Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Panther Ausf. A Italeri 1/35 "Russia Winter 42/43"
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Uto Lip 09, 2009 12:30 am    Naslov poruke: Panther Ausf. A Italeri 1/35 "Russia Winter 42/43" Citiraj ovaj komentar

Evo još jedna nabrzaka.Previše vremena imam to je definitivno Very Happy
Dugo sam tražio fotke nekog zimskog pantera a bez zimma i našao nekoliko njih tako da bez kritika oko toga jer imama dokate da je koji ipak postojao Smile

Sve je uredu sa maketom,lijepo se slaže i sve aki bože moj ko je živ mogao onakve gusjenice stavit u neku maketu Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Odkad maketarim,največi problem svake makete su mi gusjenice,zato i jesam shermaholic postao jer vinike su sasvim dovoljne,dok ovdje prelaze u katastrofu

Da ne duljim,slobodno kritizirajte

Italeri strikes back Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
momcha

Član od: 24 Tra 2008
PorukaUpisano: Uto Lip 09, 2009 12:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na desnoj strani ti gusenica ne lezi na tockove.Mozda se odlepila dok si slikao.Kod Italeri Pantera postoji jedan problem vezan za kupolu.Moras onaj prsten ispod kupole koji upada u prsten sasije da istanjis odnosno istuturpijas ili ismirglas.Fabricki su tako liveni kalupi,da ukoliko se to ne ispravi kupola ne leze na telo tenka.Isti problem imaju i sa zimmeritom koji trazi da se smirgla.Brojevi su ti malo "Ruski" ispali.Retko su nemci imali brojeve pisane "slobodnom" rukom.Malo vise cipinga na tenku i mislim da moze sasvi solidno da izgleda.
Natrag na vrh
Andrej

PorukaUpisano: Uto Lip 09, 2009 12:46 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

momcha Napisao/la:
Na desnoj strani ti gusenica ne lezi na tockove.Mozda se odlepila dok si slikao.
Znam to,nisam imao živaca to namještavat,to bum sutra a maketa je praktički gotova Very Happy

Citat:
Mozda se odlepila dok si slikao.Kod Italeri Pantera postoji jedan problem vezan za kupolu.Moras onaj prsten ispod kupole koji upada u prsten sasije da istanjis odnosno istuturpijas ili ismirglas.Fabricki su tako liveni kalupi,da ukoliko se to ne ispravi kupola ne leze na telo tenka.Isti problem imaju i sa zimmeritom koji trazi da se smirgla

Primjetio sam to ali nisam znao u čemu je problem,sada kada znam ispravit ću to Embarassed Rolling Eyes

Citat:
Brojevi su ti malo "Ruski" ispali.Retko su nemci imali brojeve pisane "slobodnom" rukom.

Baš na ovoj fotki se vidi kako im je broj 1 malo pobjegao a tvornički sigurno nije,tako da sam ovdje improvizirao,meni se sviđa Very Happy

Inače kad svo već kod oznaka,imam u jednoj knjizi par fotki di se vidi kako švabe na svojim vozilima stavljaju oznake ručno,samo kaj je to tako precizno obojano da stvarno izgleda tvornički Razz
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Lip 09, 2009 7:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Andrej, ti si počeo makete izbacivati expresno Very Happy Stvarno ti je dobro ispao. Winterwash ti je odličan Very Happy
Natrag na vrh
Luftwaffe

Član od: 19 Lip 2008
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Uto Lip 09, 2009 7:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobar!
Imam i ja jednog zimskog u 72-ojci, ali Tigra pa cemo na takmicenju da vidimo koji je bolji Twisted Evil Very Happy
Natrag na vrh
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Uto Lip 09, 2009 7:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dobar je ispao...da, jedino su te italerijeve vinilke koma...uzasno tvrde..
T34
Gost
PorukaUpisano: Uto Lip 09, 2009 7:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma OK je, glavno da je gotov! Very Happy Dobra je to maketa. Mogao si se malo strpiti pa kupiti neke jeftinije gusjenice.
Lijepo!
Natrag na vrh
momcha

Član od: 24 Tra 2008
PorukaUpisano: Uto Lip 09, 2009 9:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Andrej Napisao/la:

Inače kad svo već kod oznaka,imam u jednoj knjizi par fotki di se vidi kako švabe na svojim vozilima stavljaju oznake ručno,samo kaj je to tako precizno obojano da stvarno izgleda tvornički Razz

E,Nemac je to Very Happy Twisted Evil
Natrag na vrh
Andrej

PorukaUpisano: Uto Lip 09, 2009 9:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iwtcha Napisao/la:
Andrej, ti si počeo makete izbacivati expresno Very Happy Stvarno ti je dobro ispao. Winterwash ti je odličan Very Happy
Ma da,kada imam vremena,nemam ih više gdje stavit Very Happy
Natrag na vrh
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Uto Lip 09, 2009 9:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slažem se s Androm. Maketa je stvarno ok...i šta se tiće same kvalitete odljeva (imao je jednom Wink ). Mogao si nabavit jedne rezinske gusjenice od Master cluba koje stvarno ni s poštarinom nisu skupe (23$), a podigle bi gotovu maketu za razinu više. I ovako je dobra..nemoj me krivo shvatit. Wink
Ajde ako mi možeš na pm poslat tih par slika panthera A bez zimma. Baš me zanima jer i ja imam jednog.
Natrag na vrh
Andrej

PorukaUpisano: Uto Lip 09, 2009 10:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

barakuda Napisao/la:
Slažem se s Androm. Maketa je stvarno ok...i šta se tiće same kvalitete odljeva (imao je jednom Wink ). Mogao si nabavit jedne rezinske gusjenice od Master cluba koje stvarno ni s poštarinom nisu skupe (23$), a podigle bi gotovu maketu za razinu više. I ovako je dobra..nemoj me krivo shvatit. Wink
Ajde ako mi možeš na pm poslat tih par slika panthera A bez zimma. Baš me zanima jer i ja imam jednog.
Naravno da sam mogao nabavit,ali za to treba casha kojeg trenutno nemam.

Ali dobro,ovo je Italeri,kada ću imat novaca i posao ko svi vi kupit ću si Lijepo Dragonovog Panthera sa gotovim zimmeritom i firulke,kastenice ili nekaj slično Wink

Zasada još uživam jer imam vremena na bacanje,a to je najbitnije Very Happy
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Lip 09, 2009 10:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nije loš. Probaj mu stavit mrežice iznad otvora motora.Inače, nisam baš siguran da nema zimmerit, samo je fotografija lošija i preko je winterwash...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Uto Lip 09, 2009 11:19 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Brojevi koje si ti napisao i ovi na fotki se razlikuju ko nebo i zemlja. Ako im je i malo pobeglo na jedinici, pogledaj ostale znamenke, pravilno iscrtanu nulu i dvojku. Trebao si staviti naljepnice....

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Thundercat

Član od: 13 Tra 2007
Mjesto: Hirvatistan
PorukaUpisano: Uto Lip 09, 2009 11:44 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sve OK, samo ono na fotogafiji koju si stavio kao referencu ti je rani Ausf. A - proizvodnja između 08.1943. i 12.1943. ("Letterbox" MG port na trupu i binokularni topnički ciljnik TZF 12), za razliku od ovoga što prikazuje maketa.

Plastiku akbar!

3D Glasses for 3D Prints...

Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak...
Natrag na vrh
Andrej

PorukaUpisano: Uto Lip 09, 2009 11:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I onda me ljudi pitaju zašto slažem samo shermane Evil or Very Mad
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma