Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| turky-ri
 | | Član od: 08 Lip 2008 | | Poruke: 203 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Ned Lip 28, 2009 10:34 pm Naslov poruke: Bluenose (Canadian schooner) |
|
|
Evo mene opet da vas malo udavim ! Kao što je vidljivo iz naslova radi se o Bluenose-u dužine preko svega cca 50-60 cm, nacrti skinuti s neta pa neznam u kojem je mjerilu niti ko je autor tih nacrta !
Za pčetak rebra !
Kod ovog tipa plovila me oduševljava njegova linija trupa ! Uspio sam nabaviti malo hrastovih letvica za oplatu trupa. Fotka je malo mutna al što je tu je ! (slikano mobitelom)
Sutra slijedi obrezivanje viška letvica te brušenje kompletnog trupa.
Nastavak sljedi 
turky-ri: poruka promijenjena dana: Pon Lip 29, 2009 1:36 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
 | | Član od: 05 Velj 2007 | | Poruke: 1054 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Pon Lip 29, 2009 11:11 am Naslov poruke: |
|
|
To je prava stvar! Ovo ću pratiti s guštom.
Oplata je od hrastovih letvica? Koliko su debele?
Ako želiš kvalitetniju fotografiju pomoći će ti ako koristiš tronožac ili knjige naslagane na hrpu. _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| turky-ri
|
Upisano: Pon Lip 29, 2009 1:33 pm Naslov poruke: |
|
|
letvice su 3x5 mm, a pošto je "škver" u drvarnici (vidi se iz priloženog) prašine ima i previše plus moja prašina od brušenja, tako da pokušavam što je manje moguće imati tehniku poput mobitela ili fotoaparata u blizini. ali ću se potruditi u buduće da fotke budu ipak malo kvalitetnije !
Hrastovina kao materijal me je doslovno oduševio ! Podatnije drvo za savijanje i oblikovanje još nisam vidio. Lipove letvice čekam (trenutno su na piljenju) pa ću i njih isprobati na nekom od sljedečih projekata.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pon Lip 29, 2009 7:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Čuj, imam neke nacrte na kojima se vidi raspored palubne opreme, mjerilo, i konopi početak kraj, te zanimaju?
Leo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| turky-ri
|
Upisano: Uto Lip 30, 2009 12:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| Leo - zd Napisao/la: | Čuj, imam neke nacrte na kojima se vidi raspored palubne opreme, mjerilo, i konopi početak kraj, te zanimaju?
Leo |
Naravno ! Na ovim nacrtima je taj dio dosta siromašan (kao i ukupni nacrt) tako da je svaki savjet i pomoć dobrodošla ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
Upisano: Uto Lip 30, 2009 1:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| turky-ri Napisao/la: |
Hrastovina kao materijal me je doslovno oduševio ! Podatnije drvo za savijanje i oblikovanje još nisam vidio. Lipove letvice čekam (trenutno su na piljenju) pa ću i njih isprobati na nekom od sljedečih projekata.  |
Moje je iskustvo iz nekih slićnih stvari da je bolja bukovina ,za velike zakrivljenosti treba je potopiti u vrlo vruču vodu ( kipuću ), nakon toga je možeš vezat u grop.
Pozdravj _________________ http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=4063
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| turky-ri
|
Upisano: Uto Lip 30, 2009 8:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vulkanizer Napisao/la: | Moje je iskustvo iz nekih slićnih stvari da je bolja bukovina ,za velike zakrivljenosti treba je potopiti u vrlo vruču vodu ( kipuću ), nakon toga je možeš vezat u grop.
Pozdravj |
I to je dobro znat ! Probat čemo i bukovinu !! Lakše ju je nabaviti nego hrast !  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| turky-ri
|
Upisano: Čet Jul 02, 2009 9:23 am Naslov poruke: |
|
|
Evo obečanog nastavka !
Nastavak sljedi !  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Čet Jul 02, 2009 10:22 am Naslov poruke: |
|
|
Odlicno, majstore!
Mozda i ja nekad napravim jedan camcic u 1/24 pa ga okacim na prikolicu pa za jedan moj avtic u 1/24  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Pet Jul 03, 2009 8:06 am Naslov poruke: |
|
|
Uf, ovo mi stvarno budi mastu o tome kako bih ja to rezao, brusio, pa malo farbao, pa...
Hvala za ove linkove!
U mislima sam imao neki camcic (bukvalno... ), koji u 1:1 nije duzi od 5-6m - nesto sto moze BP stati na prikolicu za osobno vozilo Imam nekoliko ideja i kad-tad jedna ce se naci na radnom stolu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| crni gusar
| | Član od: 27 Lip 2009 | | Poruke: 59 | | Mjesto: Kraljevo |
|
Upisano: Sub Jul 11, 2009 9:59 am Naslov poruke: |
|
|
| Druze,nije ti los pocetak Bluenose-a,ja sam do sada uradio jedno dve makete,pa ako bi ti pomoglo mogao bi da okacim malo slika zavrsene makete,a videcu dali mozda imam neke slike Bluenosea u radu.Sve u svemu,svaka cast i samo napred! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| turky-ri
|
Upisano: Sub Jul 11, 2009 3:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| crni gusar Napisao/la: | | ako bi ti pomoglo mogao bi da okacim malo slika zavrsene makete,a videcu dali mozda imam neke slike Bluenosea u radu! |
Naravno da bi pomoglo par fotki gotovog broda (pogotovo palube i jarbola) ! Unaprijed ti se zahvaljujem !  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| crni gusar
| | Član od: 27 Lip 2009 | | Poruke: 59 | | Mjesto: Kraljevo |
|
Upisano: Uto Jul 14, 2009 2:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Druze,u galeriji zavrsenih maketa sam postavio slike svog Bluenose-a,nadam se da ce ti koristiti.
pozdrav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| turky-ri
|
Upisano: Uto Jul 14, 2009 10:01 pm Naslov poruke: |
|
|
pogađate o čemu je rjeć !?
to je po meni jedan od najjednostavnijih načina izrade kola timuna,
u konačnici to izgleda ovako
dio nadgrađa ,
nastavak sljedi ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|