Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sri Ožu 22, 2006 10:06 pm Naslov poruke: Pitanje za kabine |
|
|
| Da li je istina da su u bivšoj Yugi svi prototipovi imali malo veče kabine jer je testni pilot bio visok oko 2 metra? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Ožu 23, 2006 12:06 am Naslov poruke: Re: Pitanje za kabine |
|
|
| Marin Napisao/la: | | Da li je istina da su u bivšoj Yugi svi prototipovi imali malo veče kabine jer je testni pilot bio visok oko 2 metra? |
Pa nije valjda cijela Yuga imala jednog testnog pilota? Ili ih be bilo više ali su svi bili ogromni?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Ožu 23, 2006 3:58 am Naslov poruke: |
|
|
| Ne znam da li je imala samo jednog testnog pilota, ali testni (home made) avioni poslje WW2 su imali malo predimenzionirane kabine. kao npr:IKARUS 451-M, možda je taj visoki bio njihov glavni testni pilot. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Supercuber
 | | Član od: 20 Ožu 2006 | | Poruke: 264 | |
|
Upisano: Čet Ožu 23, 2006 9:33 am Naslov poruke: 451m |
|
|
Poklopac kabine ( buble canopy) mozda jeste predimenzioniran, ali je sam avion "dzepno izdanje", manji da manji nemoze biti i tu ni neko od 1,8m ne moze komotno da sedi.
Poz,
Supercuber |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| krkan
| | Član od: 21 Velj 2006 | | Poruke: 164 | |
|
Upisano: Čet Ožu 23, 2006 12:24 pm Naslov poruke: |
|
|
..velicina kabine, po mojem saznajnju ovisi o zahtjevanom polju vidljivosti samog pilota, i namnjeni zrakoplova.
nema veze velicina pilota, jer postoje standardi izmjera pilota, a prvenstveno se te izmjere koriste radi izbacivog sjedista(omjer nadkoljenice i podkoljenice).
iako je preporucljivo regrutirati kadete nizeg stasa, lakse trpe g-opterecenja, al nije pravilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|