: 69 | |
|
Upisano: Pon Pro 28, 2009 11:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Predivan je, takođe sam mislio da se radi o 48ci
Nema riječi...kapa dole majstore  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Pro 29, 2009 12:53 am Naslov poruke: |
|
|
Doktore, mališan je kolosalan!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Pro 29, 2009 9:41 am Naslov poruke: |
|
|
| Vau, baš dobro izgleda... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|