Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Fw-190D-11 Revell 1/48

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
bartsimpson

Član od: 05 Kol 2009
PorukaUpisano: Uto Stu 03, 2009 9:55 pm    Naslov poruke: Fw-190D-11 Revell 1/48 Citiraj ovaj komentar

Jedan od mojih omiljenih Nemaca...

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Uto Stu 03, 2009 10:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vrlo lijep rad. Uredno, precizno, nema zamjerke. Možda samo (..naravno to je odluka autora), malo matirati dodatni spremnik, gume i mrvu potamniti kod ispuha. Predivan je i ovako, friško pripremljen za borbu. Pomalo zavidim vlasniku na ovoj maketi. Wink

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Stu 04, 2009 11:46 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovi Focke Wulfovi iz "Papagaistaffela" JV44 uvijek izgledaju vrlo atraktivno. I ovako iz kutije, bez ispravljanja grešaka maketa izgleda lijepo. Kamuflažu si vrlo lijepo napravio, a i nijanse su dosta točne. Ipak bi bilo dobro kad bi našao svastiku pa je stavio na rep. Bez obzira na nazi simbol, avion nije autentičan bez oznake na repu. Znam da Revell ne daje te dekale zbog izvitoperene zakonske regulative, ali čak ti nije teško ni sam napraviti šablonu, pa napraviti i taj detalj. Inače, za sve koji rade Dore, kutije stajnog trapa ne izgledaju ovako. Svi su proizvođači redom samo uz svoje Dore dali krila od A varijante sa potpuno zatvorenim kutijama stajnog trapa, a to nije točno. Onaj unutrašnji dio treba izbaciti i napraviti sebi posla, jer se kroz "šuplji" stajni trap vidi stražnji dio motora i sve žice i vodovi...Za D-11 treba i doraditi kapotaž motora, tj. treba sam napraviti izbočenje koje je specifično za tu varijantu zbog većih dimenzija motora od onog iz D-9. Na Dragon/Revell maketi je dan kapotaž iz D-9 bez dodatnih dijelova koji bi ga pretvorili u D-11. Broj 58 koji se vidi ispod crvenog 4 bi isto trebalo još malo dodatno zabojati sa RLM 02, jer je Revell ipak malo previše naglasio bijeli broj koji je nabrzinu prebojan pa se nazire ispod novog broja. Rezervar možeš slobodno skinuti, jer je avion korišten za obranu aerodroma dok uzljeću Me262, pa je malo vjerojatno da je ikad nosio dodatno gorivo-tim više što je u Svibnju 1945 vladala kronična nestašica goriva, pa bi dodatni rezervar za 20-tak min. kruženja iznad aerodroma bio rasipanje resursa i ograničavanje manevarskih sposobnosti aviona koji su morali odbijati pokušaje napada na ranjive mlazne avione dok polijeću ili slijeću. Zbog nestašice goriva, obično bi samo dva aviona od cca 6 Dora iz JV44 ulazila u neravnopravnu borbu...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
dr.zeko

Član od: 23 Sij 2008
Mjesto: novi sad
PorukaUpisano: Sri Stu 04, 2009 1:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijep rad Smile
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Stu 04, 2009 2:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prekrasno ti je ispao i mene čeka jedan papagaj ,al u 1/72 Wink
mislav

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Stu 04, 2009 2:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlicno izgleda. Jedino, kao sto je Grunf rekao, fali ti svastika na repu. I mozda malo weatheringa, posebno na donjim povrsinama koje bi nakon par polijetanja vec mogle biti prilicno prljave
User

Član od: 25 Ožu 2009
PorukaUpisano: Sri Stu 04, 2009 4:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ljepo Very Happy
Natrag na vrh
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Sri Stu 04, 2009 5:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

LJEPI uradak!!!

Eto Grunf me prestigo s komentarom.
Htio bih te pitati na koji si nacin zakrpao velike rupe u korjenju krila s s gprnje strane di se spaja s trupom?

I da ja nadem jos jednu gresku Cool , polozaj nogu stajnog trapa bi trebale biti vise prema naprijed, jer na ovoj maketi su skoro okomito na krilo.

Na kraju krajeva jako mi se svida, a moj cuci u kutiji poluslozen, a mozda ga i zavrsim uz ovu tvoju inspiraciju.
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Sri Stu 04, 2009 6:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sve je super kamuflaza me je narocito odusevila.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma