Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Amazon

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Night Hawk

Član od: 03 Svi 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sri Lis 14, 2009 9:14 pm    Naslov poruke: Amazon Citiraj ovaj komentar

Zanima me da li je itko naručivao knjige preko Amazon-a? Ako je kakva su iskustva? Jeli bolje naručivat sa američkog ili engleskog?

Zahvaljujem!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Sri Lis 14, 2009 9:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To ti ja obavim preko Algoritma; nađeš ISBN na internetu, nazoveš Algoritam u Zg, odjel na naručivanje knjiga na stranim jezicima izvana, odmah ti vidi po tom broju jel knjiga dostupna ili ne. Knjiga dođe Algoritmu u Zagreb i neko je uzme/ preuzme iz knjižare ili je pošalju poštom pouzećem na tvoju adresu sa 20-tak kuna poštarine. Ja tako poberem Osprey, znam da ih ekipa baš ne cijeni ali ima dobrih za 100-njak kuna, naročito one od Zaloge o tenkovima. Imam ih 42 a većina je kupljena ovako kako sam ti opisao.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Sri Lis 14, 2009 9:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Preko ISBN-a su mi u čas pronalazili knjige i sa US i sa UK Amazona a ponekad bi je iskopali i iz drugih knjižara ako ih nije bilo na Amazonu.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
supergru

Član od: 09 Lis 2009
Mjesto: Karlovac
PorukaUpisano: Sri Lis 14, 2009 10:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja naručujem direktno sa amazon.co.uk, ali mi šalju sa skladišta u Njemačkoj. Tako da mislim da ti nije bitno odakle naručuješ. Dosad sam naručivao triput: jednom je trebalo 5, jednom 9 dana, a jednom dva tjedna da mi stignu knjige i to direktno doma.

Sa Algoritmom, Tamarisom i sličnima imam loših iskustava - znao sam čekat mjesecima knjigu, koja na kraju nije došla. K tomu, još te oderu za proviziju + još trebaš doć po knjigu ili ti ju oni šalju poštom.
Natrag na vrh
daneel

Član od: 12 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Lis 15, 2009 12:02 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kad smo već kod Amazona...
Sad sam pokušao naručit jednu knjigu sa njihovog sajta i kad dođem do ekrana gdje me pita za ime, adresu itd... ne da mi da prođem bez da upišem zip code. Upišem 10000 za Zagreb, ne da, upišem 90210, opet ne da, nijednu kombinaciju ne prima... A znam da ekipa masovno naručuje iz hrvatske bez problema... What am I doing wrong?
Natrag na vrh
shtimkily

Član od: 11 Lip 2007
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Čet Lis 15, 2009 9:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da je jeftinije naručivati direktno s Amazona. Carinici knjige rijetko oporezuju (carine nema po zakonu), pa čak i ovdje, u Osijeku (što ne stoji za makete i CDe - to gotovo uvijek oporezuju s 23% pa čak i poštarinu), tako da mislim da je to OK. Tamaris, Algoritam naplate svoju uslugu, jedino je komfornije ako imaš njihov dućan u svom gradu, pa da se ne moraš zezati s poštom, ali na kraju ti dodje isto (odeš do Algoritma ili odeš u HP).

Što se tiče ZIP koda, mislim da trebaš prvo ubaciti zemlju (HR umjesto USA) i da će ti onda promijeniti cijeli formular (više nećeš imati državu: NY, OK, CA) i moći ćeš sve normalno upisati. Ako ćeš više naručivati s Amazona, nije ti loše napraviti login, pa onda sve ide automatski i ne moraš svaki put upisivati broj kartice (osim ako ne ideš preko PayPala).
Natrag na vrh
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Lis 15, 2009 9:59 am    Naslov poruke: Re: Amazon Citiraj ovaj komentar

Night Hawk Napisao/la:
Zanima me da li je itko naručivao knjige preko Amazon-a? Ako je kakva su iskustva? Jeli bolje naručivat sa američkog ili engleskog?

Zahvaljujem!

s američkog, ako ništa drugo manje ćeš platiti poštarinu

shtimkily Napisao/la:
...Carinici knjige rijetko oporezuju (carine nema po zakonu), pa čak i ovdje, u Osijeku (što ne stoji za makete i CDe - to gotovo uvijek oporezuju s 23% pa čak i poštarinu)...

Knjige se prema zakonu ne oporezuju, a poštarina, opet prema zakonu, ulazi u ukupnu svotu koju se ocarinjuje s tim da obično ne plačaš carinu za iznose do 300 kn (uključujući poštarinu).
Ponekad oni procijene vrijednost robe pa bez obzira na to koliko si ti platio carina te odere, pogotovo ako nemaš račun. S druge strane možeš kupiti nešto skupo i bude poslano kao poklon a onda na carini neznaju što je to pa puste da prođe.
markica

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Vaterland
PorukaUpisano: Čet Lis 15, 2009 10:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Knjige naručujem sa američanskog amazona, ali i britanci su vrlo zanimljivi zbog povoljnog tečaja funte. Dostava je jako brza jer ameri imaju skladište za brojne naslove negdje na našem kontinentu pa je tu za par dana (po žigu vidi se da su išle iz raznih država EU). Carinsku upravu RH knjige ne zanimaju, znao sam dobivati ogromne pakete u poštanskim vrećama bez problema.
daneel

PorukaUpisano: Čet Lis 15, 2009 12:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

shtimkily Napisao/la:

Što se tiče ZIP koda, mislim da trebaš prvo ubaciti zemlju (HR umjesto USA) i da će ti onda promijeniti cijeli formular (više nećeš imati državu: NY, OK, CA) i moći ćeš sve normalno upisati. Ako ćeš više naručivati s Amazona, nije ti loše napraviti login, pa onda sve ide automatski i ne moraš svaki put upisivati broj kartice (osim ako ne ideš preko PayPala).

Ma to sam prvo napravio, ubacio Croatia, al me ne ferma pol posto...
Natrag na vrh
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Lis 15, 2009 3:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Full Name: Ime i prezime

Address Line1: adresa
- PRESKOČI -

City: Grad

State/Province/Region: - PRESKOČI -

ZIP/Postal Code: poštanski broj (npr. za ZG 10000)

Country: Croatia

Phone Number: br. telefona
daneel

PorukaUpisano: Čet Lis 15, 2009 3:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hornet Napisao/la:
Full Name: Ime i prezime

Address Line1: adresa
- PRESKOČI -

City: Grad

State/Province/Region: - PRESKOČI -

ZIP/Postal Code: poštanski broj (npr. za ZG 10000)

Country: Croatia

Phone Number: br. telefona

Khm..
"Upišem 10000 za Zagreb, ne da, upišem 90210, opet ne da, nijednu kombinaciju ne prima"
Natrag na vrh
Night Hawk

PorukaUpisano: Čet Lis 15, 2009 4:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala svima na odgovorima! Ja sam napravio login, a za Rijeku sam upisao 51000 i kliknuo 2-3 puta da nastavim proces i prihvatilo je adresu.
Još jedno pitanje, kako se može (ako se može) preko PayPal-a platit? Ne vidim nigdje opciju, ili slabo vidim Very Happy
Natrag na vrh
Lale

Član od: 03 Ruj 2008
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Čet Lis 15, 2009 5:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja naručujem preko Amazona i nikad nisam imao problema. Jedini problem nastaje kada se naručuju polovne knjige jer dosta tih prodavača ne isporučuje u Hrvatsku. Inače plaćam Amex-om. Za pay pal ima opcija pogotovo ako si već registriran na njega.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Night Hawk

PorukaUpisano: Čet Lis 15, 2009 5:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Amazon.com accepts American Express, Diners Club, Discover, JCB, MasterCard, Eurocard, Visa, Visa Check Cards, payment from your bank account, Amazon.com gift cards, Amazon.com Gift Card claim codes, and the Amazon Store Card.

We do not currently accept international wire transfers, PayPal, or Smart Cards. For grocery purchases, we are unable to apply manufacturer's coupons, food stamps, or any other payment method not listed above.

Eto riješeno i to!
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma