Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Lloyd C.V 1/72 K.u.K. Luftfahrtruppe
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
dr. vlado

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Sub Stu 29, 2008 5:34 pm    Naslov poruke: Lloyd C.V 1/72 K.u.K. Luftfahrtruppe Citiraj ovaj komentar

Pozdrav cijeloj ekipi!
Gotov je i ovaj. Nakon stavljanja 60-tak zica na DH.2, 16 na ovoj maketi je bila igrarija... Very Happy
Maketu sam opisivao u "projekti u radu", sad malo o stvarnom avionu.
Ovaj moj predstavlja Lloyd C.V serije 46 proizvodjene kod Lloyda u Budimpesti, malo se razlikuje od serije 82 koju je izradjivala WKF u Becu i Hennersdorf-u. Avion je bio u sastavu Flik (Fliegerkompanie) 13D, ruska fronta, 1917.
Kod bojanja sam odstupio od sastavnice po kojoj je gornja obloga od motora do cockpita trebala biti u boji drveta, ali na svim fotkama se ocito vidi da je bila metalna (jedino se ne moze odrediti da li je metal bio bojen ili "bare" pa sam se odlucio za ovo drugo jer mi djeluje efektnije Wink )
Isto sam odustao od nekih PE-dijelova, jer u ovom mjerilu stvarno ne igraju nikakvu ulogu.
Prosudite sami -

Zivi i zdravi bili!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Sub Stu 29, 2008 5:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

efekat drva je jako realan.svaka cast Shocked Shocked Shocked Shocked
Night Hawk

Član od: 03 Svi 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sub Stu 29, 2008 7:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka čest! Predobro je ispao! Drvo je kao pravo!
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Stu 29, 2008 9:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fenomenalno Very Happy Stvarno je odličan
Natrag na vrh
pozarart

Član od: 06 Lip 2008
Mjesto: Opatija
PorukaUpisano: Sub Stu 29, 2008 11:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Šta reć, sve 5 kao što sam već rekao!!!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
pozarart

Član od: 06 Lip 2008
Mjesto: Opatija
PorukaUpisano: Ned Stu 30, 2008 3:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E da, vječito pitanje, koliko gume trebaju bit svjetle. Navodno su bile svjetlo sive jer se radilo od sirove gume iako su na fotkama najčešće čak i dosta tamne???
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Minesweeper

Član od: 21 Sij 2007
PorukaUpisano: Ned Stu 30, 2008 9:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stvarno je izvrstan Shocked
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Ned Stu 30, 2008 11:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

prekrasno, prekrasno, prekrasno.........
jedino, ozirom da su dijelovi aviona bijeli i metalni, da si koristio svijetloplavi ili zuti papir za pozadinu mjesto bijelog.......fotke bi bile sto puta efektnije....
imas u papirnicama one velike papire u boji - ja ih koristim kod slikanja kao pozadinu.....
Natrag na vrh
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Ned Stu 30, 2008 11:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

strava Shocked
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Bumble bee
Moderator
Član od: 23 Jul 2006
PorukaUpisano: Ned Stu 30, 2008 1:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

svaka cast... odlican je ispao efekt drva Shocked
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Ned Stu 30, 2008 1:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Remek dijelo Vlado.!! Prelijepa maketa..Drvo, zatege, sve.... Wink

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Ned Stu 30, 2008 7:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super ti je efekt drva, i maketa! Al ovak kad ju gledam nemrem vjerovat da je to letjelo i da je netko letio na tome...
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Pro 01, 2008 12:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sviđa mi se maketa. Ukupni dojam je zaista dobar, iako bi na tvom mjestu popravio neravne rubove boje na metalnim kružnim poklopcima koji su na drvenoj površini trupa i boju guma koje su pre-tamne. Sad će me zamrzit svi koji su hvalili efekt drva, ali ton boje i veličina "vena" nisu baš vjerni originalu. Boja drveta mi izgleda pre-tamna i krivog tona. To lakirano drvo više vuče na crvenkastu nijansu. Imao sam prilike vidjeti fotografije i prave komade ovakvog lakiranog drveta iz muzeja, a i dvije makete istog aviona čiji su autori to po mom mišljenju bolje replicirali. Bez uvrede, ali to je moje mišljenje. Znam da sam gnjavator, ali možda sam previše informiran o avionima u 1.sv. ratu, pa vidim i cjepidlačim oko detalja koji većini maketara koji se ne bave tim razdobljem, nisu poznati.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
dr. vlado

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pon Pro 01, 2008 1:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

[quote="Grunf"]Sviđa mi se maketa. Ukupni dojam je zaista dobar, iako bi na tvom mjestu popravio neravne rubove boje na metalnim kružnim poklopcima koji su na drvenoj površini trupa i boju guma koje su pre-tamne. Sad će me zamrzit svi koji su hvalili efekt drva, ali ton boje i veličina "vena" nisu baš vjerni originalu. Boja drveta mi izgleda pre-tamna i krivog tona... quote]

Pozdrav!
Kruzni metalni poklopci su na jednoj strani imali sarnire a na drugoj zatvarace (otvarali su se kao vratasca), zato izgledaju ovako kao da nisu obojani precizno. Takvi su dosli i PE-dijelovi...
Gume sam bojao Revell Granitgrau - granitno siva (cini mi se 69, nisam siguran...), mozda se na fotkama cine pretamne (inace na orginalnim fotkama se moze vidjeti svasta - od bijele gume do potpuno crne...)
Efekat drveta - moguce da su godovi malo prejaki za ovo mjerilo, ali tesko ga je izvesti drugacije. Sto se boje i tona tice - furnir ovog aviona je bio premazan slojem "firnajza" prije lakiranja, on izgleda puno tamniji nego kad se drvo samo lakira kao npr. kod Albatrosa gdje izgleda puno, puno svjetlije...
Natrag na vrh
prelude

Član od: 23 Stu 2005
PorukaUpisano: Pon Pro 01, 2008 2:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Sviđa mi se maketa. Ukupni dojam je zaista dobar, iako bi na tvom mjestu popravio neravne rubove boje na metalnim kružnim poklopcima koji su na drvenoj površini trupa i boju guma koje su pre-tamne. Sad će me zamrzit svi koji su hvalili efekt drva, ali ton boje i veličina "vena" nisu baš vjerni originalu. Boja drveta mi izgleda pre-tamna i krivog tona. To lakirano drvo više vuče na crvenkastu nijansu. Imao sam prilike vidjeti fotografije i prave komade ovakvog lakiranog drveta iz muzeja, a i dvije makete istog aviona čiji su autori to po mom mišljenju bolje replicirali. Bez uvrede, ali to je moje mišljenje. Znam da sam gnjavator, ali možda sam previše informiran o avionima u 1.sv. ratu, pa vidim i cjepidlačim oko detalja koji većini maketara koji se ne bave tim razdobljem, nisu poznati.

Potpisujem ovo više-manje u cijelosti. Kako sâm već odavno nisam slagao maketu dvokrilca iz I. rata, smatrao sam neprimjerenim da prvi "izletim" s primjedbama, pa sam "kukavički" čekao da se netko odvaži ... Tnx, Grunf. Jasno je da su neki mlađi maketari impresionirani - i sam ponavljam da je maketa vrlo lijepa, ali doista sam viđao na natjecanjima i vjernije izrađen efekt drva, pa ne želim iz bneke kurtoazije pisati hvalospjeve ako to može bolje.
No, što se tiče finiša, meni (pored ovog što je već naveo Grunf) možda više upada u oči (koliko uopće mogu suditi po fotkama koje nžl nisu bog zna - to ti ostaje najveća boljka ... Wink ) da mi "finish" odn. lak djeluje nekako prezrnat - pogotovo za ovo mjerilo. No, za konačni sud, trebalo bi stvarno vidjeti to uživo ...

I na koncu, i bez obzira na neke moje primjedbe, čestitam na stvarno lijepom uratku.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma