Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Čet Lis 01, 2009 11:34 am Naslov poruke: 9. Kup Auto kluba Varteks Varaždin |
|
|
Maketarska sekcija Auto kluba "Varteks" poziva vas na Otvoreno natjecanje u plastičnom maketarstvu 9. Kup Auto Kluba "Varteks" Varaždin.
Natjecanje će se održati 05. prosinca 2009. godine u prostorijama III. osnovne škole, Trg Ivana Perkovca 35, Varaždin u sljedećim kategorijama:
Seniori
Z1. Zrakoplovi 1/100 i manji
Z2. Zrakoplovi 1/72
Z3. Zrakoplovi 1/48
Z4. Zrakoplovi 1/32 i veći
V1. Vojna vozila 1/72 i manja
V2. Vojna vozila 1/48 i veća
D1. Diorame zrakoplova 1/72 i manje
D2. Diorame zrakoplova 1/48 i veće
D3. Diorame vojnih vozila 1/72 i manje
D4. Diorame vojnih vozila 1/48 i veće
D5. Diorame i vinjete figura, sva mjerila
C1. Civilna vozila, sva mjerila
B1. Brodovi, sva mjerila
SF. Znanstvena fantastika i "What if", sva mjerila
F1. Figure, sva mjerila
Juniori
J1. Zrakoplovi, sva mjerila
J2. Vojna vozila, sva mjerila
J3. Diorame, sva mjerila
J4. Ostalo
Posebne kategorije
S1. Hrvatska vojna povijest
S2. Prvi svjetski rat
Najbolja seniorska maketa na natjecanju po odluci sudaca bez obzira na kategoriju dobiva pobjednički pehar “Kup Auto Kluba Varteks Varaždin 2009 seniori”.
Najbolja juniorska maketa na natjecanju po odluci sudaca bez obzira na kategoriju dobiva pobjednički pehar “Kup Auto Kluba Varteks Varaždin 2009 juniori”.
Također se dodjeljuje već tradicionalna Nagrada publike.
HRCappuccino također dodjeljuje plaketu najboljoj maketi po izboru urednika HRC-a.
Makete koje su osvajale nagrade na dosadašnjim natjecanja u RH (2008 godina i starije) mogu konkurirati za kategorije S1. i S2. ako zadovoljavaju uvjete da uđu u konkurenciju. Te makete se ne mogu natjecati u svojim kategorijama u normalnom dijelu natjecanja. Makete koje zadovoljavaju uvjete da konkuriraju za ovu nagradu, a nisu osvajale nagrade na dosadašnjim sezonama natjecanja u RH mogu se natjecati i u svojim kategorijama u redovnom dijelu natjecanja.
Organizator ima pravo spajati i razdvajati kategorije u slučaju velikog ili malog broja natjecatelja u nekoj kategoriji.
Svi natjecatelji pristupanjem natjecanju potvrđuju da su upoznati i da prihvaćaju sudački pravilnik, sudačke timove i pravilima natjecanja koja određuje organizator. Ujedno su suglasni prihvatiti i odluke sudaca koje su konačne.
Za sve posjetitelje koji žele izložiti svoje radove, bez da uđu u službenu konkurenciju, biti će osiguran izložbeni dio.
Prijave se primaju od 08:00 sati do zaključno 11:00 sati.
Prijava iznosi 40 kn po natjecatelju.
Za juniore je prijava besplatna!
Broj prijavljenih maketa po natjecatelju je neograničen!
Dokumentacija nije obavezna, ali se preporuča slijedeće:
sastavnicu makete i sastavnice komercijalnih setova za detaljiranje ako su korišteni pismeni opis izvršenih radova (izmjena na maketi, popis dodanih detalja) popis korištene literature prilikom izrade makete s označenim relevantnim stranicama te priložena literatura navedena u popisu.
Za sve natjecatelje osiguran je besplatan ručak.
Sve dodatne informacije možete dobiti na PM, na forumu, na www.hrcappuccino.org (tamo ćemo staviti i kartu) ili na e-mail:
vedran.kalamiza@vz.t-com.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Čet Lis 01, 2009 11:47 am Naslov poruke: Re: 9. Kup Auto kluba Varteks Varaždin |
|
|
| Tomo Napisao/la: |
Makete koje su osvajale nagrade na dosadašnjim natjecanja u RH (2008 godina i starije) mogu konkurirati za kategorije S1. i S2. ako zadovoljavaju uvjete da uđu u konkurenciju. Te makete se ne mogu natjecati u svojim kategorijama u normalnom dijelu natjecanja. |
Da li se to odnosi na makete sa natjecanja u VZ ili se odnosi na sve makete.
Da li se moze prijaviti maketa koje je recimo 2008 osvojila 3. mjesto na kupu Zagreb ili na CK? _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
|
Upisano: Čet Lis 01, 2009 11:55 am Naslov poruke: Re: 9. Kup Auto kluba Varteks Varaždin |
|
|
| mskukan Napisao/la: |
Da li se to odnosi na makete sa natjecanja u VZ ili se odnosi na sve makete.
Da li se moze prijaviti maketa koje je recimo 2008 osvojila 3. mjesto na kupu Zagreb ili na CK? |
Ne može, tj. može se natjecati samo u specijalnim kategorijama.
Posljednje natjecanje u 2008.godini je bilo ako se ne varam CK. Od tog natjecanja nadalje mogu se natjecati sve makete, a prije toga samo one koje nisu osvajale nagrade. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 855 | |
|
Upisano: Čet Lis 01, 2009 11:57 am Naslov poruke: |
|
|
Evo jedno glupo pitanje:
Cija je ovo migusa na plakatu, mjerilo? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2447 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lis 01, 2009 12:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Hoće li biti online prijava?
| potez XXV Napisao/la: | Evo jedno glupo pitanje:
Cija je ovo migusa na plakatu, mjerilo? |
To je Bilek u 1/72. Bio je na natjecanju u Mosonu 2008. god. i ako se ne varam, osvojio je nešto. Tko je autor, ne znam. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Pierre
 | | Član od: 12 Stu 2008 | | Poruke: 338 | |
|
Upisano: Čet Lis 01, 2009 12:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Autor makete je Vaclav Hochmuth iz KPM Prešov. Maketa Bilek 1/72, plus Pavla + Quickboost + puno samogradnje .. inače maketa je bila 1 na takmičenju u Bratislavi "Plastikova zima 2007", a koja u Mosonu .. ne sjećam se .  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
|
Upisano: Čet Lis 01, 2009 3:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| Timmy Napisao/la: | Hoće li biti online prijava?
|
Hoće. Doduše, vjerojatno ne u onako fancy obliku kao na CK, ali neki excel za download s HRC-a i mail za slanje sigurno. No imamo još dva mjeseca,
sad se treba koncentrirati da se nešto i dovrši kako bi se imalo što prijaviti  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Čet Lis 01, 2009 5:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Dečki svaka čast,jedva čekam  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lis 02, 2009 8:47 am Naslov poruke: |
|
|
Kakve su informacije vezane za shopping? Hoće li doći Extratech i Karaya? _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pet Lis 02, 2009 9:38 am Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Kakve su informacije vezane za shopping? Hoće li doći Extratech i Karaya? |
Vž je bliže granice, bilo bi lijepo, još jednom omastiti brk sa povoljnom i dobrom kupovinom!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
|
Upisano: Pet Lis 02, 2009 9:40 am Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Kakve su informacije vezane za shopping? Hoće li doći Extratech i Karaya? |
Samo sam čekao kad će netko postaviti to pitanje
Za Extratech još ne znam, Karaya dolazi.
Što se tiče Karaye, znate otprilike što on nudi. Međutim, prošle godine je promjenio strategiju biznisa, te se koncetrirao na proizvodnju vlastitih maketa. Stoga, na njegov websitu možete nači samo njegove stvari.
Savjet, otpuno neslužben i nema veze s natjecanjem. Ako vam treba nešto konkretno, pošaljite mu e-mail s upitom. Može nabaviti svašta (od firmi koje inače nudi), ali nije baš brz, pa da stigne do VŽ to i nabaviti.
Inače Grunfe, ne znam da li si vidio, ali njegov plastični Halberstadt CL. IV je vani!
Usput, tko želi nešto prodavati, bilo bi dobro da nam javi, pa da mu osiguramo infrastrukturu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lis 02, 2009 11:54 am Naslov poruke: |
|
|
| Tomo Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | | Kakve su informacije vezane za shopping? Hoće li doći Extratech i Karaya? |
Samo sam čekao kad će netko postaviti to pitanje
Za Extratech još ne znam, Karaya dolazi.
Što se tiče Karaye, znate otprilike što on nudi. Međutim, prošle godine je promjenio strategiju biznisa, te se koncetrirao na proizvodnju vlastitih maketa. Stoga, na njegov websitu možete nači samo njegove stvari.
Savjet, otpuno neslužben i nema veze s natjecanjem. Ako vam treba nešto konkretno, pošaljite mu e-mail s upitom. Može nabaviti svašta (od firmi koje inače nudi), ali nije baš brz, pa da stigne do VŽ to i nabaviti.
Inače Grunfe, ne znam da li si vidio, ali njegov plastični Halberstadt CL. IV je vani!
Usput, tko želi nešto prodavati, bilo bi dobro da nam javi, pa da mu osiguramo infrastrukturu  | Dobre vijesti! _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Pet Lis 02, 2009 12:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tomo Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | | Kakve su informacije vezane za shopping? Hoće li doći Extratech i Karaya? |
Karaya dolazi.
|
Ali samo da znate da to nisam ja, vec neko ko mi je maznuo nik!!
ili ja njemu??? _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
|
Upisano: Pet Lis 02, 2009 1:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| mariok Napisao/la: |
Vž je bliže granice, bilo bi lijepo, još jednom omastiti brk sa povoljnom i dobrom kupovinom!  |
Istina. Varaždin je 75 km sjevernije od ZG. To je dobrih 30 minuta vožnje autocestom. Vrlo značajno skraćenje puta kad dolazite iz Poljske ili Češke!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Pet Lis 02, 2009 2:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| Karaya Napisao/la: |
Karaya dolazi.
|
Ali samo da znate da to nisam ja, vec neko ko mi je maznuo nik!!
ili ja njemu???[/quote]
ti njemu. _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|