Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Klodovik
 | | Član od: 08 Sij 2007 | | Poruke: 276 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Pro 17, 2009 4:28 pm Naslov poruke: Šoping bez brige: carina na robu tek iznad 1000 kn |
|
|
Dame i gospodo kao što naslov kaže....
Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku da se od 1. siječnja pri uvozu ne ocarinjuje roba iznad 300 kuna kao do sada već iznad 1000 kuna vrijednosti. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Pro 17, 2009 4:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Bumo vidli.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Čet Pro 17, 2009 4:43 pm Naslov poruke: |
|
|
To bi bilo lijepo, mozda onda mene jednom i zaobidje carinjenje  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1985 | |
|
Upisano: Čet Pro 17, 2009 5:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Carine će biti oslobođena i roba tzv. zanemarive vrijednosti koja se iz inozemstva šalje primateljima u Hrvatskoj. Njezina vrijednost po pošiljci ne smije prelaziti 160 kuna |
Kakva je to roba zanemarive vrijednosti, što u to spada da je i tako mali limit? _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Pro 17, 2009 5:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Zijevvvv
Uostalom, makete se nikad nisu ni carinile, nego bi se eventualno opalio PDV...Dakle što se nas tiče mislim da normativno ostaje po starom, a u praksi o volji nekog XY za pultom carinske ispostave... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Pro 17, 2009 5:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| Carina nije ni bitna, jer se na makete i boje za makete ne plača carina, nego je problem u tome što ti opale PDV na vrijednost robe i poštarine, a o tome u članku ništa ne piše, dakle, kam mi se čini ne bu se ništ promjenilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Night Hawk
 | | Član od: 03 Svi 2007 | | Poruke: 912 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Čet Pro 17, 2009 5:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Upravo tako... Tako da nema veselja.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kamaz
| | Član od: 13 Pro 2009 | | Poruke: 548 | |
|
Upisano: Čet Pro 17, 2009 6:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Čekajte malo, ja san iz kine kupija mobitelčinu i nisan kune platija (ekipa napisala da je MP4 player!)... Kao i kad sam si kupio par extra glomaznih aviona u mjerilu 1/18.
Nemoran ni govorit da je cjena tih grdosija bila iznad 300 (i bez poštarine!).
Problem nije u zakonu (on je uvik nedorečen), nego u njegovu tumačenju od strane dotičnih carinika... Oni mogu (a nemoraju) krknit porez na sve i svašta. Npr. jednu grdosiju san naručija priko prijatelja i krknilo mi porez, a ove druge dvi priko sebe (došlo meni na adresu)-ni lipe. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Pro 17, 2009 7:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| kamaz Napisao/la: | Čekajte malo, ja san iz kine kupija mobitelčinu i nisan kune platija (ekipa napisala da je MP4 player!)... Kao i kad sam si kupio par extra glomaznih aviona u mjerilu 1/18.
Nemoran ni govorit da je cjena tih grdosija bila iznad 300 (i bez poštarine!).
Problem nije u zakonu (on je uvik nedorečen), nego u njegovu tumačenju od strane dotičnih carinika... Oni mogu (a nemoraju) krknit porez na sve i svašta. Npr. jednu grdosiju san naručija priko prijatelja i krknilo mi porez, a ove druge dvi priko sebe (došlo meni na adresu)-ni lipe. |
Bilo bi najbolje da se negdje na forum okači nekakav vodič za internet shoping i sve ostalo vezano uz to...samo kako ga prikladno nazvati a da se nitko ne uvrijedi...
Uvijek isto, uvijek isto i uvijek isto...polako postaje zamorno...
Ovo nije reakcija na citirani post nego općenito... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5157 | |
|
Upisano: Čet Pro 17, 2009 8:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| Shinobi Napisao/la: | To bi bilo lijepo, mozda onda mene jednom i zaobidje carinjenje  |
You wish  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Pro 17, 2009 11:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| T34 Napisao/la: | [
Uvijek isto, uvijek isto i uvijek isto...polako postaje zamorno...
Ovo nije reakcija na citirani post nego općenito... |
word...
samo da pojasnim - tih 1000 kuna vrijedi ako vozis autom ili ides pjeske i drzis u ruci ( ko i ovih 300)
e, ali ako ide postom...udri brale  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nick
 | | Član od: 26 Stu 2006 | | Poruke: 934 | | Mjesto: VŽ |
|
Upisano: Čet Pro 17, 2009 11:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| slider Napisao/la: | e, ali ako ide postom...udri brale  |
Ako prelazi 160 kn. _________________ www.HRCappuccino.org |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Čet Pro 17, 2009 11:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Da, našoj vladi je baš za virovat. Dokazali su se u svim obečanjima...koja njima idu u korist.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| x wing
| | Član od: 08 Stu 2009 | | Poruke: 813 | | Mjesto: Makarska |
|
Upisano: Pet Pro 18, 2009 6:14 pm Naslov poruke: |
|
|
kriza je derače nam kožu od 1.1.2010,naživo guljenje,a pdv pa uvik kupin tamo di mi ga oni skinu jer nisan iz EU pa ako naši udare ok,al veća mi je briga šta mi jedan paket od Sprue Br nije doša već 7-mi tjedan,pprežalio san ga ,prvi promašaj do sad,idemo dalje,
j....š krizu život nema reprizu |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|