Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Uto Lip 09, 2009 12:30 am Naslov poruke: Panther Ausf. A Italeri 1/35 "Russia Winter 42/43" |
|
|
Evo još jedna nabrzaka.Previše vremena imam to je definitivno
Dugo sam tražio fotke nekog zimskog pantera a bez zimma i našao nekoliko njih tako da bez kritika oko toga jer imama dokate da je koji ipak postojao
Sve je uredu sa maketom,lijepo se slaže i sve aki bože moj ko je živ mogao onakve gusjenice stavit u neku maketu
Odkad maketarim,največi problem svake makete su mi gusjenice,zato i jesam shermaholic postao jer vinike su sasvim dovoljne,dok ovdje prelaze u katastrofu
Da ne duljim,slobodno kritizirajte
Italeri strikes back  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| momcha
| | Član od: 24 Tra 2008 | | Poruke: 267 | |
|
Upisano: Uto Lip 09, 2009 12:38 am Naslov poruke: |
|
|
| Na desnoj strani ti gusenica ne lezi na tockove.Mozda se odlepila dok si slikao.Kod Italeri Pantera postoji jedan problem vezan za kupolu.Moras onaj prsten ispod kupole koji upada u prsten sasije da istanjis odnosno istuturpijas ili ismirglas.Fabricki su tako liveni kalupi,da ukoliko se to ne ispravi kupola ne leze na telo tenka.Isti problem imaju i sa zimmeritom koji trazi da se smirgla.Brojevi su ti malo "Ruski" ispali.Retko su nemci imali brojeve pisane "slobodnom" rukom.Malo vise cipinga na tenku i mislim da moze sasvi solidno da izgleda. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Uto Lip 09, 2009 12:46 am Naslov poruke: |
|
|
| momcha Napisao/la: | | Na desnoj strani ti gusenica ne lezi na tockove.Mozda se odlepila dok si slikao. | Znam to,nisam imao živaca to namještavat,to bum sutra a maketa je praktički gotova
| Citat: | | Mozda se odlepila dok si slikao.Kod Italeri Pantera postoji jedan problem vezan za kupolu.Moras onaj prsten ispod kupole koji upada u prsten sasije da istanjis odnosno istuturpijas ili ismirglas.Fabricki su tako liveni kalupi,da ukoliko se to ne ispravi kupola ne leze na telo tenka.Isti problem imaju i sa zimmeritom koji trazi da se smirgla |
Primjetio sam to ali nisam znao u čemu je problem,sada kada znam ispravit ću to
| Citat: | Brojevi su ti malo "Ruski" ispali.Retko su nemci imali brojeve pisane "slobodnom" rukom.
|
Baš na ovoj fotki se vidi kako im je broj 1 malo pobjegao a tvornički sigurno nije,tako da sam ovdje improvizirao,meni se sviđa
Inače kad svo već kod oznaka,imam u jednoj knjizi par fotki di se vidi kako švabe na svojim vozilima stavljaju oznake ručno,samo kaj je to tako precizno obojano da stvarno izgleda tvornički  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4107 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lip 09, 2009 7:06 am Naslov poruke: |
|
|
Andrej, ti si počeo makete izbacivati expresno Stvarno ti je dobro ispao. Winterwash ti je odličan  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Luftwaffe
 | | Član od: 19 Lip 2008 | | Poruke: 873 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Uto Lip 09, 2009 7:10 am Naslov poruke: |
|
|
Dobar!
Imam i ja jednog zimskog u 72-ojci, ali Tigra pa cemo na takmicenju da vidimo koji je bolji  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Uto Lip 09, 2009 7:25 am Naslov poruke: |
|
|
dobar je ispao...da, jedino su te italerijeve vinilke koma...uzasno tvrde.. _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Lip 09, 2009 7:39 am Naslov poruke: |
|
|
Ma OK je, glavno da je gotov! Dobra je to maketa. Mogao si se malo strpiti pa kupiti neke jeftinije gusjenice.
Lijepo! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| momcha
| | Član od: 24 Tra 2008 | | Poruke: 267 | |
|
Upisano: Uto Lip 09, 2009 9:25 am Naslov poruke: |
|
|
| Andrej Napisao/la: |
Inače kad svo već kod oznaka,imam u jednoj knjizi par fotki di se vidi kako švabe na svojim vozilima stavljaju oznake ručno,samo kaj je to tako precizno obojano da stvarno izgleda tvornički  |
E,Nemac je to  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Uto Lip 09, 2009 9:32 am Naslov poruke: |
|
|
| Iwtcha Napisao/la: | Andrej, ti si počeo makete izbacivati expresno Stvarno ti je dobro ispao. Winterwash ti je odličan  | Ma da,kada imam vremena,nemam ih više gdje stavit  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Uto Lip 09, 2009 9:38 am Naslov poruke: |
|
|
Slažem se s Androm. Maketa je stvarno ok...i šta se tiće same kvalitete odljeva (imao je jednom ). Mogao si nabavit jedne rezinske gusjenice od Master cluba koje stvarno ni s poštarinom nisu skupe (23$), a podigle bi gotovu maketu za razinu više. I ovako je dobra..nemoj me krivo shvatit.
Ajde ako mi možeš na pm poslat tih par slika panthera A bez zimma. Baš me zanima jer i ja imam jednog. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Uto Lip 09, 2009 10:15 am Naslov poruke: |
|
|
| barakuda Napisao/la: | Slažem se s Androm. Maketa je stvarno ok...i šta se tiće same kvalitete odljeva (imao je jednom ). Mogao si nabavit jedne rezinske gusjenice od Master cluba koje stvarno ni s poštarinom nisu skupe (23$), a podigle bi gotovu maketu za razinu više. I ovako je dobra..nemoj me krivo shvatit.
Ajde ako mi možeš na pm poslat tih par slika panthera A bez zimma. Baš me zanima jer i ja imam jednog. | Naravno da sam mogao nabavit,ali za to treba casha kojeg trenutno nemam.
Ali dobro,ovo je Italeri,kada ću imat novaca i posao ko svi vi kupit ću si Lijepo Dragonovog Panthera sa gotovim zimmeritom i firulke,kastenice ili nekaj slično
Zasada još uživam jer imam vremena na bacanje,a to je najbitnije  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lip 09, 2009 10:55 am Naslov poruke: |
|
|
Nije loš. Probaj mu stavit mrežice iznad otvora motora.Inače, nisam baš siguran da nema zimmerit, samo je fotografija lošija i preko je winterwash... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Uto Lip 09, 2009 11:19 am Naslov poruke: |
|
|
Brojevi koje si ti napisao i ovi na fotki se razlikuju ko nebo i zemlja. Ako im je i malo pobeglo na jedinici, pogledaj ostale znamenke, pravilno iscrtanu nulu i dvojku. Trebao si staviti naljepnice.... _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
 | | Član od: 13 Tra 2007 | | Poruke: 1826 | | Mjesto: Hirvatistan |
|
Upisano: Uto Lip 09, 2009 11:44 am Naslov poruke: |
|
|
Sve OK, samo ono na fotogafiji koju si stavio kao referencu ti je rani Ausf. A - proizvodnja između 08.1943. i 12.1943. ("Letterbox" MG port na trupu i binokularni topnički ciljnik TZF 12), za razliku od ovoga što prikazuje maketa. _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
3D Glasses for 3D Prints...
Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Uto Lip 09, 2009 11:51 am Naslov poruke: |
|
|
I onda me ljudi pitaju zašto slažem samo shermane  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|