Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| alfaromeoZG
 | | Član od: 08 Lis 2009 | | Poruke: 61 | |
|
Upisano: Ned Stu 08, 2009 12:05 am Naslov poruke: Prva inozemna narudzba |
|
|
Molim vas da mi netko objasni kako ide proces oko narudzbe iz inozemstva u vezi carine i poreza?
Vidim dosta zanimljivih shop-ova vani al nisam nikad narucivao iz inozemstva, samo RH.
Npr. stranica moduni.com mi nudi ovakav racun za neki ferrari model:
Total including VAT: 19,99 EUR
You have selected an address which does not belong to the European Union.
So we do not charge VAT.
less VAT 19 %: 3,19 EUR
Total net: 16,80 EUR
Shipping & Handling: 25,00 EUR
Total: 41,80 EUR
Koliko sad jos novca ide na to? (carina i kaj vec)
Platio bih Visa karticom.
Hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CCCP Administrator
 | | Član od: 14 Ožu 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Stu 08, 2009 12:12 am Naslov poruke: |
|
|
to će kolega low znati, ali iz ono malo iskustva kolko imam sa time, mislim da to neide karticom, nego da se mora ić u EU uplatit prek računa... Bar je tak meni bilo... I pazi kad ideš, slovencima banke ne rade subotom... i malo mi se čini poštarina prevelka, ovo kaj sam ja radil su bile tri majce kaj ih je prijatelj naručil, i poštarina je bila 2 eura na svaku(6 eura, na nas trojicu podjeljeno svakome 2...) _________________ MK David Schwarz
ZMMS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1985 | |
|
Upisano: Ned Stu 08, 2009 12:45 am Naslov poruke: |
|
|
ima podosta postova oko carine i poštarine na forumu pa probaj malo potražiti ali evo ukratko.
Carina se plača na pošiljke čija ukupna cijena prelazi 300 kn (maketa + poštarina), dakle 42 € je upravo na samoj granici
Ako u paketu stoji i račun vjerovatno će ti naplatiti carinu, doduše možda ti i progledaju kroz prste.
Ja na svu sreću nisam nikad platio carinu, doduše nisam nikad kupovao potrepštine čija vrijednost prelazi 300 kn zajedno s poštarinom.
I još nešto preporuka je da koristiš PayPal a ne da upisuješ broj kartice na stranicama trgovine. Usput, prema vlastitim iskustvima, poštarina je manja ako naručuješ iz npr. Hong Konga nego iz Češke. Poštarina iz SAD-a varira kako kod koga. _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Night Hawk
 | | Član od: 03 Svi 2007 | | Poruke: 912 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Ned Stu 08, 2009 12:49 am Naslov poruke: |
|
|
Platiš normalno Visa karticom. Daš im broj kartice, oni ti normalno skinu sa računa. Nemoraš ić nigdje! Banka valutu preračuna u kune i skine ti sa računa.
Što se tiče carine i pdv-a, na tih 41.80€ ti ide samo u ovom slučaju pdv-23%, znači nekih 70ak kn + 20ak kn troškova pregleda paketa i ostalih gluposti.
Na makete ti nema carine jer spadaju pod igračke. Na airbrusheve, pigmente i sl. ide carina.
Na kraju, i pdv i carina ti ovise o cariniku. Možeš je i nemoraš platiti. Nepisano pravilo je da se ispod 200kn ne carini - reko mi osobno carinik. Neki su i šire ruke pa progledaju i na skuplje pakete.
Najbolje ti se pripremit na najgore, odnosno punu cijenu sa pdv-om. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Ned Stu 08, 2009 2:32 am Naslov poruke: |
|
|
| Night Hawk Napisao/la: | | Nepisano pravilo je da se ispod 200kn ne carini - reko mi osobno carinik. |
Isto je i meni receno na carinarnici _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| L 555 BAT
 | | Član od: 20 Lis 2008 | | Poruke: 323 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Ned Stu 08, 2009 10:12 am Naslov poruke: |
|
|
Ako možeš zaobiđi moduni.com zato što imaju 'flat rate' poštarinu i to kao što vidiš paprenu.Za isti taj model ferrarija platićeš tri puta manju poštarinu ako ga narućiš iz npr. engleske ili hongkonga(ako pričamo o 1/24 mjerilu).Prije nego poćneš koristiti kartice logiraj se na Paypal.com jer je plaćanje preko njega jednostavnije i sigurnije. _________________ MAK Reoplan - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5157 | |
|
Upisano: Ned Stu 08, 2009 11:24 am Naslov poruke: |
|
|
kak su kolege rekli, potrazi tu istu maketu na ovim stranicama, puno je manja postarina
http://www.modelhobbies.co.uk/shop/index.php
http://www.hobbyeasy.com/Home.do?status=yes
placanje obavis preko bilo koje kreditne katice (visa, master...) ili se registriraj na paypal, preko njega ti je jos jednostavnije.
2 cccp, ko je tebi reko da se mora ici u sloveniju na salter banke da platis pare za neki paket  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| alfaromeoZG
 | | Član od: 08 Lis 2009 | | Poruke: 61 | |
|
Upisano: Ned Stu 08, 2009 1:58 pm Naslov poruke: - |
|
|
Ajme koliko odgovora u kratko vrijeme!
HVALA narode!
Gledao sam po forumu prije pitanja no nisam nasao tocan odgovor.
Znaci bilo bi pametno narucit maketu po maketu npr iz Engleske nego 5 odjednom..
Imam visu i moneybookers tako da nema brige oko placanja.
Samo me ta carina mucila.
Probat cu kad cu imat love ovaj mjesec narucit nesto pa cemo vidjet.
Pozdrav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1985 | |
|
Upisano: Ned Stu 08, 2009 2:09 pm Naslov poruke: Re: - |
|
|
| alfaromeoZG Napisao/la: | Ajme koliko odgovora u kratko vrijeme!
...
Znaci bilo bi pametno narucit maketu po maketu npr iz Engleske nego 5 odjednom.. |
Pa može biti bolje i ne mora, poštarina se povečava s količinom ali obično je manja nego da za svaku maketu plačaš posebno. Možda je isplativije naručiti od jednom i platiti PDV i carinu _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|