Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Timmy Administrator
| Član od: 16 Stu 2005 | Poruke: 2370 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 21, 2006 3:01 pm Naslov poruke: Pomorska baza Divulje - hidroavion |
|
|
Evo da podijelim s vama još koju fotku. A ima ih još... Naravno, nemam ni ovdje pojma o kojem se avionu radi.
|
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Uto Ožu 21, 2006 3:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa je li to moguce? Nova fotka Saro Clouda (ceskoslovacko vlasnistvo) koji je letio na liniji Prag-Susak (kasnije i do Dubrovnika) !!!!!!!!!
Oznaka OK-BAK |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Mario Raguž
| Član od: 09 Stu 2005 | Poruke: 1284 | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Uto Ožu 21, 2006 3:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Timmy ovo je amfibija.
Svaka cast! |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Uto Ožu 21, 2006 4:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Mario Raguz Napisao/la: | Timmy ovo je amfibija. |
Da, odleti sa ceskoslovacke trave, a sleti u hrvatsku vodu. Eh, to su bili dani.. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Mario Raguž
| Član od: 09 Stu 2005 | Poruke: 1284 | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Uto Ožu 21, 2006 4:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Citat: | sleti u hrvatsku vodu |
Sleti na hrvatsko more...znas mi ljudi s mora smo osjetljivi kad netko more zove voda
PS Najzanimljivija stvar je da je trup "OK-BAK" sacuvan u praskom muzeju, ali zasto cu ja pricati o tome, imamo Damira da nam to pojasni. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| frka
| Član od: 16 Lis 2005 | Poruke: 1500 | |
|
Upisano: Sri Ožu 22, 2006 11:05 am Naslov poruke: |
|
|
Za Saro Cloud OK-BAK postoji vise slika kod nas. Odrzavao je redovnu avio vezu Prag-Split-Prag, koju su od milja zvali "OK-BAK, Mariuska-Prag!" Mariuska je bila lokacija gdje je amfibija pristajala u Splitu (iako neznam gdje je to). |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Grunf Administrator
| Član od: 24 Lis 2005 | Poruke: 7768 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ožu 22, 2006 11:53 am Naslov poruke: |
|
|
frka Napisao/la: | Za Saro Cloud OK-BAK postoji vise slika kod nas. Odrzavao je redovnu avio vezu Prag-Split-Prag, koju su od milja zvali "OK-BAK, Mariuska-Prag!" Mariuska je bila lokacija gdje je amfibija pristajala u Splitu (iako neznam gdje je to). |
Nikad nisam čuo za Mariusku u Splitu, iako sam tamo živio većinu života. Da nije u pitanju Matejuška? To je mjesto unutar Gradske luke, gdje se vršio lučki promet sve do izgradnje novih mulova i Sjeverne luke... |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Sri Ožu 22, 2006 12:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Grunf Napisao/la: | frka Napisao/la: | Za Saro Cloud OK-BAK postoji vise slika kod nas. Odrzavao je redovnu avio vezu Prag-Split-Prag, koju su od milja zvali "OK-BAK, Mariuska-Prag!" Mariuska je bila lokacija gdje je amfibija pristajala u Splitu (iako neznam gdje je to). |
Nikad nisam čuo za Mariusku u Splitu, iako sam tamo živio većinu života. Da nije u pitanju Matejuška? To je mjesto unutar Gradske luke, gdje se vršio lučki promet sve do izgradnje novih mulova i Sjeverne luke... |
Da, ja sam isto cuo z Matejusku.. Ovo "Mariuska" mi vise vuce na nekakav ceski izraz, "od milja"...
Inace, Prag-Split-Prag je samo jedna (srednja) od ruta te linije. Prvo je isla samo do Susaka, a na kraju je produzena skroz do Dubrovnika. Mozda ta Mariuska i nije u Splitu.. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| frka
|
Upisano: Sri Ožu 22, 2006 6:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne, ja sam pogrijesio, pisem sa posla pa sam napiso po sjecanju. Matejuska, naravno... |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Timmy Administrator
|
Upisano: Čet Ožu 23, 2006 11:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Još malo materijala za raspravu:
|
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Čet Ožu 23, 2006 11:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Na gornjoj fotki je Dornier Wal s talijanskom registracijom, a na doljnjoj je Fizir FM. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| frka
|
Upisano: Čet Ožu 23, 2006 11:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Na donjoj fotki je Fizir Jupiter ili Veliki Fizir. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| prelude
| Član od: 23 Stu 2005 | Poruke: 1886 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ožu 24, 2006 12:10 am Naslov poruke: |
|
|
frka Napisao/la: | Na donjoj fotki je Fizir Jupiter ili Veliki Fizir.
Hobby M Napisao/la: | Na gornjoj fotki je Dornier Wal s talijanskom registracijom, a na doljnjoj je Fizir FM. |
|
Ili preciznije: Fizir F1M (Fizir 1. mornarički).
Inače, taman si mi upotpunio zbirku; imao sam 181 i 183, samo mi je falio 182... Tnx, Timmy |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Timmy Administrator
|
Upisano: Pet Ožu 24, 2006 12:21 am Naslov poruke: |
|
|
2 Prelude> Odlično, baš mi je drago.
Inače, taj Dornier Wal mi izgleda kao Schnellboot s krilima.
A koji je ovo avion i jesu to izraelske oznake?
|
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Pet Ožu 24, 2006 12:34 am Naslov poruke: |
|
|
prelude Napisao/la: |
Ili preciznije: Fizir F1M (Fizir 1. mornarički).
Inače, taman si mi upotpunio zbirku; imao sam 181 i 183, samo mi je falio 182... Tnx, Timmy |
...a ti nama upotpuni zbirku sa 181 i 183 |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|