Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Elefant 1/35 -diorama "Via Anziata"
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Miros

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Osijek/Tenja
PorukaUpisano: Pet Lis 30, 2009 2:24 pm    Naslov poruke: Elefant 1/35 -diorama "Via Anziata" Citiraj ovaj komentar

Započeo sam na jednom velikom projektu - bar za mene, pod nazivom Via Anziata, a prikazivati će situaciju jednog dana u veljači 1944 na cesti Anzio-Rim, u mjestu Cisterna.
Za tu dioramu sam počeo na radovima čak četiri vozila skoro simultano(Elefant, Bergepanzer tigerP,Panther i sdkfz 250), jer mi podloga nije još u radu, a o tome će ovisiti i izgled podvozja na vozilima a i kad budem uzeo kist u ruke, onda ću sve obojati temeljnom bojom odjednom.

Jučer sam nanio zimmerit na Elefanta pa prosudite jel to bar malo liči na zimmerit ili da probam ponovo?
Za zimmerit sam upotrijebio akrilni kit Vallejočija je prednost u ovom slučaju u odnosu na klasični kit, što ne topi plastiku, pa ga mogu jednostavno zguliti dolje.
Prvo fotka originala

A sad maketa:

Inače maketa je u izvorniku ferdinand od Eduarda kojeg sam preinačio u elefanta.
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Pet Lis 30, 2009 2:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izgleda OK. Tekstura zimmerita je malo grublja, brazde su dosta šire, ali to se sve može tolerirati jer su na neka vozila, zimmerit postavljali na terenu i to čak sama posada vozila prema uputama.
Btw. sa čime si radio brazde?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Pet Lis 30, 2009 2:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cimerit je stvarno vrlo relativan. Nekada je deblji, nekada tanji...tekstura je jako različita čak i ako je tvornički (odnosno radionički...nanesen u logističkoj bazi armije ili korpusa...pa čak i divizije)...je li ostavljen da se suši dan dva ili je "nasilno" sušen let lampom za sat ili dva...čime je nanešen...špahtlom, gladilicom, vojničkom lopaticom, rukama...da li je nanešen u hali ili negdje vani...je li vrijeme bilo toplo i sunčano ili hladno i oblačno...ma svašta nešta. S cimeritom, odnosno, njegovom teksturom, u slučaju nedostatka jasnih fotografija se gotovo i ne može pogriješiti. Zar ne? Wink
T34
Gost
PorukaUpisano: Pet Lis 30, 2009 4:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super je!
Natrag na vrh
torax

Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pet Lis 30, 2009 9:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

odlican rad za sad...sa zanimanjem cu pratit ovaj projekt Smile
Miros

PorukaUpisano: Sub Lis 31, 2009 6:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Znači zimerit je ok, brazde sam utiskivao sa manjim šarafcigerom Laughing
Evo i ostatka družine:

Svi na okupu

Stara Tamiya, samo će dobiti novu shemu.

Panther, italeri, krama, al za dioramu će poslužiti.

I zvijezda večerašnjeg šoa; bergepanzer; od njega je sve krenulo, a di i kad će završiti, ne zna se.
Inače na ova ostala vozila ne ide zimmerit Cmizdravko
guuba

Član od: 12 Ruj 2009
Mjesto: Kopačevo
PorukaUpisano: Sub Lis 31, 2009 7:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bit će zanimljivo pratiti ovaj uradak. Čini mi se temeljit početak te uviđam da će i dalje biti tako. A posla koliko vidim ima i ima.
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Ned Stu 01, 2009 2:19 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bilo bi steta i na panthera ne stavit zimmerit, jer na elefantu ti je uspio solidno. Samo malo stanji taj sarafciger sa brusilicom da dobijes malcice uze brazde. A kad ga stavis budes vidio koliko ce dignut italerijevu "kramu"
Samo ako ces ga stavljat mislim da je na pantherima drugacije malo isao zimmerit nego na Tigerima i Elefantima. Bio je vodoravan, a ne okomit. Neka me ispravi netko ako grijesim, to kazem jer sam primjetio na nekoliko slika i maketa...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Miros

PorukaUpisano: Ned Stu 01, 2009 10:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prema fotkama - ima više fotki od tog dana, na nekoliko se vidi ovaj kojeg ću raditi kako prolazi pored elephanta koji je na prvoj slici, a on baš nema zimmerit, to je izviđački - panzerbewehlswagen, koji je jedini i bio D verzije, a ostali iz te jedinice su bili rana A verzija sa zimmeritom, e sad postoji mogućnost da dodam i jednog A i imam jednu Tamiyu, ali kad sam ih stavio skupa, vidi se razlika u dimenzijama, tamiyin panther je naočigled veća maketa pa sam odustao od tog.
I da ima nekoliko varijanti zimmerita za panthere iz Italije, od kvadrata, vodoravnih linija i sl.
Možda se odmah ne primjeti, ali na elefantu sam namjerno "pogriješio"smjer linija sa jedne strane, na drugoj fotki istoga se lijepo to vidi.

Inače, imam još malo posla na elefantu prije bojanja, a onda prelazim na podlogu, koja je istovremeno jednostavna (put, kanali, mostić, ograda,par stabala,jedan telegrafski stup - sve ravno ko tepsija), a opet jako zahtjevna jer mi takva površina čini sve pomalo dosadno .
prva zamisao mi je bila, poslagati ih sve u nekakvu kolonu koja čeka da se obavi izvlačenje - klasična siesta, međutim moram unijeti malo živosti u sve to pa sam odlučio uvesti im prijetnju neprijatelja i tako zaposliti posadu tenka i 250-ice da brane operaciju izvlačenja.
Miros

PorukaUpisano: Ned Stu 01, 2009 9:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jedno pitanje za experte; kojom bojom obojiti unutrašnjost elephanta, Dragon predlaže panzergelb??
Drugo, zamolba za donacijom jednog, dva, a možda i tri kotača od Ferdinanda/Elefanta, možda netko ima rashodovanog italerija pa ima viška dijelova?
torax

Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Ned Stu 01, 2009 10:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

panzergelb?kaj ne bi trebala bit boja bjelokosti?nisam sad sto posto siguran al mislim da je unutrasnjost bila te boje...
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Pon Stu 02, 2009 3:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja mislim isto sto i torax. Neka bjelokost je bila mislim...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Miros

PorukaUpisano: Sub Stu 07, 2009 7:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nastavak slijedi, prvo da vam prikažem kako sam ja to zamislio rasporediti, evo nekoliko skica:

Gledano odozgora, nadam se da se snalazite, one mrlje u središnjem dijelu su ljudi, al njih ću na kraju prilagoditi već kako mi bude najzgodnije pa njih zanemarite.

Ovo je pogled sa sve četiri strane.
A malo sam i radio na elefantu;

Oduševio me dragon sa ovom maketom, sad slijede limarski radovi - blatobrani

Eto, idem sad radit dalje, pozdrav ekipa!
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sub Stu 07, 2009 8:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izvrstan projekt. Maketa lijepo napreduje a i kroki crteži su odlični.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Sub Stu 07, 2009 8:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Huh. Ako sve bude po planu. To će biti diorama i po Smile
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed
Stranica 1/6

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma