Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Dubrovacka nava
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
crni gusar

Član od: 27 Lip 2009
Mjesto: Kraljevo
PorukaUpisano: Uto Lip 30, 2009 10:27 am    Naslov poruke: Dubrovacka nava Citiraj ovaj komentar

Radjena po pulskom planu,inace ovo je varijanta sa skupljenim jedrima,a ceo brod je uradjen do tresnjinog drveta...

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Lip 30, 2009 10:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Goreprsti
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Uto Lip 30, 2009 11:19 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A, mamaro draga........... Shocked

Majkemi, ovi brodovi koje radite su LUDARA Shocked Ma...... Ako necu i ja nekad pokusati nesto ovakvo Very Happy

Skidam kapu, majstore! Klap klap
Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Uto Lip 30, 2009 11:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kapa dolje majstore! Cool
Natrag na vrh
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Uto Lip 30, 2009 12:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prva liga ti je brod. Sa ovim svojim brodovima po meni ulazis u konkurenciju za maketara godine Very Happy . Ja je imam zapocetu, ali planovi su izgubljeni, jel bi mi mogao kako planove poslat?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Tanelorn

Član od: 08 Tra 2005
PorukaUpisano: Sri Jul 01, 2009 11:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fantastican rad Shocked Klanjanje Uzitak je gledat tvoje radove Palac gore
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
crni gusar

PorukaUpisano: Pet Velj 05, 2010 10:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo jos jedne nave,uvecane 30% od originalnog pulskog nacrta.Farban po nekoj zamisli...

Takodje,kod nas mozete nabaviti i kompletan materijal za izradu...
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Velj 05, 2010 10:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Preljepo. Very Happy Na prvoj maketi mi se sviđa boja trešnjinog drva. Ovako kao studija konstrukcije i prirodnih boja materijala bez naknadnih bojanja izgleda baš estetski ugodno oku. Druga maketa je isto lijepa, jedino nisam siguran da bi boja dna bila autentična. U to vrijeme su dna brodova premazivali sa paklinom koja je crne boje.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
crni gusar

PorukaUpisano: Pet Velj 05, 2010 10:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

naravno da bi trebalo dno biti crno,nema tu greske,vec je ovo neka samo moja zamisao i neko apstraktno bojenje dna...
Natrag na vrh
Bruce

Član od: 08 Ruj 2009
PorukaUpisano: Pet Velj 05, 2010 10:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prekrasan je, svaka čast.
Natrag na vrh
crni gusar

PorukaUpisano: Pet Velj 05, 2010 1:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala lepo,mada mi je nava jedan od omiljenih brodova,bas sad pripremam jednu koja ce biti 60% veca od originalnog pulskog crteza,i bice cela u boji drveta ali u razlicitim kombinacijama boje samog drveta...
Natrag na vrh
kamaz

Član od: 13 Pro 2009
PorukaUpisano: Pet Velj 05, 2010 1:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prekrasne su ode! Sviđaju mi se detaljići po palubi... Daju in živost!
Nego, jel trup puno drvo ili ima rebra?
Natrag na vrh
crni gusar

PorukaUpisano: Pet Velj 05, 2010 1:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Naravno da ima rebra,kobilicu,sve po redu, ja nikad nisam uradio neku maketu iz punog drveta jer jednostavno nikad ne mozes dobiti levu i desnu stranu iste ma koliko se trudio Wink
Natrag na vrh
kamaz

Član od: 13 Pro 2009
PorukaUpisano: Pet Velj 05, 2010 1:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa to... Tako je, jer se sičan da san negdi gleda (mislin knjiga ˝brodovi našeg Jadrana˝ ili sl.) di se govori da se trup napravi od punog drva i po tome stavu letvice, tako da san odma odusta od tog projekta (a tako san ga želija napravit).

Mora da si se izmučija sa savijanjem svog tog drva, jer ipak, trup je ka orahova ljuska...
Natrag na vrh
krivukov

Član od: 22 Stu 2009
Mjesto: Zagreb, Sesvete
PorukaUpisano: Pet Velj 05, 2010 2:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Predivno, svaka čast!
Uživam u detaljima Smile
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma