Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Gripen 1/72 Italeri

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
martin

Član od: 12 Ožu 2006
Mjesto: Vrsar
PorukaUpisano: Sub Stu 07, 2009 12:30 am    Naslov poruke: Gripen 1/72 Italeri Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima!!
Nakon godinu dana evo slažem nekakvu maketu i ja , godina samo što nije prošla pa moram napraviti barem jednu maketu.Preselio sam se u lijepi stan , no uvijeti za maketarenje baš i nisu povoljni pa zato i tako malo radova od mene...
Ovaj gripen je davno započet ,stoji na ormaru pa , da ga završim...Dosta toga baš mi i ne ide s ovom maketom , izgubljena lijeva zračna kočnica, izgubljen poklopac prednjeg kotača, no nema veze , ovo je malo za praksu da se ponovo vratim u formu...Također spoj kabine s trupom i prednjeg stakla s trupom isto baš nije bajan kao ni spoj usisa s ostatkom zrakoplova....ima posla
Evo par slika, sorry večernji uvijeti:

Bojao sam s Tamiya acrilicima koje su solidno legle. Mučim se s farbanjem kotača , ima li neko savjet kako dobro zaštiti felge da bude pravilna kružnica?
Jedan detalj mi se ne sviđa , no to sam tek sada primjetio: Avion je malo previše legao na zadnje kotače , čini se da je prednji trap malo pre "ispružen" za položaj na pisti , izgleda kao kod slijetanja prije nego što je opterečen. Pogledao sam dosta fotki i gripeni baš i ne leže nazad kao neki drugi zrakoplovi....
Pozdrav svima!!
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
werewolf

Član od: 21 Velj 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Stu 07, 2009 4:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nice work! Smile
Sto se tice stajnog trapa, cepnes prednjeg malo i rjesena stvar, po slikama djeluje da je on vislji nego u stvarnosti.
Moj Gripac stoji ohoho dugo na stolu jerbo mi ispade negdje upravljacka palica, iako se lako dade izraditi nova skuzih da je Revell dao neku koja izgeda skroz drugacije od one sa slika pravoga aviona pa sam stao i ostao na tome silom prilika.
Nego, koje si boje koristio?
Gost
PorukaUpisano: Sub Stu 07, 2009 12:10 pm    Naslov poruke: Re: Gripen 1/72 Italeri Citiraj ovaj komentar

martin Napisao/la:
Pozdrav svima!!
Nakon godinu dana evo slažem nekakvu maketu i ja , godina samo što nije prošla pa moram napraviti barem jednu maketu.Preselio sam se u lijepi stan , no uvijeti za maketarenje baš i nisu povoljni pa zato i tako malo radova od mene...
Ovaj gripen je davno započet ,stoji na ormaru pa , da ga završim...Dosta toga baš mi i ne ide s ovom maketom , izgubljena lijeva zračna kočnica, izgubljen poklopac prednjeg kotača, no nema veze , ovo je malo za praksu da se ponovo vratim u formu...Također spoj kabine s trupom i prednjeg stakla s trupom isto baš nije bajan kao ni spoj usisa s ostatkom zrakoplova....ima posla
Evo par slika, sorry večernji uvijeti:
[/img]

zrakoplovi....
Pozdrav svima!!

ajd mmi na pm posalji brojeve dijelova, ako klinac nije bacio kutiju sa svojim polusastavljenim, posaljem ti to kaj fali....
Natrag na vrh
martin

PorukaUpisano: Sri Stu 11, 2009 7:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo nastavak , još je ostalo staviti naoružanje i to je to, prva maketa ove godine!! Slider-u hvala ti na ponudi za dijelove, no scratcha-o sam ih i ovo mi je više maketa malo za praksu. Boje su tamiya SKY GREY XF-19 i gornja Light grey XF-66 obe posvijetljene bijelom.Imao sam i model masterove boje po FS-u kao u sastavnici ali rađe radim akrilicima pa sam koristio tamiyine.
Evo par slika , nažalost s nedovoljno svijetla , sutra ču slikati po danu sa sidewinderima!

Nakon dosta razmišljanja ipak sam ga odlučio malo washati...
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Sri Stu 11, 2009 7:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sasvim pristojno! boje mi se čine jako dobre!! Jako lijep rad! Cool
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
davorac

Član od: 31 Lis 2009
PorukaUpisano: Sri Stu 11, 2009 7:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a odličan je! dal poslje wash ide još jedan sloj bezbojnog?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
martin

PorukaUpisano: Sri Stu 11, 2009 7:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

davorac Napisao/la:
a odličan je! dal poslje wash ide još jedan sloj bezbojnog?

Wash sam napravio na sjajni lak , a potom ako si zadovoljan završiš s finishem/lakom kakvim želiš da površina bude , u ovom slučaju stavio sam humbrol mat cote. Inače wash bez završnog sloja laka preko, možeš skinuti ,zavisno kakav wash radiš, moj je bio s suhim pastelama izšmirglanim i pomiješanim s vodom i deterđentom za suđe. Ispuh sam washao ali ne i lakirao preko metalizera!
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma