Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Start motora

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Sub Kol 29, 2009 7:03 pm    Naslov poruke: Start motora Citiraj ovaj komentar

Gospodo ponovo mali problemcic oko kompresora .Dok iscekujem da boca bude zavarena resih da isprobam sklopku PTA12 ,cisto da vidim da li ce motor da startuje i mali problem se pojavio naime sklopka ima prekidac ON\OFF  i ukljucim kabal u struju i motor normalno startuje iskljucim prekidac motor se ugasi ponovo ukljucim prekidac ali motor ne startuje ,sacekam par sekundi ponovo ustekam u struju motor opet radi.Mozda zvuci komplikovano ali se nadam da me razumete.Da li neko zna u cemu je fazon da nije u pitanju onaj mali beli starter ne motoru ili je sve to normalana pojava? Shocked
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Night Hawk

Član od: 03 Svi 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sub Kol 29, 2009 8:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako je motor od frižidera, onda je normalno. Ja imam od frižidera i ako ga iskljucim iz struje uvijek moram malo pricekat da bi ga ponovo upalio.
Natrag na vrh
dule

PorukaUpisano: Sub Kol 29, 2009 9:58 pm    Naslov poruke: odgovor Citiraj ovaj komentar

Da motor je od frizidera,znaci smatras da je to normalno ja sam eto mislio da mozda taj starter nesto zeza.
Natrag na vrh
Bale

Član od: 15 Kol 2009
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Ned Kol 30, 2009 12:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Isto se i meni dešava, naime ja sam čak u neznanju promjenio i motor dok se nisam raspitao i dobio odgovor da je to normalno Rolling Eyes

Pozz
Natrag na vrh
dule

PorukaUpisano: Ned Kol 30, 2009 4:04 pm    Naslov poruke: Start Citiraj ovaj komentar

Evo ovako izgleda relej http://www.fersay.com/download/bancorecursos/Fersay/productos/29FR0100.jpga ja sam povezao zice na sledeci nacin braon na klemicu 'L" plava na klemicu'C' i masa je na motoru koji normalno startuje Very Happy .Ovo pisem jer me buni to sto se negde pominje i pomocna faza za start motora?Malo sam otisao daleko od maketarstva ali sta cu Embarassed .
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma